Az ügyvéd Juszthoz fordul


Egyjogász # 2009.02.01. 01:16

A 80-as években kezdő gyakornokként egy tanácsi VB-titkár (jelenlegi neve: jegyző) mellett dolgoztam, és azt én is megtapasztaltam, hogy milyen pánik tört ki, ha a Kádár-titkárságtól jött megkeresés...
Ilyen esetben pár napon belül jött a telefon a pártbizottságtól is, hogy "az elvtársak megoldották a problémát"? (És a "jóelvtársak" ilyen úton nagyon sok minden el tudtak intézni maguknak.)

A különbség az, hogy az akkori rendszer jellegéből adódóan "a párt" valódi hatalommal és utasítási joggal rendelkezett az államapparátus felett, úgyhogy talán kicsit erős a párhuzam a Juszt, meg a Kádár-titkárság között.

websas # 2009.01.30. 16:45

Szerintem !

Ha a jog / igazságszolgáltatás normálisan működne (8-10 éves perek) akkor Jusztnak más műsort kellene csinálnia.Tőletek is olvasom beadványaitokra nem, vagy, késve kaptok választ, rossz szakértők, ellentmondásosos ítélkezésigyakorlat stb.
A rendszer magától nem "gyógyul" van amikor már csak nyilvánosság segít.(vagy az sem).

websas

Iucundus # 2009.01.30. 15:20

A "Jusztos Kollega" hülyeségét hírnévvel kívánja kompeználni. Ez is egy út az önmegvalósításhoz. Ehhez nem kell Juszthoz mennie, itt is megteheti :). Egyjogász, ki az?

Végülis Pap, Zelles kollegáknak a TVügyvédje egészen jól bejött, nem?


Ddr

Grád András # 2009.01.30. 11:55

Kedves Kollegák!

Bocsánat, hogy ezt mondom, de a régi vicc itt is analóg: nincsenek régi viccek, csak öreg emberek. Régen is ez ment, csak akkor a Juszt-műsor helyett a Kádár Titkársággal meg a Népszabadsággal, kicsit később a TV kapcsán a Jogi Esetekkel és az Ablakkal fenyegetőztek a népek. De teljesen egyetértünk: én is úgy vélem, hogy ahhoz, amit leírt, vagy magának a kollegának kell hülyének lennie, vagy az ellenfelet nézi annak, igazából nem tudom, melyik a dehonesztálóbb. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Kovács_Béla_Sándor # 2009.01.30. 11:41

Az a bizonyos kerítés még annál is alacsonyabb...

(Megjegyzem, könnyen lehet ám, hogy a kolléga nem maga ilyen hülye, hanem azt nézi hülyének, akit Juszttal fenyeget.)

Iucundus # 2009.01.30. 11:11

El kell ismerni, hogy a média valóban évekóta betölti a negyedik hatalmi ág szerepét és a továbbiakban ezen tény figyelembevételével kell törvényeket alkotni. Nem csak betölti, sok esetben az igazságszolgáltatásra is komoly nyomást gyakorol.

Ugyanis jelenleg a média "egylábú" hatalmi ág - szinte csak jogai vannak, a kötelezettségek oldala nem megfelelően szabályozott, mert törvényesen - alkotmányosan - nem tekintik negyedik hatalmi ágnak.


Ddr

bandeeraz # 2009.01.30. 11:02

Hát, a média ugye a negyedik hatalmi ág, tehát a TV ügyvédje elég nagy hatalommal bírhat:)))

Egyjogász # 2009.01.30. 10:41

Ezt meg kell osztanom veletek, mert nem akartam hinni a szememnek. Azt már a Fórumon is többször beszéltük, hogy a laikusok körében milyen gyakori a "mert különben megírom a Jusztnak" hivatkozás.
(Ami nekem egyébként arra utal, hogy manapság sokan inkább bíznak abban, hogy majd a média elintézi az ügyüket, mintsem, hogy a törvényes bírósági utat válasszák.)

De ma a kezembe került egy ügyvédi felszólítás, amiben a tanult Kolléga "végső érvként" arra hívja fel a figyelemet, hogy ha a felszólított nem tesz eleget az abban foglaltaknak, a Juszthoz fog fordulni?!?!

Lehet, hogy lemaradtam valamiről és a hatalmi ágak klasszikus megosztása napjainkra úgy módosult, hogy
törvényhozói hatalom-végrehajtói hatalom-bírói hatalom-+ a Juszt? :))