Fórum ingatlanügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Közös képviselő lemondása társasházban

MajorDomus # e-mail 2017.03.21. 23:39

Majd számolj be,mire jutottatok!

Törpilla25 #   2017.03.21. 18:36

Kedves Major Domus!
Köszönöm a segítségét!

MajorDomus # e-mail 2017.03.20. 22:05

1.helyes
2.nem,de nem tilos,a különfélékben arról ,,beszélgettek,,amiről akartok.
3.igy van. 90 napig
4.nincs. a május 31 az elszámolás határideje
nem a költségvetésé. Más kérdés,hogy az új képviselő ezt májusig megoldja,mert neki is érdeke.
5. Ajánlott. SzB jogosult.
7. Kb. Igy

Törpilla25 #   2017.03.20. 11:19

A közös képviselőnk megküldte, illetve kitette a faliújságra az értesítést a társasházi közgyűlésünk március 31-i időpontjáról (16 nappal megelőzően, tehát bőven „8 napon belüli” szabályt betartva).
A napirendi pontok között szerepel az ő lemondása is, azonban az új kkv. választása nem.

Kérem a Jogi Fórum szakértőit, hogy az alábbi kérdésekre szíveskedjenek válaszolni, vagy megerősíteni az általam leírtakat:

  1. Mivel a közgyűlés csak a meghívó napirendi pontjaiban szereplő témákban dönthet, így ezen a közgyűlésen az új kkv. megválasztására nem kerülhet sor. Ha mégis, akkor az szabálytalan és így érvénytelen. Itt csak a kkv. lemondásának elfogadására kerülhet sor.
  2. Ha meghívnánk erre a közgyűlésre egy (vagy néhány) jelöltet, csak bemutatkozásra, akkor az szabályos, igaz?
  3. Ezt követően, egy új időpontra összehívott közgyűlés dönt az új kkv. választásáról (napirendi pontban ennek szerepelnie kell). Ezt a közgyűlést még a lemondott kkv-nak kell összehívnia és vezetnie (hisz ő mondott le, így az új megválasztásáig még státuszban van).
  4. Ebben az időszakban (márc.31-ig) összehívott közgyűlés témája szokott lenni (a beszámoló mellett) a tárgyévi költségvetés elfogadása is. Logikus, hogy a lemondó kkv. ez utóbbit már nem vette be a napirendi pontok közé, hisz ez már nem az ő feladata. Az új kkv. megválasztását követően – a társasházi tv. szerint - a réginek van max. 30 napja az iratok átadására, elszámolásra stb. Ennek megtörténte után van-e határideje az új kkv.-nek az évi költségvetés összeállítására, a közgyűlés összehívására? A társasházi tv. szerinti május 31-e? így elvileg 2 hónap áll rendelkezésére.
  5. Az új kkv-val megbízási szerződést kell kötnie a Társasháznak? … vagy? Abba a feladataira vonatkozóan elegendő-e azt beleírni, hogy az érvényes SZMSZ-ben foglaltak szerint? (nyilván előtte elolvastatjuk vele) Ki írja alá a részünkről? Gondolom a Számvizsgáló Bizottság tagjai.
  6. Más társasházakban hogyan bonyolítják le a kkv. lemondásával kapcsolatos ügyeket? Valami jó tanács?!

Köszönöm előre is az építő jellegű, segítő válaszokat.