Ingatlan vásárlás utáni problémák!


jucihusi # 2016.11.29. 08:28

Szia, bocs, de nem 1 nap, hanem 1 ev. 2017 jan helyett irt 16 jan-t. Durva kesedelem...Remelem kijavitja az Ügyvedje, ha kerem. Ez csak eliras, nyilvanvalo. Nov utan dec jön, utana viszont nem ujra az elözö ev...Remeljük

MajorDomus # 2016.11.28. 23:14

1 napnak miért van jelentősége?

jucihusi # 2016.11.28. 16:21

Köszönöm a valaszt Ügyved Ur, ne haragudjon, de pont ez lenne a kerdes, hogy mi lehetseges? Ha kijavivast javasol, azt kerek, ha modositast, azt. nekem mindkettö kinai, jogi ertelemben. Azt ertem ,hogy a datumot elirtak. Pech. De azert tenyleg nagyon köszönöm, mert a valaszaibol kitünik, nagy gond nincs, nekem ez a lenyeg. Meg szerettem vilna nyugodni, meg nem akartam felkeszületlenül javasolni vmit a vevö ügyvedjenek. Kicsit közelebb lenne, Ügyved Ur, jobb lenne. Sajna, Az orszag masik vegen vagyok..Szivesen megmutatnam a szerzödest, gondolom könnyebb is lenne barmit is mondani. Nagyon köszönöm a segitseget. Üdv:
Judit

lajcsó # 2016.11.28. 14:48

"Hogyan irjak modositast Ügyved es a masik fel nelkül?"
Ügyvéd nélkül még működne a dolog (egy másik ügyvéddel), de a másik fél nélkül nem megy. Elírásról lehet szó. Kijavítás nem lehetséges?

sissy074 # 2016.11.28. 13:48

Köszönöm a választ raffer!

jucihusi # 2016.11.28. 11:33

Kedves Forumozok,
bocs, h most ide irom, de a napokban vettem eszre az adasveteliben, hogy a vegsö fizetesi hataridöt az Ügyved elirta 17 `januar helyett 16-`ot irt. Milyen következmenyei lehetnek az elado reszere? Ugye nem az, hogy nem fizetnek idöben? Mert sajnos azota felvettem velük a kacsolatot,hogy kezdemenyezzem amit itt az Ügyved Ur tanacsolt, de finoman szolva passzivan reagaltak. A vevö es az Ügyved is. Hogyan irjak modositast Ügyved es a masik fel nelkül? Kerem, ha tud vki megoldast, köszönöm.

sissy074 # 2016.11.28. 07:21

Köszönöm a válaszokat!Én már bejelentettem az EON-nak a válasz kb 2 hónap múlva lesz idejük megnézni....Amúgy,igen van szavatosság,úgy hogy mehetek a bíróságra a pénzem miatt. :-(

Szomorú örökös # 2016.11.28. 06:27

sissy074

A szerelő szerint mivel az óra 1 hete az én nevemen van majd én kapom ezért az EON-tól a büntetést!

Erre azért mérget ne vegyél! Szerintem szólj nekik te, és jelezd, hogy nagy valószínűséggel illegális rákötést találtatok a lakásban, ne várd meg, míg ők észre nem veszik.

Anno mi is amikor ide költöztünk, különösebben nem foglalkoztunk a mérőórákkal. Nekem gyanús volt kicsit a gázóra, hogy keveset pörög, de nem izgatott nagyon. Aztán amikor a fűtési szezon beindult, akkor már felettébb kevésnek éreztem a napi fogyasztásunkat és beszóltam a gázszolgáltatónak, hogy pár hónapja lakunk csak ott és szerintem az előző tulaj megbuherálhatta az órát. Szó nélkül kijöttek és lecserélték és onnan kezdve hollander-plomba is került rá. Semmi büntit nem kaptam, pedig utána egyből normális fogyasztás mutatkozott az új órán. Azóta talán egyszer vagy kétszer cserélték az órát, mi meg igyekszünk vigyázni rá.

lajcsó # 2016.11.27. 17:30

Ha a kincstár, vagy a bank nem szerez tudomást a problémádról, akkor nagy bajod nem lehet (a CSOK-al kapcsolatban).
Ügyvédet keress meg a problémáddal! Itt, mi nem tudunk közvetlenül segíteni.

sissy074 # 2016.11.27. 15:19

Kedves "lajcsó"!

