Reszkessetek közös képviselők!


Egyjogász # 2013.11.23. 18:23

Örömmel jelenthetem, hogy sikerült megoldani a Társasházak legnagyobb problémáját!!

Most nyújtott be egy Társasházi Törvényt is módosító törvényjavaslatot a Magyar Nemzet Rezsicsökkentési Biztosa, hogy a közös képviselőknek havonta ki kell plakátolni a társasházban, hogy a társasház pontosan mennyit nyert a rezsicsökkentéssel.

Van mintanyomtatvány is hozzá, gondolom azért, hogy egyes ballib érzelmű közös képviselők nehogy trükközzenek...:)))

És ezt rögtön fogyasztóvédelmi rendelkezéssé is minősítették, azaz a fogyasztóvédelem személyében bírságolhatja meg a közös képviselőt, ha renitenskedni mer, és nem vesz részt pártunk és kormányunk rezsidémon elleni harcában...:))

Ja, és a természetes személy kk.-t is úgy bírságolhatják, mintha vállalkozás lenne, azaz jó lesz nem renitenskedni.

Egyjogász # 2013.11.23. 18:26

Itt van maga a nagy mű:

http://www.parlament.hu/…38/13138.pdf

Mufurc_nagyon # 2013.11.23. 19:58

A választási sikerek kovácsa az az egymilió társasház, ahol ki lesz plakátolva.

Remélem elfogadja a parlament.

Így kell ingyen reklámot Sőt elmaradás esetén birságolt reklámot csinálni;-)


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Egyjogász # 2013.11.24. 05:38

Elfogadja, ez garantált. A Rezsicsökkentési Biztos a múltkor pénteken este nyújtotta be a hasonlóan rendkívül fontos Csiricsáré Számlákról szóló törvényjavaslatát, hétfőn letárgyalták, kedden elfogadták... manapság ez ennyi....

Gondolom a Rezsicsökkentési Biztosnak ki van adva harci feladatként, hogy a választásokig minden nap ömleni kell a médiákokból a rezsicsökkentésnek, oszt minden hétre kell valami törvényjavalat, amiről beszélni lehet.

Egyjogász # 2013.11.24. 05:44

Egyébként ez tényleg jó.

Ha a kk. bármely egyéb feladatát nem végzi el, nem hívja össze a közgyűlést, nem számol el, leszarja a tulajdonostársakat, akkor küzdjenek a tulajdonostársak, ahogy akarnak, perelgessék, jelentgessék fel, oszt majd lesz valami (olvasni a Fórumon is igen sokat erről).

De ha nem plakátolja ki havonta az "olvassátok, mit köszönhettek a Fidesznek" plakátot, akkor a fogyasztóvédelem keményen odabasz...:))

Mufurc_nagyon # 2013.11.24. 07:48

Nem dolgozik az ütk?

Megvan a megoldás!

Letépem a tacepaot és "jelzem" a fogyasztóvédelemnek
A törvény által (SzMSz) előírt bontásban;-)


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

ragyasdezso # 2013.11.24. 10:45

Ilyen az amikor a hozzá nem értés találkozik a buzgalommal! Volt már ilyen! Igaz az 50-es években, amit most legalábbis papíron ki akarnak törölni az emlékezetből! Ha így haladunk, nem sokára ismét termelünk citromot!

Egyjogász # 2013.11.24. 14:24

"Letépem a tacepaot és "jelzem" a fogyasztóvédelemnek"

Ez érdekes perspektíva amit írsz. Én eddig három társasházban laktam, olyan még nem volt, hogy valaki ne utálta volna szívből a kk-t.

Hogy a fenébe fogja bizonyítani a kk. hogy ő kirakta, ha mondjuk egy "jóakarója" rendszeresen letépkedi?

De végül is megvan a legjobb megoldás a kk. gyors és biztos leváltására. Nem kell itt szarakodni közgyűléssel, sokkal egyszerűbb lesz ez.

Tacepao letép - fogyasztóvédelemnél feljelent - a harmadik-negyedik több százezres bírság után visítva fog lemondani minden kk. magától...:))

szentmárton # 2013.11.24. 16:01

„Hogy a fenébe fogja bizonyítani a kk. hogy ő kirakta, ha mondjuk egy "jóakarója" rendszeresen letépkedi?”

Megoldás a bizonyításra: fénykép készítése (dátum – óra - perc) bizonyításra alkalmas környezettel a háttérben. Vagy akár, egy fotó erejéig Mariska nénit, mint a házban lakó tulajdonost a hirdetmény mellé lehet állítani, aki arcán széles mosollyal jelzi, hogy mennyire örül a rezsidíj csökkentésére vonatkozó kormányhatározat eredményeképpen, a havi 100 forint 77 fillér megtakarításnak, majd miután közlöd vele, hogy ez az ő tulajdoni hányadára vetítve, 6 forint 71 fillér megtakarítást fog eredményezni havonta az éves elszámolásban, az örömkönnyei is elkezdenek hullani. Ha nagyon biztosra akar menni a kk. a bizonyításban, egyben jegyzőkönyvezheti is a kifüggesztés tényét, amit Mariska néni aláírásával lát el.

