Közös képviselő kérhet - e tőlünk ilyet?


Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.22. 20:25

(A bevételi pénztárbizonylat másodpéldányára régebben az volt nyomva, hogy "nyugta".)

MajorDomus # 2016.02.22. 20:32

bubibaba

A mi megbizóink a tulajdonosok!

Az ő befizetéseikből kapjuk a fizetésünket.
Minimum elvárás, hogy alaposan tájékoztassák őket. Szerintem te nem sűrűn jársz közgyűlésekre, ott biztosan elmondta a képviselő, de ez kevés. Nálam sincs 30-40 %-nál nagyobb részvétel, ezért rendszeresen karbantartott kiadom a Társasházi Hirmondo - t, amiben részletesen leírom a fontosabb tudnivalókat.
Ha a tulaj kidobja, el sem olvassa, az már az ő baja. Nem fogadható el, viszont ha egy tulaj felhiv, vagy megállítása a házban a kérdésével, akkor ne kapjon tájékoztatást! Ő fizet nekem, és nem én neki.
Ebben teljesen igazad van.

Hogy miért a ház pénze, azt lejjebb elmagyaráztam.

Senki nem mondta, hogy tartozol, ha minden hónapban befizették a közös költséget, csak olyan pénz landolt a számládon ami nem téged illet meg.

Utald át a háznak, a közös képviselőnek meg vegyél egy illemtankonyvet.

De támogasd a közgyűlésen mert elöre viszi a ház fejlődését.

MajorDomus # 2016.02.22. 20:46

Siegelinde

Valószínűleg a 19 ezer valamennyi és a 14 ezer ft különbözete az üzemeltetési költség.
Az előbbinél elszámolta az Otp az utóbbiról pedig a közös képviselő fog, legkésőbb május 31-ig elszámolni. Addig meg van idö.
Ettől függetlenül az év bármelyik napján - ha kéred - köteles közös költség egyenleget adni részedre, és írásban.

Ha a ház számlájára fizettél, akkor az igazolva van, hogy hova fizettél.

0-s igazolást, s azt, hogy eleget tettél a panelprogram előírásainak, köteles kiadni.

bubibaba # 2016.02.23. 07:50

Több lakótól hallottam hogy azért nem megy el a lakógyűlésre, mert "sok vén k..va" csak okoskodik. Én elmentem a mostanira, és alig voltak. Amúgy elmennék, ha mondjuk nem olyan időpontra tenné a közös képviselő, amikor esélyem nincs a munkahelyemről odaérni. De szerintem ezzel többen így vannak, hisz a nyugdíjasok kivételével nem igazán érnek rá az emberek, pénzt is kell keresni, dolgozni is kell.
Tegnap ismételten bementem az OTP-be, és végre egy hozzáértővel tudtam beszélni, aki kente-vágta az LTP témát. Kerek perec kijelentette, hogy a közös képviselőnek nincs igaza, mert az a pénz a miénk, amit írásban is meg fognak erősíteni, és a közös képviselők "el szokták kérni" ilyen esetben a maradványösszeget, azonban követelni nem követelheti. Ja, és név szerint is ismerte az illetőt, és mondta hogy ezzel a KK is tisztában van...

MajorDomus # 2016.02.23. 21:15

Akkor téged megvezettek.
Amit aláírtàl az egy szerződés, azt olvasd el, ne az ügyintézőt kérdezd.

Csak érdeklődés szintjén!
Neked mikor lenne jó a közgyűlés időpontja?

Én tegnap 17.15-kor kezdtem, és 87%
Volt a részvétel, igaz egy kisebb társasházban.

bubibaba # 2016.02.24. 10:56

Felesleges ez a vita, látom te sem a lakók érdekeit képviseled. További sikeres működést!

MajorDomus # 2016.02.24. 20:21

Ha csak a saját igazadat tudod elfogadni, akkor tényleg felesleges a vita.

Az, hogy az azt sértegeted aki segített neked és világosság gyujtott a sötétben, az meg téged minősít.

nandy # 2016.02.24. 23:49

Rég voltam itt, de semmi sem változott :)

Bubibaba, az a pénz, amit ugyan a te nevedre kötött le a társasház, az nem a te pénzed.
Azt a ház tulajdonosai fizették be, nem csak te. Együtt költöttétek el. Most mégis miért gondolod, hogy a megtakarítás téged illet? Más pénze után? Hmmm... érdekes hozzáállás.

Szomorú örökös # 2016.02.25. 06:09

bubibaba

Én csak egy szimpla laikus kívülálló vagyok, de egy dolgot egyértelműen látok! Keresed az okot, hogy beleköss a közös képviselőbe és ne kelljen befizetned a társasház kasszájába azt a pénzt, ami nem téged illet. Nyilván valószínűleg azért, mert már el is költötted. Feltehetően nem kevés pénzről lehet szó, mert pár ezer forint nem érne meg ekkora műbalhét.

Az, hogy a kk. téged sértegetett, az még nem ok arra, hogy egy teljesen más szálon futó, nem téged illető átutalást ne továbbíts oda, ahová jogosan kerülnie kell előbb-utóbb. A sértegetésért tehetsz ellene becsületsértési vagy rágalmazási magánvádas feljelentést (ami bármikor visszavonható) de ettől még nem úszod meg azt, hogy ő meg szimplán lopásért tegyen büntetőjogi feljelentést (ami viszont már hivatalból üldözendő és nem vonható vissza). Ez jogilag két külön történet, nem összevonható szerintem és nem éri meg, hogy a végén emiatt bíróságon köss ki, mint vádlott, mert hogy annak az erkölcsi bizonyítványban nyoma marad, az egészen tuti.

MajorDomus # 2016.02.25. 19:45

Egyetértünk.