Robbantások


dr Zákányi Csaba # 2005.07.24. 12:09

Ki kell hogy ábrándítsalak: nem lehetne megoldani.

derill # 2005.07.16. 11:26

Pedig abból a sok pénzből, amit fegyverkezésre költenek, meg a bünözés visszaszoritására, simán meg lehetne oldani a szegényebbek problémáit is.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

dr Zákányi Csaba # 2005.07.16. 09:36

Csak azt akartam mondani, szép gondolat, hogy éljunk békességben, boldogsàgban, fegyverek és drogok nélkul, de amig ez a kànaàn nem mindenkinek adatik meg, addig azok, akiknek màr megvan a szupcsi életnivò, ezt meg is akarjàk védeni azoktòl, akiknek nincs. Mivel pedig ehhez pénz kell, lesz olyan, aki ezeknek fegyert ad el, azoknak meg drogot. Aztàn lesz olyan, aki megigéri azoknak is a kànaànt, ezért megvàlasztjàk fonoknek. Aztàn a fonok nem tudja teljesiteni az igéreteit, ezért azok làzongani kezdenek. A fonok komolyan gondolta, amit igért ès most ugy érzi, csak egy kis ido kéne mèg, tehàt érdemes imàdott nemzete érdekében nem engedni a szabad vàlasztàsokat, hanem inkàbb diktàtornak lenni és fegyvert vàsàrolni ehhez...stb,stb...
Szoval , nem olyan egyszeru ez, hogy csak akarni kell.

derill # 2005.07.14. 10:18

Legjobb indián a halott indián? Nem, én nem igy gondolom. Ugy gondolom, ahogy irtam. A pénzt nem fegyverekre, hanem fejlesztésre költik, mindenki dolgozik, mindenki tanul, megszünik a drog, az alkohol, a dohány, mindenki szép lakásban lakik, amit nem kőrengeteg, hanem fák vesznek körül és mindenki élvezi az életet.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

dr Zákányi Csaba # 2005.07.14. 09:06

Ne emészd magad Derill, amiért nem olvastàl Leslie L. Laurence konyveket!
Kifejezetten gyatràn vannak megirva (szvsz., persze).
Es nyugodtan olvass ùjsàgot, a vilàgban ui. nem az torténik, mint a médiàban. Ezt minden
vilàgvége hangulatban levo embertàrsamnak uzenem.
Egyetértek Veled: legyen minden és mindenki jò ! A legnagyobb gonosztevok is mind igy gondoltàk. Az a kérdés, hogyan ?

derill # 2005.07.10. 10:43

A pipát hagyjuk meg az indiánregényeknek. Büdös és rongálja a levegőt, tönkreteszi az ózonréteget stb.

Azért én reménykedek. Leslie-t nem olvastam, de ugy hallottam nem szép dolgokat ir, csak jól. Most spéci büntetőjogot kell olvasgatnom, de majd egyszer (ha megérem a 80. életévemet) elolvasom.

Nekem nincs világvége hangulatom. Igyekszem nem hiradót nézni, nem ujságot olvasni (strucc), igy legalább nem leszek 5 percenként ideges (amit nem tudok, az nem fáj).

Ha futni kell, szerintem már ugyis késő lesz és ugysem lesz hova.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

TomSecret! # 2005.07.08. 10:50

Szerezzünk egy pipát, és olvassuk el Leslie L. Lawrence összes műveit. Alkossunk fogalmat a világ valódi történéseről.
Vagy ne.

Derill rózsaszín iróniája és onom szinesbulvárlapos tudósítása hatására asszem kezd világvége hangulatom lenni. Vagy nem.


jogvédö

onom # 2005.07.08. 09:25

kedves derill!
mindaz, amit írtál, csak álom marad, és mi a valóság? a tegnapi hírek a robbantásokról, a viccelődések a pesti robbantásokról, g8, Irak, atom....stb. ez a való világ, vajon a mai helyzetet a későbbiek folyamán a kedves történettudósok minek hívják majd, 3. vagy 4. világháború kezdetének? de sok ember elméletét hallottam már, akik azt mondták, hogy a 3. vh. már megvolt és most éljük a 4-et...nem tudom, de lehet , hogy igaz.
bár neked lenne igazad és ez egy rossz álom, majd felébredünk és erdő, mező, béke , gyerekek...stb.

derill # 2005.07.08. 09:06

Van egy nagy álmom: globalizáció.

