Ingatlan vásárlás utáni problémák!


MajorDomus # 2016.12.07. 22:11

Jav: fel év a per.

MajorDomus # 2016.12.07. 22:10

Miért bontanád fel?
Tied a garázs, fel és a per, és megkaptad.

ObudaFan # 2016.12.07. 21:42

Nem azt mondtam, hogy csak te hibáztál, hanem azt, hogy te is.

asziszi # 2016.12.07. 18:02

Értem. Ez esetben senki se hibázott. Csak engem fognak elmarasztalni, rosszhiszemű vevő vagyok. A lakásszövetkezetben is jártam, ott is azt az infot kaptam, hogy az ingatlan az építtető, vagyis az eladó tulajdonában van. De, gondolom, ez is kevés. Akkor jobb, ha egyezkedem. Felbontom a szerződést, és bízom abban, hogy aki az ingatlanban van, eladja nekem. Ha mégsem, bukom a 70.000 kültséget. Valószínű, ez kevesebb, mint amibe egy évekig tartó per kerül. És vesztes leszek.

ObudaFan # 2016.12.07. 17:37

A bírói gyakorlat szerint ingatlan vásárlása esetén a vevő jóhiszeműségének megállapíthatóságához a tulajdoni lap ellenőrzése mellett a tényleges birtokállapot ellenőrzése is szükséges.

asziszi # 2016.12.07. 09:58

Ügyvédnél is voltam. Felhívta a földhivatalt. Széljegyen vagyok. Minden rendben, nevemre írják, ne tegyek semmit se. Nevemre írták.
Megyek egy másikhoz.....

asziszi # 2016.12.07. 09:50

Még két dolog: rajtam kívül még 2 vevő pályázott az ingatlanra. Alakulhatott volna úgy, hogy más ígér többet. Akkor ő lenne a helyemben, mert ők ketten is megbíztak ennyi infoban.
Amikor kértem a szerződést aláírót, tegyen valamit, azt felelte: kiebrudalja onnan x-et, enyém a garázs.

asziszi # 2016.12.07. 09:41

A garázst interneten hirdették, és értékesítették. Vásárlás előtt jártam a földhivatalban, a tullap tiszta volt. A hirdető megadott egy telefonszámot, felhívtam. Azt mondta, nem tudja megmutatni, mert az építtető tart benne még valamit, de azt elviszi. E-mailben az alábbi infot kaptam:" A garázs az utcáról megközelíthető, a társasház oldalán található, a rendelkezésemre álló információk szerint egy autó tárolására alkalmas." Naponta járok el az ingatlan mellett. Kb. 1 hónapig figyeltem a vásárlás előtt. Ott soha semmi mozgást nem láttam, a burkolaton keréknyom nem látható. Az ajtót belepte a pókháló, előtte kihajtott a gaz. Tudom, hogy ez kevés. Valahonnan ki kellett volna derítenem, hogy létezik egy előszerződés, ami valakinek a fiókjában lapul. Egy ügyvéd biztos megtalálta volna. Én azóta se láttam. De, érdekes módon, az ingatlant értékesítő cég ügyvédje se tudott róla. Pedig neki úgy gondolom, kellett volna. De ő is annyit tett, mint én: A földhivatalból lekérte a tullapot.
Ki a hibás? 1. Az építtető, mert nem közölte a felszámolóval, hogy eladta a garázst. 2. A felszámoló, mert nem jött ide 100km-re, hogy megnézze, mit is ad el. 3. Az előszerződést készítő ügyvéd, mert ő se tudatta sehol sem, hogy létezik az előszerződés. 4. Aki megvette, mert 4 évig semmit se törődött vele. Akkor kapott észbe, mikor felhívtam, jó lenne, ha kiköltözne. Nekem ugyanis azt mondta a felszámoló, hogy csak véletlenül ott maradt egy kanapé. 5. ÉN,MERT NEKEM MINDENKINÉL OKOSABBNAK, KÖRÜLTEKINTŐBBNEK KELLETT VOLNA LENNEM, ÉS SEMMIT SE LETT VOLNA SZABAD ELHINNEM, MÉG AMIT LEÍRTAK, AZT SEM. AZT SEM, AMI A FÖLDHIVATALBAN VAN. De ilyen alapon senki ne vegyen semmit!!!! Mert a földhivatalban a széljegyen a vételi szándék min. 1 hétig nem jelenik meg. 1 hét alatt meg bármit el lehet adni többször is.

