haszonállat tartás gyálon?!


csehme # 2005.08.05. 08:06

Kedves Mágus!!

Köszönöm szépen a válaszodat!
Utánna nézek, hogy mit lehet tudok intézni !
Köszönöm szépen mégegyszer!

magus # 2005.08.03. 13:37

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet 35. § (5) bekezdése szerint: " Az állattartás céljára szolgáló épületek, helyiségek és melléképítmények építési telken való elhelyezésénél irányadó védőtávolságokat és más építési feltételeket - a közegészségügyi és az állategészségügyi, továbbá a környezetvédelmi követelmények meghatározásával - az állattartásról szóló helyi önkormányzati rendeletben kell megállapítani. A helyi rendelet kiadásáig az említett követelményeket az érdekelt szakhatóságok előírása alapján kell meghatározni.”
Tehát, ha van önkormányzati rendelet az abban foglaltakat kell betartani.
Engedély nem kell a csirketartéshoz, ha 500 alatt marad az állomány. A jegyzőnek azonban be kell jelenteni-szerintem.
Érdemes lenne bemenni a polg. hivatalba, és érdeklődni egy kicsit.
A csirketartásnál is figyelemmel kell lenni arra, hogy a szomszédot nem lehet zavarni, ha büdös van sok a légy, hangosan kukorékol a kakas stb birtokpert indíthat.

csehme # 2005.07.26. 11:21

Kedves Mindenki, aki olvassa!
Olyan kérdéssel fordulok Hozzátok, amelyeket nem tudok megldani. A problémám a következő, amelyet egy ismerősöm nevében teszek fel.
Gyáli lakosokról van szó, akik szeretnének csirkéket tartani, természetesen csak saját célú felhasználásra! Már megépítették a csirkeól alapját, amely közvetlenül a szomszéd kerítése mellett van, aki szóban hozzájárult, hogy a csirkeól ott legyen.
a kérdéseim a következők lennének:

  • Lehet- e Gyálon csirkéket tartani, kell- e hozzá engedély?
  • A csirkeól építéséhez kell engedély?Ha igen lehet- e azt a már meglévő ólra kérni, vagy azt elötte kell intézni?
  • Feljelentheti- e Õket a szomszéd, ha útközben rájön, hogy büdös a csirke?
  • meg van határozva, hogy ilyen jellegű ólat, milyen minimális távolságra kell építeni a szomszéd kerítésétől? Ha igen, mennyi az a minimálins távolság?

Válaszaitokat előre is köszönöm, ha megadtok rendelet, törvény számot , ahol ezeket megtalálom, nagyon megköszönöm, de nagyon várom az egyéni ötleteket, hozzászólásokat!