mobilház tényleg nem engedélyköteles zártkertre?


Bea1 # 2015.03.01. 15:22

habár nem a kérdéshez tartozik, de fatüzeléssel nagyon gyorsan fel lehet fűteni, olcsón, igaz,hogy gyorsan ki is hűl, de már egy 5 cm-esszigetelés akár csavarozva is sokat segít az ügyön. pláne 10.

Szomorú örökös # 2015.03.01. 06:08

Én is nézegettem a mobilházakat, hogy milyen fantasztikus ajánlatnak tűnnek, no de szerintem nem itt, hanem valahol olyan helyen, ahol nincsenek hatalmas klímaváltozásokok télen és nyáron. A hőszigeteléséről ugyanis nem igazán írnak benne, márpedig nálunk főleg télen van ilyenre szükség. Én tuti nem szeretnék irdatlan rezsiköltségeket miatta, hogy egy ilyenbe ölöm a pénzemet.

Amerikában nagyon sokan élik ilyenekben meg mindenféle lakókocsikban az életüket, de szerintem a magyar ember ennél többet érdemel.

D.István55 # 2015.02.28. 22:48

Tisztelt Bea1!
Nem vagyok jogász, tehát ne vegye készpénznek a véleményemet, de....
Nekem néhány évvel ezelőtt volt egy hasonló esetem, a telkemen egy könnyűszerkezetes zárt gépkocsitároló építéséhez engedélyt akartam kérni.
Az önkormányzat építésügyi osztályán azt mondták akkor, hogy amennyiben nincs fix sávalapja(fundamentum) ami 20cm-nél mélyebben van a talajban, akkor provizórikus felépítménynek minősül, és nem kell rá építési engedélyt kérni.
Célszerű a helyi önkormányzatnál érdeklődni a biztonság kedvéért, mert azóta változhattak is a jogszabályok.

Bea1 # 2015.02.27. 09:11

ezzel hírdetik a mobilházat a kereskedők, én is elgondolkodtam egy ilyenen. fixre rá vannak kötve az emésztőre, vízre, villanyra. tényleg nem kell rá engedély? csak úgy fogom, betolom a telekre és kész? (mert így hírdetik)