Másik megoldás: zárható „vandálbiztos hirdetőszekrény” készíttetése, narancssárga kerettel.

szentmárton # 2013.11.24. 16:19

"amit Mariska néni aláírásával lát el."

Helyesen:amit Mariska néni az aláírásával lát el.

MajorDomus # 2013.11.24. 17:55

egy példányt elküldünk a Fidesz irodába!

MajorDomus # 2013.11.24. 17:56

szentmárton

kösz a tippet!

megcsináljuk !!!!

Mufurc_nagyon # 2013.11.24. 18:46

Kedves MajorDomus!
Arra azért figyeljenek, hogy a biztonsági sárga vitrin beszerzését, felszerelését a közgyűlésnek kell jóváhagyni.
Ez igazán nem sorolható a karbantartás, korszerűsítés körébe;-)


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Mufurc_nagyon # 2013.11.24. 18:47

ráadásul 100th% egyetértésben;-)


http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}

Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ

Egyjogász # 2013.11.24. 20:56

A törvénytervezet szerint a tacepaot "többletdíjazás felszámítása nélkül" kell kitenni, úgyhogy kérdés, hogy a biztonsági vitrin felszereltetése, a fénykép készítése, stb. kinek a költsége.

Azt így látatlanban borítékolom, hogy a fogyasztóvédelem ezt úgy fogja értelmezni, hogy a kiplakátolással kapcsolatos minden költség a kk-t terheli, úgy hogy csak óvatosan a társasházra rávert költségű vitrinekkel, meg a fényképezgetésekkel...:)))

Egyjogász # 2013.11.24. 21:00

Meg egyébként is jól mutatna a társasház éves elszámolásában:

A társasház éves megtakarítása a rezsicsökkentés révén: 32.000 Ft

Vandálbiztos rezsicsökentést népszerűsítő tacepao felszerelési hely kiépítése: 267.000 Ft

:)))

Ja meg még ez:

A közös képviselőre rávert bírság: 500.000 Ft (saját zsebből)

Egyjogász # 2013.11.26. 13:58

Már az Origo is foglalkozik a támával:

"Egy közös képviselő, aki több budapesti, XIII. kerületi társasházért is felel, azt mondta: jelenleg is előfordul, hogy aktuálpolitikai megjegyzéseket tesz egy lakó, és szerinte elkerülhetetlen, hogy a kötelező hirdetmények miatt a közgyűléseken is "záporoznak majd a politikai kritikák". Legutóbb lekommunistázta őt egy lakó, amikor a házakban kifüggesztette a polgármesteri hivatal és a helyi önkormányzati képviselő elérhetőségeit (a XIII. kerületben MSZP-s a polgármester), és a lépcsőházban kirakott tábla pár nap múlva eltűnt.

Egy másik, II. kerületben dolgozó közös képviselő szintén megdöbbent a javaslaton, mert szerinte nem a közös képviselő feladata, hogy a házban hirdesse a kormány intézkedését. Szerinte a lakóknak csak az számít, hogy mennyi a rezsi végösszege, amelyet az év végi elszámoláson fel is fog tüntetni. Azt mondta, nem számít "lázadásra vagy beszólásokra", ha kiteszi a hirdetményt, szerinte a lakók többségét nem fogja érdekelni, a külföldi lakók pedig nem is fogják érteni."

ObudaFan # 2013.11.26. 14:08

Elolvastam a törvényjavaslatot. Ezek szerint amíg én az új Ptk-val voltam elfoglalva, a "rezsicsökkentés" valahogyan jogi kifejezéssé vált.

ObudaFan # 2013.11.26. 14:10

Egyébként nagyon remélem, hogy csak kiderül, hogy a társasházi szmsz-ben kötelező lesz ezt rendezni, lakásszövetkezeteknek pedig az alapszabályban záros határidőig és akkor csak lesz megint egy jó kis dömpingmunka ügyvédeknek, mint januárban volt.

Egyjogász # 2013.11.26. 14:45

Én csak azt nem értem ebben az egészben, ha a közös képviselő által nyújtott szolgáltatást e vonatkozásban a fogyasztóvédelmi törvény hatálya alá rendelik (ami egyébként szerintem nonszensz, de ez van), akkor már miért nem ellenőrzi az NFH a közös képviselő teljes tevékenységét? Ahgy olvasom, nagy igény lenne rá...:))

De egyébként majd arra is kíváncsi leszek, ha a fogyasztóvédelem ezerszám kapja a tulajdonostársaktól a feljelentéseket a rezsitacepao kifüggesztésének elmulasztása miatt, akkor felvesznek még párszáz embert az ezzel kapcsolatos eljárások lefolytatására?

szafika # 2013.11.26. 16:09

.....azután + Mariskanéni fényképét , aláírásával ellátva + 2 tanúé !!! odabiggyeszteni a nyomtatvány mellé , lehetőleg minden szinten + a bejárati ajtón -kapun kívül és belül is ! Sőt ! szerintem még mindenkinek a bejárati ajtajára kívülről is , h amint hazaér az legyen a legfontosabb , a legelső , aztán ha becsukta maga mögött az ajtót , a kis házioltár előtt is hálát rebeghet a dicsőnek ! áldassék a neve !!! eme nemes tettéért !

ragyasdezso # 2013.11.26. 19:21

A parlamentben elég rendesen hülyézik egymást, lehet, hogy mégsem így fogadják el!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.11.26. 19:56

Sehogy se kéne.

