kutyatartás


TomSecret! # 2005.07.21. 10:44

Egyetértek. Én is így gondolom.


jogvédö

the big cat # 2005.07.21. 10:08

Ez itt akkor is egy jogi fórum, ahol nem nyilvánvalóan törvényelenes dolgokat, sőt mi több, bűncselekményeket propagálunk.

TomSecret! # 2005.07.21. 08:24

Derill: abszolút igazad van azon kutyák esetében, amelyeket vki nevel. Dehát egy csomó olyan van, amelyet senki sem nevelt! És az emberkínzás megengedett?

Sasfióka: aza közeli hozzátartozóm, akit megharapott egy ilyen eb, és rendesen szenvedett a fellépő fertőzés miatt, kicsit másképp látja adolgokat, velem együtt.
És hogy emberee vetítsd a gazdátlan, közveszélyes állatokkal kapcsolatos- nyilvánvalóan nem a legjobb - megoldási javaslatomat, az enyhén szólva abszurd és érthetetlen ...


jogvédö

Sasfioka # 2005.07.20. 21:52

És valószínűleg túllép a jogszerűség határain...

Holnap pedig golyót küldjünk a hangoskodó szomszédunkba, mert hát aki hülye, az meg haljon meg.

SF

derill # 2005.07.20. 15:25

Az lehet, hogy az ismerősnél bevált - gondolom szép temetése volt - azonban a kutyáknak nem javaslom, mert egyrészt a kutya általában olyan, amilyennek nevelik, a kutya nem tehet róla, ha hülye a gazdája, továbbá az állatkinzást büntetik.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

TomSecret! # 2005.07.20. 12:33

Ha Derill - egyébként kiváló - javaslata szerint eljárva továbbra is fenyegettetve érzi magát, javaslom, hogy fagyállóval kevert kutyakonzervet adjon az ebeknek. Egy ismerősnél kiválóan bevált. Csak ne felejtsen el szólni a sintérnek.


jogvédö

derill # 2005.07.15. 22:32

Veszélyeztetés kutyával
3. § (1) Aki a felügyelete alatt álló kutyát

  1. a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, illetőleg kóborolni hagyja,
  2. természeti vagy védett természeti területen, illetőleg vadászterületen - a vadászkutya kivételével - póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja,
  3. szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön szállítja,
  4. élelmiszer-elárusító üzletbe, közfürdő területére vagy a játszótérre beenged, illetőleg bevisz,
  5. aki harapós kutyáját nem zárt helyen tartja, vagy nem helyez el a ház (lakás) bejáratán a harapós kutyára utaló megfelelő figyelmeztető táblát,

harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott magatartással másnak nyolc napon belül gyógyuló sérülését okozza,
ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.
(3) Az (1) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a helyi önkormányzat képviselő-testülete hivatalának erre felhatalmazott ügyintézője, a közterület-felügyelő, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (a továbbiakban: ÁNTSZ) erre felhatalmazott ügyintézője, valamint a természeti és védett természeti területen természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr helyszíni bírságot szabhat ki.

Ez tehát azt jelenti, hogy irj az önkormányzatnak, és az ANTSZ-nek egy-egy levelet, amiben kéred, hogy haladéktalanul intézkedjenek, fokozzák az ellenőrzést, és alkalmazzák a szankciót, mivel a kutyák veszélyeztetik a lakókat, járókelőket.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

gelar # 2005.07.15. 21:17

Segítséget szeretnék kérni. Kutyusunkkal minden jelenlegi, általunk ismert szabályt betartunk. Pl: pórázon, szájkosárral sétáltatjuk csak. Nagyon sokan azonban ezzel nem foglalkoznak. Nagytermetű kutyákat szabadon, szájkosár nélkül látok futkározni. Ma este is be kellett szabályszerűen menekülnünk a kutyussal egy ilyen elől a lépcsőházban. Engem ez nagyon felháborít, mert közvetlenül mellettünk játszótér is van és nem tartom ezt jó dolognak, de sajnos nem tudom, hogy kinek kellene szólnom, hogy egy kicsit ezeket az embereket jobban kontrollálják, mert előbb-utóbb ebből komoly problémák lehetnek. Ha engem is megbüntetnek, mert megérdemlem, én is be fogom fizetni, de ez már nem az első ilyen eset volt. Kb két hónapja három nagyobbtestű kutya fogott közre a kiskutyámmal és bizony nekem is komoly bajom eshetett volna, ha nem érek be időben a lépcsőházban. Egyszerűen félelmetes ez a helyzet. Kérem segítsenek.