Ügyvédek


Egyjogász # 2011.10.27. 15:02

Azt én is nehezen tudom elképzelni, hogy a villában lenne bárki is, akivel valami komolyabb jogelméleti problémát meg tudna vitatni, esetleg a büntetésvégrehajtási jog gyakorlati oldaláról tudna az egyik komával elbeszélgetni:)

Egyébként szerintem minden gond nélkül bemehetett volna, mint "VV Eszter", csak nem kellett volna hangoztatni, hogy ügyvéd (nem nézem a sorozatot, de nem rémlik, hogy bármelyik másik szereplőről is lehetne tudni, hogy úgy egyébként utcaseprő, asztalos vagy mesterséges megtermékenyítő). Egyedül ügyvédnőnél van mocskosul kihangsúlyozva, hogy ügyvédnő.

És ez azért szomorú, mert a múltkori szériában is egy ügyvéd akart bejutni (az engem is érdelne, hogy a nem igazán rendeltetésszerű talárviselés a kamarát nem zavarta?), most meg egynek már sikerült is. Érdekes, hogy pl. orvos egyik beszavazóban sem adta elő magát, pláne nem orvosi köpenyben.......

Legislator # 2011.10.27. 13:54

"(Bár valószínű, hogy költségtérítéses és levelező szakos volt.)"

Ugyan kolléga, hagyjuk ezt a nappalis, államilag finanszírozott elitizmust...


Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.10.27. 13:51

"tényleg nagyon kíváncsi leszek, hogy az ügyvédnő ebből a felhozatalból melyik pasit kívánja felszedni, pl. a börtönviseltet, vagy azt a fazont amelyiknek komoly nehézséget okoz egy értelmes összetett magyar mondat kimondása?"

Nos, ugyan nem néztem a műsort, egyszer véletlenül odakapcsoltam valami összefoglalóra, de az 'ügyvédcsajt' akkor sem láttam. De van egy olyan prekoncepcióm, hogy ezekkel a fiúkkal aligha beszélgetni kíván.

Gubával egyetértek az etikai szempontú megfogalmazásait illetően.


Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.27. 13:48

:O)

Egyjogász # 2011.10.27. 13:27

Olvasom a BÜK hírlevelében, hogy előzetes fegyelmi vizsgálatindult a VV-ben szereplő ügyvédnő ellen, a kamara most azt vizsgálja, hogy az ügyvédi tevékenység szüneteltetésével az ügyvédjogon kívül helyezheti-e magát valaki. (Azaz ha szüneteltet, a szüneteltetés ideje alatt be kell-e tartania az ügyvédekre irányadó etikai normákat.)

Szerény véleményem szerint VV Eszter (ha már mindenütt így hívják, gondolom hívhatom én is így) azért szüneteltette az ügyvédi tevékenységet, mert a villában tartózkodás időtartama alatt értelemszerűen nem tudja ellátni feladatai. Ugyanakkor azt egyáltalán nem hallgatta el a jelentkezésekor, hogy ügyvéd lenne (sőt szerintem ennek elég nagy szerepe van annak, hogy képernyőn lehet), illetve a médiában is alapvetően a "villa ügyvédjeként" azonosítják.

Ma egyébként az egyik bevásárlóközpontban ebédeltünk, és a mellettünk lévő asztalnál a VV-ről beszélgetett néhány IQ-huszár plázalakó. A beszélgetésükből egy rövid idézet: "Nézted a tegnapi összefoglalót? Az ügyvédcsajt megdugta már valaki?" (sic.)

