ügyvédi felszólítás , idegesítő zaj


monalisa1 # 2008.04.04. 16:36

Javaslom kérdezd- és esetleg hívj a lakásodra egy hidegburkolót: szóljon hozzá, és lehetőleg amikor a fölötted lakó biztosan otthon is van., akár fel is lehessen menni hozzá.

manoanyu # 2008.04.04. 13:00

Kedves Monalisa1

nem a mászkálás zavar hanem a ciripelő zaj ami sokszor órákon keresztül tart. Az én fülemmel semmi baj nincs:(((

A legbosszantóbb az hogy tudom, hogy milyen kontárul rakták le nála a kövezetet, el is mondta hogy nem raktak alá szigetelést, azóta hallható a zaj.
7 éve itt lakunk 1,5 éve kezdődött a zaj. Pedig 2 évet GYesen voltam amikor éjjel nappal szinte itthon voltam akkor is hallható lehetett volna a zaj. Miért csak akkor halljuk amikor Ő itthon van? Más szomszédok is vannak. Többek között ezért is akarunk elköltözni ,de nem csak mi halljuk az ismerőseinknek is megmutattuk. Így ki veszi meg a lakásunkat??? Teljesen elértéktelenedik egy nemtörödöm szomszéd miatt.

ObudaFan # 2008.03.27. 17:08

1. A jegyzőhöz, vagy a helyi bírósághoz lehet fordulni birtokvédelemért.

smallstar # 2008.03.27. 14:01

Sziasztok!

Nem tudom jó topicban kérek-e segítséget, de most vagyok itt előszőr. A problémámnak két része is van. 5 éve költöztünk egy 4lépcsőházas 10 emeletes társasházba, ahol 2–2 lépcsőház tartozik egy közösképviselő keze alá. Az 1. problémám talán elsőre kicsinyesnek hangzik, de 5 éve folyamatos és igen zavaró.A 9.-en lakom a családommal és az emeleten lévő szomszédokkal semmi gond, viszont a felettünk lévő elviselhetetlen.Egy nő, egy felnőtt és két kiskorú gyermek (+ 1 kutya).5 éve folyamatos hangzavar és idegesítő hangok nem hagynak minket nyugodni. Hozzáteszem panel-ről van szó.A felnőtt egyetemista fiú hétfőtől-vasárnapig minden este focilabdázik, előfordul, hogy még hajnali 1–2 órakor is.Nem kíméli a radiátorcsövet, a vitrinszekrényt, semmit. Ezenkívül a folyamatos trappolás, az óránként legalább 50 fém vagy vastárgy járókőre ejtése, valamint ugyanezen a kövön a kutya körmének karistolása már nagyon idegesítő probléma. Kérlek ne higgyétek hogy csak valami házsártos szomszéd vagyok, de már olyanok is panaszkodtak akik a közelükben sem laknak. Többször próbáltunk már személyes kéréssel véget vetni a problémáknak, volt már kiabálás, veszekedés, rendőrség, de minden hiába. Hétfőtől-vasárnapig a nap 24 órájában keserítik az életünket. Szeretném megkérdezni milyen békés és/vagy jogi lehetősége van ennek a vitának az elrendezésének?

A 2. problémám jóval rövidebb, ám komolyabb: Amikor ideköltöztünk, már szó volt a ház szigetelésről­.Amihez a pénz nagyrésze megpályázható. Illetve nálunk csak lenne. Egyes családoknak olyan mértékű tartozása van a közművek felé, hogy nem kapjuk meg a pályázati pénzt. Az önköltséggel való szigetelés, pedig valjuk be: megfizethetetlen! A mi lakásunk (bár gondolom a többi hasonló szélen lévő lakás is) már egészségre ártalmasan penészesedik.A fal­melletti szobában vagy a penész elviselhetetlen bűze, vagy a penészölő semmivel sem kellemesebb szaga terjeng évek óta. A fal esőben, hóban csurom víz, a tapéta teljesen lemállik és a különböző bútorok mögött penészesen, vizesen, büdösen, áll amíg újból (mostmár istentudja hányadszor) elhuzogatjuk a bvútort, kezeljük penészölővel, festünk, tapétázunk…De minek? Igazából a látvány is csúnya, hideg van és büdös, de az egészségünkért még jobban aggódom! Mi a teendő? A környéken már minden ház szigetelt, csak ez nem. Hangsúlyozom egy-két család miatt!