MajorDomus # 2013.11.26. 20:44

egyetértek!

én már kitaláltam:
két családtaggal- körbejárjuk a házakat,tacepaókat kiragaszt,fotó készül,kinyomtat,lefüz!

B változat!

A 3 tábla,jobboldalt a Hirdetmény narancs keretben az. előirt szöveggel,és az adatokkal!

bal oldalon piros-fehér-zöld keretben a rezsinövekedés-tranzakcios adó ,idei áremelések hatása,kimutatva,bankköltségek változása stb.

igy aztán sem a baloldali,sem a jobboldali szavazók nem tépik le!

MajorDomus # 2013.11.26. 21:17

átum: 2013-11-26
Rezsiképviselők
Örömteli pillanatokat élhetünk át minden nap, ha Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős fideszes képviselő javaslata törvényerőre emelkedik. Mert ennek értelmében minden társasház közös képviselője havonta köteles lesz jól látható helyre (!) kitenni a rezsik csökkenéséről, annak mértékéről szóló hirdetményt. Mi meg ki-be mászkálunk a kapun és a hirdetményt látván körberöpköd minket az örömtündér. De persze mindig akadnak hanyag "házmesterek". Ilyen P. Lászlóné Ildi, akivel a Hócipő riportere beszélgetett.

Hócipő: Még életbe sem lépett a rendelet, egyelőre csak javaslat, és önt máris megfedte a kerület vezetése.

Ildi: Igen. Dehát...

Hócipő: Semmi dehát! Ildikó, ön szégyentelenül fittyet hány a kormány mesés jóindulatára.

Ildi: Dehát én kitettem a tájékoztatót!

Hócipő: Na de hogy nézett az ki?

Ildi: Nekem nincs számítógépem, én nem tudom, mi az az ariel betű... én azt hittem, az mosópor.

Hócipő: Nem ariel, hanem arial! Ildi, ön ezreket spórol havonta a rezsin. Nem futja egy számítógépre?

Ildi: Minek? Öreg vagyok én már ahhoz. Meg alig lakunk ebben a társasházban. Szépen megoldottam eddig is mindent.

Hócipő: De milyen szépen! Ott a másodikon ki lakik?

Ildi: A Dezső meg az élettársa...

Hócipő: Élettársi kapcsolat... jobb, ha nem is mondok semmit! Persze az ilyeneknek is tudniuk kell, hogy mennyit nyertek a rezsicsökkentésen.

Ildi: Tudják, mert kiírtam. Mondták is, hogy jaj de jó, meg hogy jaj de szép, meg hogy jaj de örülnek, meg még nagybevásárlást is csináltak örömükben. Vettek egy új felmosóvödröt.

Hócipő: Szerencséje volt, hogy el tudták olvasni a maga krix-kraxait...

Ildi: Az én kézírásom mindig is olvasható volt.

Hócipő: Na de akkor is! Hogy jut eszébe ilyen gyalázat? Ócska füzetlapra kézzel kiírni ilyen létfontosságú, a haza világélvonalba való felzárkózását elősegítő intézkedésről szóló információt! Volt már büntetve?

Ildi: Igen... egyszer.

Hócipő: Miért? Hadd halljam!

Ildi: Muszáj?

Hócipő: A magyar olvasónak joga van tájékozódnia. Nos?

Ildi: Hát... kidobtam a miniszterelnök úr levelét, amiben konzultálni akart velem. És hagytam, hogy mások is kidobják.

Hócipő: Azt ugye tudja, mit kell tennie, ha valamelyik lakó letépi a rezsi-hirdetményt?

Ildi: Azt hiszem...

Hócipő: Nem hiszi, TUDJA!

Ildi: Igen... igen. Szóval jelentenem kell a helyi önkormányzatnál és a rendőrség felé is. Ha nem teszem, engem bírságolnak meg.

Hócipő: És miért jár még bírság?

Ildi: Hát állítólag rovásírással is ki kell majd írni, meg mondták, hogy a villanyt, a gázt, meg a vizet más és más színekkel kell feltüntetni. Még valami kódokat is mondtak. Hogy a gáz az valami mami blú színű legyen...

Hócipő: Navy Blue! Holnap vesz egy számítógépet! Van pénze. Vagy jön a bírság!

Ildi: Tőlem jöhet. Én nem tudom kifizetni. Se a gépet, se a bírságot.

Hócipő: Akkor közös költséget kell emelni. Dobasson össze a lakókkal egy laptopot meg egy profi nyomtatót! Ha nem, jön a bírság!

Ildi: Na de miből fognak itt ezek az egyszerű emberek ilyesmiket kifizetni?

Hócipő: Hogyhogy miből? Mit gondol, mire való a rezsicsökkentés?