cat981 # 2011.10.13. 12:22

kbs,
nem is azt gondoltam, hogy most minden ügyvéd ott fog mindennap a tv előtt izgulni a kollégájáért, hanem azzal, hogy bedobták a hölgyet, biztosan rá fognak kattintani a kollégák sűrűbben, vagy ritkábban a róla szóló cikkekre, már csak a döbbenettől, vagy megbotránkoztatásból is, és pontosan ez a cél (botránykeltéssel, szenzációhajhászással lehet a legnagyobb nézettségi, népszerűségi forgalmat, és ezáltal pénzt, bevételt szerezniük a tisztelt médiumoknak). Azzal, hogy rákattintottál néhány a hölggyel foglalkozó hírre, cikkre - és még lehet hogy fogsz is jópárszor ha majd benyög, vagy nyilatkozik valami oltári nagy szakmai baromságokat a kollegina (lehet hogy még ezt utasításba is adják neki épp ezért) - ezzel meg is valósul a kitűzött marketing, már az ügyvédek is ha nem is rendszeresen de foglalkozni fognak a VV-vel azáltal, hogy olvasgatják a hölgyrőll szóló híreket, cikkeket és ezzel a VV és az azt futtató szennymédium népszerűségét a webes kereszthivatkozások által akaratlanul is növelik és segítik, valamint termelik számára a pénz.
„S ahogy elnézem, a rovatban sem a VV a téma, csak a hölgy.” Erről van szó, a hölgy a csali, a hölgy vezet el a VV-hez azáltal, hogy ha bárhol, bármely portálon rákattintasz a róla szóló cikkekre azzal a VV-hez kapcsolódó hivatkozásokon keresztül a VV népszerűségi mutatóit növeled. Minél több a kattintás a hölgyről szóló cikkekre akárhol az internetet annál több pénzt kér a VV produkció, vagy a szennymédium a róla szóló hírek, cikkek megjelentetéséért.

Én már régóta úgy csinálom,hogy ha látok is az index főoldalon szándékosan és durván hatásvadász, megbotránkoztató, vagy direkt hergelő módon megjelentetett hír/cikk címet, azért is megállom és nem kattintok rá és nem foglalkozok vele, max. azt a néhány sort olvasom el a cím alatt, de általában azt se.

guba # 2011.10.12. 09:28

Szerintem egyébként reklám szempontjából is teljesen elhibázott. A szakma a szőnyeg szélére állítja ezért, ügyfeleket meg szerintem így szerzett ismertséggel nem lehet szerezni.

guba # 2011.10.12. 09:13

Aki bemegy egy ilyen műsorba, a hivatás rangjához méltatlan módon viselkedik, eleve kizárnám a kamarából. Egy ügyvéd kurválkodjon ettől sokkal finomabban.

Berényi Miki # 2011.10.12. 08:40

Pedig parázs vitákat folytathatnánk arról, melyikünk menjen a délutáni VV talk showba, és adja elő, milyen karakán volt a "villadoki" a múltkori - képzeletbeli - közös tárgyaláson, ahol az ellenérdekű felet képviselte.

Apropó villadoki, az előző széria bukott jelöltjével, aki a beszavazón talárban bohóckodott, mi lett? Elkerülte a Kamara figyelmét?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.12. 08:26

Nehogy azt hidd, hogy én ezért nézni kezdem. Magáról a hírről is innen és az Indexről értesültem. S ahogy elnézem, a rovatban sem a VV a téma, csak a hölgy. Az meg nem ugyanaz.

cat981 # 2011.10.12. 07:46

mindenesetre azt elérték, hogy ügyvédi körökben is a VV legyen slágertéma. Ezt a csalit még az ügyvédek is bekapták... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.10. 07:15

:O)
Formában vagytok mostanában.

Dr.Attika # 2011.10.10. 07:11

Szakmai berkeken belüli pletykák szerint Győzike is ügyvédet váltott. Ő is előadásokat fog tartani az adófizetés fontosságáról.

hunfrakk # 2011.10.09. 21:07

szegény győzike

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.09. 20:46

Ha csak úgy nem.

Berényi Miki # 2011.10.09. 19:15

"Ha sokáig marad, akkor győzike még lehet belőle, de jogász már nem nagyon."

Lehet belőle az a jogász, akihez Győzike jár (mind a valóságban, mind a "show"-ban)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.09. 17:35

:O)

Egyjogász # 2011.10.09. 16:35

Ezt írják a honlapon, hogy az ügyvédnő azért jelentkezett, mert

  • remek reklámlehetőség
  • a nyeremény miatt
  • szeretne bepasizni.

Az kétségtelenül remek reklámlehetőség, ha egy ügyvédet mutatnak reggeltől estig (hogyan zuhanyzik, eszik, alszik, stb.), nem is értem, hogy a többi ügyvéd miért nem tódult a műsorba.