ObudaFan # 2016.12.07. 05:55

Azért az az igazság, hogy a kialakult helyzetért te is hibás vagy. Mielőtt ingatlant vásárolsz, nem árt körülnézni, hogy lakik-e az ingatlanban valaki, esetleg ügyvéddel konzultálni a helyzetről. Igen, az ügyvéd pénzbe került volna és most is pénzbe fog kerülni. Most már többe, mint egy konzultáció lett volna, mielőtt belevágsz. De még mindig kevesebbe, mint ami károd abból lesz, ha továbbra is laikus módjára jársz el.

asziszi # 2016.12.06. 20:10

A tulajdonos én vagyok. Fizettem az ingatlanért, és kötelező fizetnem a terheit. A törvény meg védi azt, aki birtokon belül van. Használja ingyen, nem fizet semmit. 4 éve kb. fele annyit adott érte, mint én. Ja, és vele tárgyal az eladó és a felszámoló, haverok, és nekik is van ügyvédjük. Nekem a tértivevényes levelemre se válaszoltak. Igen, indíthatok pert, ügyvéd se kell hozzá. Kb. a 20. folyamatban lévő per lesz ellenük. Ki tudja, meddig tart? Nyilván, minél tovább, hogy a haver használhassa. Ez van!
Az egyezkedésben sok a buktató, látom én. Azért nem mentem bele másfél hónappal ezelőtt. Nevemre került, de újra abba az utcába visznek be.
2 rossz közül választhatok.
Mit gondolsz, mennyibe kerül egy ügyvéd, ha évekig kell fizetnem? Per, fellebbezés, stb. Én nem tudom, de komolyan érdekelne.

MajorDomus # 2016.12.06. 18:40

Mese habbal.
Fordulj ügyvédhez, indítsa el a kiürítési pert.

Minek egyezkednél?
Te vagy a tulajdonos az ingatlan nyilvántartásban bejegyezve! Pont.

asziszi # 2016.12.06. 18:04

A kiürítési pert a benntartózkodó ellen kell indítani? Őróla semmit nem tudok, csak a nevét - ami tucatnév, ebben a városban is lehet min. 100 - és a mobilszámát. A tudakozóban nem szerepel, a szolgáltató semmilyen adatot nem adhat ki. 3 * találkoztunk. Először megmutatta az ingatlant, bizonyítva, hogy nála a kulcs. Utána egyezkedni próbáltunk közösen a felszámolóval, telefonon keresztül. Meg most, mikor az utcán a kezembe nyomta a tervet: 1. az én szerződésemet felbontjuk. 2. Ő megveszi a garázst. 3. Ő eladja nekem, erről egy előszerződés készül. 4. Amikor a nevére kerül, megkötjük a végleges szerződést. Miután fizettem neki ugyanannyit, mint a felszámoló cégnek, birtokba léphetek. 5. Nekem semmi költségem nem lesz.

matthiasi # 2016.12.06. 17:33

Hogy lehet belépni ?

ObudaFan # 2016.12.06. 17:02

Az eladó felszámolás alatt áll, a lehető legrosszabb helyzet. Érdemes megnézni, hogy nem lehet-e egyszerűen kiuritesi pert indítani a bent tartózkodóval szemben, egy előszerződés nem tűnik túl erős jogcímnek.

asziszi # 2016.12.06. 16:00

A jogsegély is a pert ajánlotta. Perelem az eladót. Meg a pasi is pereli. Lesz 2 per. Eltart egy darabig. Lehet, mindketten nyerünk, de csak 1 garázs van. Valakinek nem jut. Nagy az esély, hogy én nyerek. De akkor a pasi fellebbez. 1-2 év. Addig ő lesz birtokban, ingyen. Lehet, utána is. Mert, mint olvasni lehet az előzőekben, a jog a birtokban lévőt védi. Én meg megkapom az árat. Valami kevés kamattal. Nekem volt 70.000 Ft költségem. Ügyvéd, földhivatal, internetes díjak, utazás, stb. Az elúszik, vagy indítok még egy pert, hogy azt is fizesse ki az eladó.
Jó, lehet, enyém lesz a garázs, 1-2 év múlva birtokba lépek. Addig vagy fizetem a költségeit ( adó, közös költség), vagy ha nem, megint lesz rajta jelzálog. Mág egy per, hogy fizesse ki, aki használta.

MajorDomus # 2016.12.05. 20:29

Obudafan

Esetleg jogi megoldás?

asziszi

Eszedbe ne jusson bármit aláirni.

Indítsd el a kiürítést mint tulajdonos. A nyilatkozatokkal meg kitōrōlheti...

Én azert beperelném az eladót hogy adja birtokba az ingatlant amiért felvette a pénzt.

