ház átválalás


api75 # 2011.04.05. 12:48

Valaki válaszoljon már az előző kérdésemre.Előre is köszönöm.

api75 # 2011.04.02. 12:08

Tisztelt válaszadó!Nekem is hasonló a helyzetem,mint az előttem levő kérdezőnek.Szóval.Építettünk egy házat a volt férjemmel,persze hitel,és szocpol 2 gyerekre.Idő közben elváltunk.A második gyerek nem lett meg,így azt a szocpolt átírattuk hitelnek.Én a kislánnyal eljöttem albérletbe,az exem van a házba.Fizettük együtt a hitelt,fele fele arányba.De én már nem bírom fizetni,így megbeszéltük,hogy ő fizeti tovább,addig én nem kérek gyerektartást,majd ha elkelt a ház,akkor vissza fizetem neki ami a rám eső rész volt.De kiderült,hogy a szocpol miatt 10 évig nem adható el a ház.Közben a volt anyós kérdezte,hogy mennyit kérnék a részemért.Mondtam,hogy 3 milliót,a 22 milliós házból.Így én leszeretnék mondani a részemről,és ki is fizetem az 1 gyermek után igénybe vett szocpolt,ami 800 ezer ft volt akkor.Kérdésem,hogy ez így lehetséges-e?A hitelnél én adós társként szerepelek,de a volt anyósom arra részre,amit kifizet,rátenné a haszonélvezeti jogát.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel api75.

monalisa1 # 2011.03.31. 15:49

Mivel a 6 M Ft-nak a fele a te válladat nyomja a bank nemigen fog kiengedni a kötelemből, mert nem biztos, hogy a volt párod a továbbiakban az egész tartozásra egymaga hitelképes a bank szempontjából. Tessék bemenni a bankba.

Ami a kettőtök vagyonmegosztási kérdését illeti, mivel x összeget szeretnél tőle kapni az erre vonatkozó okiratot az ügyvéd elkészíti és eljár a földhivatalban is - mondjuk az x összeg 5%-a ellenében. (Azt hogy ezt a pénz kettőtök közül melyikőtök fizeti meg az ügyvédnek megegyezés szerinti.)

Az ügyvédi okirat megvan egy hét alatt és optimális esetben a földhivatali eljárás sem tart sokkal tovább.

Minél több papírt tudtok vinni az ügyvédnek annál jobb, aztán majd dolgozik belőlük.

monaLuis
laikus hozzászóló

catim # 2011.03.31. 13:35

Tisztelt válaszoló! az lenne a kérdésem,hogy vetünk közösen egy házat az előző párommal hitelből.Külön mentünk és úgy egyeztünk meg,hogy neki kell a ház és kifizet. A házon még 6 millió tartozás van kb.és 8milliót ér.Én 1,5 millióra tartok igényt Mert a szocpol az én gyermekemre járt és volt lakás pénztártól is pénzem összesen 700ezer Ft volt.Ez csak szóbeli egyezség volt és már egy éve,azóta semmi nem történt én albérletbe lakom és várom hogy kifizessen.Milyen iratokat kell majd az ügyvédhez vinnem, és ki állja a költségeket és mindez mennyi időbe fog kerülni?Köszönettel.