A bepasizás érdekes kérdés, tényleg nagyon kíváncsi leszek, hogy az ügyvédnő ebből a felhozatalból melyik pasit kívánja felszedni, pl. a börtönviseltet, vagy azt a fazont amelyiknek komoly nehézséget okoz egy értelmes összetett magyar mondat kimondása? Minden esetre hajrá!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.08. 18:35

Nagyjából én is. De ezúttal valahogy empatikusabb vagyok, és megérteni vélem, miért tévedt oda. Amivel, persze, implicite azt is mondom, hogy csak odatévedt.

Akárhogyan is, a hivatással szembeni elkötelezettsége tényleg nem lehet valami nagy.

hunfrakk # 2011.10.08. 16:48

http://www.valovilag5.eu/…doktora.html#…

*

ezzel értek egyet:

http://www.nlcafe.hu/forum/?…

Siralmas.
Ezért tanult annyi éven át? Vagy nem is tanult, csak "ügyesen" tudott vizsgázni?
Tudom mennyi tanulással és lemondással jár elvégezni a jogi egyetemet, mert a családomban végigasszisztáltam. Azt is tudom, hogy milyen nehéz elindulni a pályán önerőből.
Egy hivatását komolyan gondoló ügyvéd a praxisát építi, nem ország-világ előtt mutogatja magát.
Én mesziről elkerülném, ha ügyvédre lenne szükségem.

Az én értékrendem szerint egész VV borzalom és szégyen. A műsort nem is nézem, de a ajánlók idejére sajnos nem mindig sikerül elkapcsolnom, így aztán villanásokat látok belőle.

Lehet lehordani a véleményem miatt, de az én való világomban ez nem érték.
Aki akarja, nézze... jó hogy nem vagyunk egyformák.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.08. 15:55

29 évesen saját irodája van, és közben külföldön is tanult vagy dolgozott. Nemigen lehetett levelezős.
Egyébként amennyire a világhálós nyomokból meg lehet ítélni nem hülye, még ért is ahhoz, amit csinál.
Nem az értelem hiánya miatt jelentkezett, hanem az alább tippelt pszichikai gondok miatt. Komolyan szurkolok neki, hogy hamar kivágják (van rá esélye, mert ahogy elnézem se oboázni, se dugni nem fog). Akkor egy súlyosabb következmények nélküli tévedése lesz. Ha sokáig marad, akkor győzike még lehet belőle, de jogász már nem nagyon.

hunfrakk # 2011.10.08. 15:49

Az ilyenekkel kifizettetném az állami támogatást,
melybe az egyetemi tanulmányai kerültek.
(Bár valószínű, hogy költségtérítéses és levelező szakos volt.)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.08. 15:40

Középsúlyos önértékelési zavar, feldolgozatlan párkapcsolati problémák.
A tevékenységet pedig már szünetelteti is.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.08. 15:27

Itt meg egy szemelvény a munkásságából:

DR. DADI ESZTER
További kérdés esetén is állom rendelkezésére.
Tisztelttel:
dr. DE.
2010. február 14. 09:20 4. SZELMALOM
Udvozlom!Az lenne a kerdesem van egy csaladi hazam kb 30.00000ft er.Edesanyam elhunyt en vagyok az egyeduli orokos. A lanyomek szeretnenek venni a parjaval lakast ,es az en hazamat szeretnek fedezetnek.A hazat en idokozben eladom,az nem jelent gondot ilyen esetbe?Nem tortenhet meg hogy ha en eladom a hazamat,mivel az a fedezet az o lakasukra,akkor egy osszegbe kikell fizetni a lakasukat majd?Egyaltalan terhelheto a haz,ha en eladom?Koszonom a valaszat elore is
DR. DADI ESZTER
Tisztelt Szélmalom!
Kérdését az alábbiak szerint értelmezem:
Önnek, van egy ingatlana, melyre lányának az ingatlankölcsöne jelzálogjogként bejegyzésre került. Most Ön ezt az ingatlant értékesíteni kívánja. Álatlánosságban elmondhatom, hogy amennyiben jelzálogjog van bejegyezve az ingatlanra, azt csak a bank hozzájárulásával értékesíthető. Ilyen eseben általában a Vevő közvetlenül a banknak fizet a kölcsön fennálló összegéig. Megoldásként felmerülhet még a jelzálogjog új ingatlanra történő átvezetése.
Tisztelettel:
dr. Dadi Eszter

Külön felhívnám a figyelmet az állítmány és bővítményei egyeztetése terén kifejlesztett úttörő megoldásokra.

hunfrakk # 2011.10.08. 14:13