Én tudom,hogy ez feltétel a CSOK-nál!De az a pénz már a "kedves"eladónál van...Mi pedig 4 gyerekkel egy 36m2-es lakásban egy ilyen ......miatt! Ráadásul találtunk a falba a csempe leverése után egy kötést amit regisztrált szerelővel megnézettünk valószínű áramlopás történt.A szerelő szerint mivel az óra 1 hete az én nevemen van majd én kapom ezért az EON-tól a büntetést!
Persze az eladó az ajánlott levélre se reagált,pedig legkésőbb pénteken tuti megkapta.

lajcsó # 2016.11.21. 21:20

"de mivel a ház így lakhatatlan,így ez nem valósul meg."
Csak nagyon halkan súgom neked, ez a tény CSOK támogatásnál kizáró körülmény!!!

MajorDomus # 2016.11.21. 20:25

Ptk

sissy074 # 2016.11.21. 17:07

Ma újabb meglepetés ért minket,a wc helység mögött az előszobában leszedtük a lambériát,az egész fal tiszta víz a vízcső pedig rohadt.Pedig direkt rákérdeztünk a csövek állapotára,amire persze az volt a válasz,hogy jók a csövek.:-( Kérhetek egy jogszabályt erre az elállásos dologra?Mert én eddig csak a javíttatásra találtam.De ha én megjavítottam ezt a sok mindent tuti nem fogom a pénzem látni még akkor sem ha megítéli a bíróság.A másik gondom még,hogy ehhez az ingatlanhoz CSOK-ot is kaptunk aminek az egyik feltétele ott kéne laknunk,de mivel a ház így lakhatatlan,így ez nem valósul meg.Az adásvételit készítő ügyvéd azt javasolta írjunk felszólító levelet a hibák javíttatására.De nem tudom így mi lesz az összes pénzünk benne ebbe a házba plusz 7,7M hitel és 2,75M CSOK is. :-(

sissy074 # 2016.11.20. 21:04

Köszönöm szépen a választ! :-)

MajorDomus # 2016.11.20. 17:51

Azt írtad alá, hogy a megtekintett állapotban vetted meg az ingatlant.

Ő viszont szavatol az ingatlan rendeltetésszerű használatáért.

Egy tippem van, jelezd neki hogy visszalépsz a szerződéstől amit egy évig megtehetetsz.

Ez mindjárt jobb belátásra és együttműködésre fogja bírni.

sissy074 # 2016.11.20. 17:32

Kedves Fórumozok!
Segítségre lenne szükségem.Egy ház eladásakor a gázkazán állapotát,a kémény állapotát köteles-e igazolni valahogy az eladó?Vagy nem kell ezekről semmilyen igazolást vagy bármilyen papírt átadnia?Gondolom ezeket azért időnként szükséges ellenőrizni stb.Ezt azért is kérdezem mert nekünk birtokba adáskor semmit sem adtak.Viszont még mielőtt a teljes vételár kifizetésre került benyögte a tulaj,hogy elromlott a gázkazán,de megcsináltatja.Ehhez képest,csak fogta ő kiszerelte a gázkazán és berakott a helyére egy kisebb teljesítményűt,ami nem is bírná a ház nagyságát arról nem beszélve,hogy az sem működik.De ugye gázkazánt meg nem is csereberélhet csak úgy saját maga.A vételár kifizetés megtörtént ő viszont most már a javíttatásra sem hajlandó.Mit tehetek?A pincébe is észre vettük eső esetén folyik be a víz,erről sem tett említést még vásárlás előtt.