Olyan globalizáció, amikor a világ népei összefognak azért, hogy ne legyen szennyezés, ne legyen tulnépesedés, ne legyen éhezés, amikor nem fegyverekre költik a sok-sok pénzt, hanem kutatásra, hogy a világ népességét visszaszoritsák a több száz évvel ezelőtti mértékre (minden család csak egy gyermeket szül), hogy a sivatag ujra sivatag lehessen, az esőerdő ujra esőerdő lehessen és a folyók, tavak, tengerek tiszták lehessenek, ne legyen ózonvékonyodás és ózonlyuk, és megszünjön a bünözés, mert mindenki tanul és dolgozik.

Mi pedig ürflottákat gyártunk és....

"Ébredj Dzsini, bilibe lóg a kezed!"


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

onom # 2005.07.07. 19:09

kedves Tom!
szerintem, nem nyugszik itt le senki. hiszen ellenség mindig lesz, Irakot válaszlépésként nem tudják ismét megtámadni, de ott van É-Kórea és Irán, de jön föl India is és egyre többnek van már atomja, ami ellen senki és sehol sem tud védekezni, se Blair, se Bush, se a mi kormányunk, senki. ők mindent bevetnek a "nagy" nyugat ellen, és mi nem tudjuk kivédeni, jühet bármilyen terrortámadás, az sajna be fog következni, amíg nyugat az olajért (na nem is a demokráciáért) fel nem adja a harcot. a legnagyobb ellenség a terror, nem a kormányok, nem Husszein, a terror. az ott csap le, ahol at erroristák akarják és merem feltételezni, hogy ezt a támadást sem csak az arabok (ha egyáltalán ők tették) találták ki és kivitelezték, ehhez szükség volt valamilyen szintű bennfenntességre is, egy "fehérre", aki , akik tudták mit hova és hogyan kell tenni....a válasz pedig a támadásra? újabb el nem ismert támadás , hiszen megvan a casus belli, és ki az újabb ellenség? Irán, India, É-Kórea? majd kiderül.
az antigobalistákról meg annyit, hogy nem nyugodhatnak meg ők sem, mert attól a globalizáció élni fog és semmi nem változik, mert a világnak fejlődnie kell, még akkor i, ha most egy kicsit meg is torpant a világ , de g8-ak lesznek, akik döntenek a többi nép jövőjéről.
és szerntem így zárásképp, nem is baj, hogy van globalizáció, hiszen a világ fejlődik, a legnagyobb baj, hogy érthető okokból megy a harc az olajért, ami mellesleg nem is pl. USA-ban "terem", és ahol pedig olaj van, ott háború, a nyugati háború ellen pedig csak terrorral tudnak védekezni.
megjegyezném, nem vagyok nyugatellenes, pártolom a jót és a fejlődést, de azért van egy határ, amit be kellene tartani, együtt kellene működni az olajjal rendelkező országokkal és nem harcolni ellenűk az olajukért.
bocs, hogy hosszú lett...

TomSecret! # 2005.07.07. 14:29

az aggódásom tárgyát íme hát jól érzékeltétek :(
Ha ez a választások előtt történik, most nem lenne Blair és kormánya (inkább persze soha ne történjen ilyesmi sehol)
Legalább az antiglobalistákat lehűti (remélem) ez a felfokozott helyzet...


jogvédö

the big cat # 2005.07.07. 14:25

Sajnos az Al-kaida nem elég jó ellenség, nem lehet lebombázni, nem lehet anyahajóflottát felvonultatni ellene, és nem tud 30 CNN stáb előrenyomulni a sivatagban a csapatokkal, úgyhogy kell valami kézzelfoghatóbb. Mondjuk Irán, ott is van olaj, meg egy csomó szakállas ajatollah, és amúgy is mind gonoszok, ezt mindenki tudja.

onom # 2005.07.07. 13:21

én igazán azon kezdtem aggódni, mi lesz a "válaszlépés " ismét,hisz állítólag az al-kaida vállalta ezt is magára...

TomSecret! # 2005.07.07. 11:30

London: Én azért kezdek aggódni ...


jogvédö