Ökormányzati és saját lakások egy házban


_Lala_ # 2007.03.08. 08:39

Az eladónál. Azért a ház lepusztultságát nagyságrendileg szemre fel lehet mérni. Sőt, megnézni sem kell, a korából jól saccolható - az állam és az önkormányzatnak nemigen költött rá, ezt azért lehet tudni...

Nódi Anita # 2007.03.08. 08:25

Itt az jár rosszul, aki a főbérlőből előléppett tulajdonostól már piaci értéken vásárolja meg a lakást.

Ja, én épp erre készülök...:)

Bérleti jogot viszont nem akarok mástól venni, a) rohadt drága, b) mi lesz, ha a végén mégsem adják fillérekért a lakásokat?

Ezt a műszaki felmérést hol lehet megtekinteni?

Mart # 2007.03.07. 23:17

Mielőtt az Önkormányzat megalapította a Társasházat, és elkezdte eladni a lakásokat, készült egy általános felmérés az épület műszaki állapotáról. Ezt a felmérést minden főbérlő megkapta, akinek az Önkormányzat megvételre ajánlotta fel az általa lakott lakást.
A műszaki felmérés végén szerepel egy összefoglaló, amiben leszögezik, hogy az épület fenti felmérés szerinti állapotának figyelembevételével a lakás eladási árát a piaci ár hány %-ában állapítják meg.
Az Önkormányzatok az eladásnál igen tekintélyes értékcsökkentő tényezőként veszik figyelembe az épület (lepusztult) állagát. Nem véletlen, hogy a főbérlők akár 15-20 %-os áron is megvásárolhatják a bérleményeiket.
Itt az jár rosszul, aki a főbérlőből előléppett tulajdonostól már piaci értéken vásárolja meg a lakást.

A "vegyes" tulajdonú épületekben az Önkormányzat ugyanolyan tulajdonostárs, mint bármelyik magántulajdonos. Közgyűlési határozat alapján a tapasztalataim szerint többnyire fillérre pontosan és rendszeresen megfizetik a közös költséget. Soha nem fizetnek, amíg a kötelezettségükről szóló határozatot tartalmazó jegyzőkönyvet meg nem kapják!
Támogatják a magántulajdonosok ésszerű elképzeléseit.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.07. 21:36

Tehét ez egy táesasház, ahol a szavazatok kb. fele az önkormányzaté. Szvsz nem a legszerencsésebb tulajdonostárs. Arról nem is beszélve, hogy a lakásait valószínűleg szociális bérlakásként utalja ki. Sapienti sat.

Nódi Anita # 2007.03.07. 20:16

Tisztelt Fórum,

mit jelent általában az a házra nézve a következő?

20 lakásos a ház (valószínűleg társasház), ebből kábé fele önkormányzati, másik felét már kivásárolták (nemrég) az addigi lakók.

Ilyen házban ki végzi el a felújításokat?
Ha kiderül, hogy a gázvezetékek régiek, szivárognak, cserélni kell egyből, vagy bármi hasonlónak költsége hogyan oszlik meg?

Ebben a házban is néztünk eladó lakást, a tulajdonos elmondására nem szeretnénk hagyatkozni....

Köszönöm!