válás utáni jelzálog


kaméleon # 2008.03.31. 14:33

Nagyon szívesen, bár én csak a fordítást vállalatam. :)

pircsi71 # 2008.03.31. 14:25

Kedves Kaméleon!Nagyon köszönöm a válaszodat.Megnyutató válasz volt.Köszönöm még a többieknek is!Remélem nem kel élnem vele.De jobb előre felkészülni az efajta dolgokra.

kaméleon # 2008.03.31. 09:42

Kedves Pircsi,
A válaszokból azt kellett leszűrnöd :), hogy pereskedni nem kell, jogerős bírósági határozatod van arról, hogy ennyit és ennyit kell havonta fizetnie. Amennyiben nem fizet, el kell ballagni a bíróságra, vagy a területileg illetékes bírósági végrehajtó irodájába (remélem jól mondom), és végrehajtást kérni a ki nem fizetett összegek miatt. A végrehajtó majd letiltatja az exférj fizetéséből az összeget.
Kellenek az adataitok, a bírósági határozat száma, mióta nem fizet, stb.

pircsi71 # 2008.03.31. 08:23

Köszönöm a válaszod! Lehet ,hogy makacs vagyok, az igaz,hogy mindegy, mit foglalnak le ha sor kerül rá.De nincs a tulajdonába semmi érték, talán a kocsi amit anno kölcsönre vettünk.Így most annak sincs értéke.Azzal még nem vagyok kisegítve.Nekem a pénzre lenne szükségem a kiskorú gyermek miatt is akit felkel nevelni.

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.31. 06:55

Közvetlen bírósági végrehajtásra (tehát amikor eleve a bíróság rendeli el a letiltást) valóban nem volt mód. De az önként nem teljesítő adósra ráküldheted a végrehajtót - bármi is a követelés alapja - és az egy ekkor, ráadásul havonta fizetendő összegnél szinte száz, hogy a letiltást választja.
Ha meg nem, akkor foglal valamit. Nem mindegy az neked?

pircsi71 # 2008.03.31. 06:50

Letiltás kértem a válóperi tárgyalláson!Kérésemre csak annyi válasz kaptam, hogy csak a gyerektartást vonhatják le.De levonathatom ezt is? Mit tudhatok az ő álításával
kapcsolatban? Nekem kéne fizetnem, mivel albérletben van?

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.31. 06:32

Feljelentést büntető- és szabálysértési ügyben tesznek. Ez nem az. Pert sem kell indítani, hiszen jogerős, végrehajtható bírósági határozat kötelezi a fizetésre.
Szólj neki, hogy ha csak egy részlettel is késik, letiltatod a fizetéséből. S ha nem hiszi, akkor tényleg. Ha neki jobb, ha a végrehajtó munkadíjával nagyobb tartozás terheli...

pircsi71 # 2008.03.31. 05:54

Az ingatlan tulajdonosa 50-50 szézalékban én és a volt férjem.A bírósági végzésben a következő képpen van megfogalmazva."A felperes/a volt férjem/kötelezetséget válal arra, hogy 2007 dec 1.napjátol kezdődően az ingatlanra vonatkozóan felvett jelzáloghitel mindenkori fele összegét, amely egyeségkötés idején 7000ft, minden hónap 15. napjáig önkéntes teljesítés útján megfizet az alperesnek." Ez az összeg nem nagy de számomra jelentős.A volt férjem még azt is állítja nekem kéne fizetnem neki , mivel ő albérletben van.A végzésben még az is szerepel,hogy biztosítanom kel számára egy szobát, ha valami oknál fogva visszajönne az ingatlanba.Tehetek így feljelentést? Ha igen az peres út?

Goodwitch # 2008.03.30. 19:28

Jól értem, hogy megegyeztetek a vagyonjogi kérdésekben, és ezt hagyta jóvá a bíróság a végzésben, és ebben van az, hogy a férjed fizeti a törlesztőrészlet felét?

Ha igen, úgy nem vonhatja vissza a fizetési kötelezettségét önkényesen.

Ha mégis megteszi, úgy végrehajtást is kérhetsz.

Kié az ingatlan?


Goodwitch

pircsi71 # 2008.03.30. 14:10

Tisztelt fórum!
A problémám a következő lenne. 2007 december 10.-én váltam el.Az ingatlanban én maradtam a kiskorú gyermekünkel.Az ingatlanon jelzálog van amit a bírósági vézés alapján közösen kell törleszteni. A volt férjem most azzal állított elő,hogy ő nemtudja fizetni a részletet és mivel
ő önkéntesen válalta a fizetési kötelezetségit ezt úgy vissza is vonhatja.S ha majd az ingatlan el kel akkor ő majd annyival kevesebbet kap.A jelzálog az ő nevén van én az adóstárs vagyok, viszont az én számlámról vonják mivel akkor még közös volt a számla.Kérdésem az lenne.Tényleg visszavonhatja-e afizetési kötelezetségét? Feljelenthetem-e mivl nem tesz eleget a fizetési kötelezetségének, ha igen ez mivel jár?Ide tartozik talán az is, hogy mint ingóságot magával vitte a kocsit amin szintéh kölcsön van.Ezt felhasználhatom-e ellene?Az ingatlan most eladó.