Ügyvédek


Dr.Attika # 2011.05.04. 19:11

A talárt - akinek van- a feleség hajtogatja be és teszi bele az aktatáskába. Visszafelé már nem működik igazán , de azért bele lehet tenni. "Nájlonzacskóban" nem illik vinni. Nem is az a baj, hogy a talár miatt talán nem alkalomhoz illő az alatta lévő ruházat, hanem az ahogy egyes kollégák és ügyészek a talárt viselik. Én mindíg nyakik begombolkozom. Sok esetben viszont kilóg pocak , fizyula félre. No ez nem helyes.
Egyébként a talárnak az egységesség lenne a lényege. De mi van: különböző a bírói, ügyészi és ügyvédi talár. Arról nem is beszélve, hogy az előbbi kettő kapja a "cégtől" az utóbbi meg fizet érte 25 ezer forintot.

hunfrakk # 2011.05.04. 19:00
Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.04. 18:44

Az én talárom befér az én aktatáskámba; mert olyan, mint én vagyok: belül sokkal nagyobb, mint amekkorának kívülről látszik. :)

Nem is a sima reklámszatyorról beszéltem, a szakadjmegszatyor az egy súlyosabb kategória.

Egyjogász # 2011.05.04. 18:36

Mi bajotok a nejlonzacsival??:)) Manapság ha az ember a Markó utcában lát valakit ügyvédtáska + nejlonzacsi felszereléssel loholni, az szinte bizonyosan ügyvéd:)
Mint egy ügyvéd kolléga kifejtette, a talárt nem lehet begyömöszölni az ügyvédtáskába, a nejlonzacsi viszont praktikus, mert ha felveszi a talárt, a nejlonzacsi már befér az akták közé, így a T. Bíróság elé már nagyon elegánsan tud bevonulni (ügyédtáska + talár):)

Egyébként azt figyeltem meg, hogy a talár nagyon sok ügyvédet leszoktatott az öltönyről (gondolom "a talár ápol és eltakar" alapon :)),némelyik - nem egy nő is - igen topláran néz ki addig, amíg fel nem húzza a talárt. (Hétfőn volt egy tárgyalásom, mit mondjak, a feleségem elegánsabban megy ki a kertbe gazolni, mint ahogy a hölgy kinézett talár nélkül:) )

De a legemlékezetebb esetem, egyik nyáron történt, megjelent a bíróság folyosóján egy 30 körüli figura, strandpapucs, szakadt klottgatya, csiricsáré izompóló, strandtáska felszerelésben (és 2 méteres körzetben érezhető hónaljszagban), kb. úgy nézett ki, mint a kisegítő takarító. Aztán egyszer csak elővarázsolt a strandtáskából egy talárt, kiderült ő ügyvéd úr. (De ügyvéd úr megjelenésénél a megbízója arckifejezése talán még viccesebb volt...:) )

pazs # 2011.05.04. 12:54

Szerintem nem ciki a névjegykártyatartó és a bőr aktatáska. A laminált névjegykártya és a teszkósszatyor ellenben igen.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.04. 11:48

DrAttika, ne hülyéskedj. Egy sima névjegy is 40 Ft/db, csak nem fogom még lamináltatni is. Továbbra sem értem, miért lenne ciki a névjegytartóm. Ahogy olvasom, a kedves kommentelőknek egyébként a jó bőr aktatáska is ciki. Vigyük az iratokat teszkós szakadjmegszatyorban?

(Egyébként a tipizálás elég találó - de nem túl humoros.)

Egyjogász # 2011.05.04. 11:16

Bocsánat a tetszeni-t idézőjelbe akartam tenni csak siettem reggel:)))

Minden esetre én "Az Öreg"-gel és "Az Ügyvédnő"-vel (már ilyen viselkedésű ügyvédekkel) rendszeresen szoktam találkozni az ellenérdekű felek képviselőjeként, elég jó leírás mind a kettő.

Dr.Attika # 2011.05.04. 07:52

Nekem sem igazából tetszett. Több ügyvédi profilt ír le. Ügyvéd is ember és ahány ember annyi féle viselkedési forma.
A Béla által megfogalmazott problémára a laminálás megoldást nyújt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.04. 07:46

Nekem annyira nem tetszett. Mi a probléma az ezüst névjegytartómmal? :) Az urak szerint jobb a zakózsebből előhúzni a szamárfüles, elkoszolódott cédulát, vagy szerintük egyáltalán nem is kell névjegy?

Egyjogász # 2011.05.04. 05:27

Ügyvéd kollégáknak tetszeni fog.:))))

http://modoros.blog.hu/…vat_ugyvedek?…