Előre köszönöm nagyon fontos válaszotokat! Ha valaki esetleg tud, emailemre is írhat:lovelybabykeee@citromail.hu

meszf1 # 2008.03.25. 11:36

Nálunk ennek minősített esete forog fenn: az egyik lakó falban levő csőtörése folyamatosan áztatja az alatta lakót, de ő nem hajlandó semmit tenni. A lenti tanács szerint, ha a jegyzőhöz fordul a sértett, akkor ő mit tudna érte tenni,ha az áztató a hivatalt is "ignorálja".? Birtokháborítás miatt megbüntetik a felette levőt?

monalisa1 # 2008.03.19. 14:29
  1. Be kellene olajozni/zsírozni a szekrények/fiókok pántjait, mert lehet hogy a lakótárs ősidők óta elmulasztott a rendszeres karbantartást. (De mintha a mászkálása zavarna /.../ az elvégzett burkolatcsere után.)
  2. Soha nem árt ha valaki elmegy hallásgondozóba és ott megvizsgáltatja magát, ti is és a lakótárs is természetesen.
manoanyu # 2008.03.19. 13:47

Sziasztok,

amikor lehívtuk a párom ment fel addig és végig járt mindent a zaj nem volt hallható. Már többször tisztáztuk hogy semmilyen elektromos gép nincs bekapcsolva. Inkább magas hangú nyikorgás, mint amikor valami korhadt fa feszítés , szél hatására nyikorog.

Mindig akkor hallható az zaj amikor kihúz valalmilyen , bútort és asztalt. Mindig azt mondja hogy ő nem hallja.

Ez egy álldatlan állapot mit lehet akkor tenni?

manoanyu

manoanyu # 2008.03.19. 13:46

Sziasztok,

amikor lehívtuk a párom ment fel addig és végig járt mindent a zaj nem volt hallható. Már többször tisztáztuk hogy semmilyen elektromos gép nincs bekapcsolva. Inkább magas hangú nyikorgás, mint amikor valami korhadt fa feszítés , szél hatására nyikorog.

Mindig akkor hallható az zaj amikor kihúz valalmilyen , bútort és asztalt. Mindig azt mondja hogy ő nem hallja.

Ez egy álldatlan állapot mit lehet akkor tenni?

manoanyu

ObudaFan # 2008.03.17. 19:32

A jegyzőhöz kell fordulni.

monalisa1 # 2008.03.16. 14:39

Lehívtad, de a fölötti szobában kellett hogy valaki direkt is járkáljon - már csak a zajhallás közös kontrollása végett is, de érdekes módon akkor nem hallatszott semmi...

Szerintem valami más okozhatja azt a ciripelést, mert a parkett és/vagy kő legfeljebb kopogó hangot ad a rajta történő járáskor. (Legfeljebb még nyikorgás

És ha szőnyeget rak le oda?!

A lakótárs nem bütyköl-e valamit és annak a gépnek/masinának a munkazaja?

manoanyu # 2008.03.16. 12:07

Kedves Szakértők,

5 lakásos társasházban tavaly a felettünk lakó új nyilászárókat építetett be, és valamit a nyilászáró előtt /parketta, kő/ szakszerűtlenül raktak vissza azóta nagyon magas hangú ciripelő elviselhetetlen zaj halható amikor járkálnak. Már többször kértük, hogy csináljon valamit, lehívtuk hogy hallgassa meg és akkor a zaj érdekes módón nem volt hallható.
Folyton arra hivatkozik , hogy nincs pénze, de azért most szereletett be riasztót, és hogy a födém okozza ami közös költség.

Már legalább 15-20 alkalommal feltelefonáltunk neki ilyenkor a zaj rövid időn belül megszűnt. Ha a födém lenne akkor állandóan hallani kéne.
Nekünk alattuk a hálószobánk van és nem tudunk ettől pihenni.

Mit lehet tenni? Ügyvédi felszólítás?

manoanyu