Padlástér vásárlás, beépítés társasházban SOS


ObudaFan # 2008.04.05. 10:23

Nincs mit.

tvick # 2008.04.04. 19:14

OK thanx so much
tvick

ObudaFan # 2008.04.04. 16:13

Pont ezt írtam, hogy ahhoz nem kell használatbavételi, de kell egy nyilatkozat az építésügyi hatóságtól, hogy az egy önálló ingatlanrész.

tvick # 2008.04.02. 18:30

Köszönöm a visszajelzést.

Az nem lehet megoldás, hogy megveszem a padlásteret mint padlás és így jegyzik azt be a földhivatalnál? Vagy padláshoz is kell használatbavételi:) Milyen feltételekkel.... stb.
Majd utána adnám be mint magántulajdont az önkormányzathoz (XIII. ker), hogy szeretném azt beépíteni mint tárolót? Ez nem lehetne járható úr?
Köszönettel: tvick

ObudaFan # 2008.04.02. 18:19

Mivel már a legelső lépéshez (az AO módosításához) is ügyvéd szükségeltetik, ezért elsősorban keress fel egyet.

Konkrétan, amit leírtál, az a menetrend pontatlan. Az AO módosítás arról szól, csak, hogy külön vagyonba utalja a padlásteret, és ezzel együtt felhatalmazza a közgyűlést az értékesítésre.

A használatbavételit kétféleképpen lehet csinálni: vagy megvárod a használatbavételit, és csak utána kéred a tulajdonjogod bejegyzését, de akkor addig a máséra (a társasházéra) építkezel. Vagy először kérsz egy állásfoglalást az önkormányzattól, hogy az a padlástér egy önálló ingatlan, és így bejegyezteted az iny.-ba, és utána a használatbavételi birtokában azt is nyilvántartásba veteted, hogy abból lakás lett.

Padlástér beépítésénél tapasztalatom szerint az összes th-lakót megkérdezik.

tvick # 2008.04.02. 14:33

Valaki tud segíteni????:((

tvick # 2008.04.01. 19:12

Segítséget szeretnék kérni az alábbiakban.
Társasházban lakom (három éve épült) a tetőtérben. Felettem van egy pici padlástér amit szeretnék megvenni, beépíteni. Az alapító okirat sajnos nem rendelkezik sehol sem a padlátérről csak a tetőszerkeztről. Hogyan tudnám ezt a problémát megoldani?
Néhány imsmerőssel beszéltem és az alábbit mondták:
Írásos közgyűlési szavazással (80%) nyilatkoztassam a tulajokat, hogy módosítsuk az az alapító okiratot, de már úgy, hogy a padlástér az én tulajdonom. Közben jóváhagyatom szintén írásos szavazással (2/3), hogy megvehetem a padlásteret. Ha ezek megvannak (ügyvéd által), akkor megterveztetem a padlásteret. A padlásteret a saját lakásomból nyitnám meg, és tárolóként szeretném azt engedélyeztetni (tehát lakásomat bővíteni). Azt mondták, hogy a földhivatal azonban nem jegyzi be az adás-vételi alapán a tulajdonjogomat (max csak széljegyen), addig amíg nincs hozzá használatbavételi. Lakás bővítésnél ugye nem kell a tárolónak külön albetét, hanem a jelenlegi albetétemet kell bővíttetni? Tehát e mellett párhuzamosan a tervek stb. alapján be kell adni a helyi önkorányzatnak a teveket engedélyeztetésre. Ez így kivitelezhető, vagy mi lenne a helyes megoldás? Plusz az építési engedélynél ha jól tudom a szomszédokat is értesíti az önkormányzat arról, hogy van-e kifogásuk a tervek ellen. Ilyenkor ki számít szomszédnak? A társasház össz. tulaja? Ha valakinek kifogása van, azt milyen módon teheti meg?
Előre is köszönöm a segítséget: tvick