Szomorú örökös # 2016.12.05. 17:33

ObudaFan

Tuti kártérítés lesz belőle, mert ha elviszi az ajtót, akkor az ürge elpakol egy-két dolgot és ráfogja, hogy ellopták, mivel nem volt zárható a garázs. Én ezt tuti nem vállalnám be...

ObudaFan # 2016.12.05. 08:40

Egyszerűbb ha kikapcsolod a villanyt, és elviszed 2 hónapra a garázs ajtót festeni!

Abból is birtokvédelem lesz és esetleg kártérítés.

asziszi # 2016.12.05. 06:46

Kedves MajorDomus!

A villany nincs bekötve. 4 éve használja a garázst, ami abból áll, hogy telipakolta. Felszereltetett egy ajtót, amihez nekem nincs kulcsom. Szerintem, utána rá se nézett soha. Villanyt nem köttetett be, minek? Jogilag se igyekezett rendezni a dolgokat. Az előszerződése van, meg a nyilatkozatok. Nyilván, ezeknek semmi nyoma a földhivatalnál, ezért adták el nekem, tiszta tulajdoni lappal. Ő kb. felét fizette érte, mint én. Adót, közös költséget egy vasat se. Az ingatlanon lévő terheket se fizette ki. Én reális árat fizettem, kifogástalan szerződésem van, a nevemre került, tehermentes. A jog mégis őt védi. Ennyi!
Az eladó a tértivevényes felszólító levelemre nem reagált. Megkeresték ezt a pasit, kitaláltak egy tervet, amivel utána ő keresett meg. Ha azt elfogadom, mire a végére érünk, nem lesz a nevemen garázs. Neki igen, kulcsokkal. Lesz egy előszerződésem, hogy eladja nekem. Ja, az neki is van, mégis az én nevemre került. Úgyhogy, kb. ennyit ér.
Ja, és senki semmit nem ad írásba, csak telefon, vagy egy papírlap, amin nincs aláírás. Én meg menjek aláírni 2 szerződést, amiket ott fogok látni először. Budapesten. 100km-re lakom.

MajorDomus # 2016.12.04. 21:12

Akkor kiürítési per de az hosszadalmas.

Egyszerűbb ha kikapcsolod a villanyt, és elviszed 2 hónapra a garázs ajtót festeni!

Jogilag persze Obudafannak van igaza.

ObudaFan # 2016.12.04. 18:05

Ha csak úgy kidobod, az a minimum, hogy birtokvédelmet fog kapni és hatóságilag visszaengedik az ingatlanba.

asziszi # 2016.12.04. 15:22

Kedves MajorDomus!

Köszi, erre már én is gondoltam, de az ügyvédem a pert ajánlotta. Hogy kell ezt a kidobást intézni törvényesen?

MajorDomus # 2016.12.04. 13:26

Kinek bonyolítod az életedet?

Az ingatlan nyilvántartásban te vagy a tulajdonos. A nyilatkozatokkal törölje ki....

Dobd ki az ürgét a garázsból és vedd használatba.

asziszi # 2016.12.03. 12:30

Kedves Mindenki!
Októberben internetes értékesítés során, pályázat útján vettem egy garázst. Az építtető felszámolás alatt lévő kft,a felszámolást végző cég intézte az adás-vételt. Azóta az ingatlant bejegyezték a nevemre, tehermentes, de nem léptem birtokba. Tértivevényes levélben felszólítottam az eladót, hogy adja át az ingatlant, melynek igénymentességéért szavatosságot vállalt. Válasz nem érkezett. Már korábban kiderült, hogy a garázsban van valaki. Találkoztunk is, most is megkeresett. Én semmi iratot nem láttam. Azt állítja, neki 2012-ből előszerződése van az építtető kft-vel. Meg nyilatkozata az építtető kft vezetőjétől, hogy eladta neki a garázst. Meg nyilatkozata a felszámoló cégtől, hogy neki adják el a garázst. Ezek 2016-ból. Ezek ellenére én lettem a vevő, aki birtokba nem lépett. Ő beszélt az összes érintettel, és terv készült: 1. az én szerződésemet felbontjuk. 2. Ő megveszi a garázst. 3. Ő eladja nekem, erről egy előszerződés készül. 4. Amikor a nevére kerül, megkötjük a végleges szerződést. Miután fizettem neki ugyanannyit, mint a felszámoló cégnek, birtokba léphetek. 5. Nekem semmi költségem nem lesz. Elhigyjem én ezt?
Ha a pert választom, mire számíthatok? Enyém lesz a garázs, akinek végleges adás-vételi szerződése van, és a nevemre került? Ő azt állítja, az övé, mert előbb kötött rá előszerződést, és birtokban van.

MajorDomus # 2016.11.29. 20:50

Hivd fel az ügyvédet!