Ügyvédek


Egyjogász # 2011.10.08. 11:42

A meghatottságtól nem tudok szóhoz jutni!
A Való Világ 4 sikertelen próbálkozása után egy ténylegesen praktizáló ügyvéd a VV5-ben! A hölgy VV Eszter néven vonult be a villába.
Rendkívüli érdeklődéssel várom, hogy a hölgy a Villa illusztris társaságában (inkább nem írom le, kik vannak ott, mivel a csapból is ez folyik, gonodolom mindenki tudja) milyen módon fogja öregbíteni a Magyar Ügyvédi Kar jó hírnevét.

wotan # 2011.10.05. 10:44

Nézd régi igazság, hogy jó ügyvéd ismeri a törvényeket a sztárügyvéd meg a bírókat. Ez lehet cinizmus, de ezen a pályán legfeljebb a fiatalok még nem azok.

Egyjogász # 2011.10.05. 06:22

"A bíróság elfogultságot jelent be, ha az ügyvédet rendszeresen kirendelik és egyébként olyan jó a munka kapcsolat."

Ez rendben van, de ha a "jó munkakapcsolat" miatt ilyen esetben bejelentik az elfogultságot, akkor miért nem jelent be elfogultságot a bíróság (illetve az eljáró bíró) akkor is, ha egy polgári perben jár el jogi képviselőként egy ilyen, a bírósággal "jó munkakapcsolatban" lévő ügyvéd?

Egy kisvárosban, ahol mindenki jól ismer mindenkit, sőt nem egy esetben a bíró korábbi évfolyamtársa, jó ismerőse nem egy helyi ügyvédnek, a fentiek mintájára nem kellene a bíróságnak elfogultságot bejelentenie?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.04. 21:56

No igen. Csak ezt aztán vissza is vitték...

hunfrakk # 2011.10.04. 19:45

Budaházy Györgyöt és
Hunvald Györgyöt is
kiengedték előzetes letartóztatásból...

wotan # 2011.10.04. 19:28

Nyilvánvalóan olyan kiváló beadványt szerkesztett, melybene felsorolt szakmai érvek elött a nyomozási bíró kénytelen volt meghajolni és elrendelte a szabadítást.
Mit kell ezen csudálkozni. Erről szól az ügyvédi munka:-))

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.04. 18:53

Ezt megérteném, ha egy bíróról lenne szó, de egy ügyvéd ügyében miért elfogult a Bíróság?
Csak úgy félre jegyezném meg, hogy ez a "sztárügyvéd" nem csupán megígérte, hogy pár millióért kihozza a terheltet az előzetesből, hanem meg is tette...

wotan # 2011.10.04. 18:26

A bíróság elfogultságot jelent be, ha az ügyvédet rendszeresen kirendelik és egyébként olyan jó a munka kapcsolat.
Amikor szabálysértésem volt akkor a erre tekintettel jelentett be elfogultságot a bíróság.
Amikor a helyi rendőrség meggyanusított, akkor ugganezen okból a helyi ügyészség, de arra is intézkedett, hogy más rendőrség nyomozzon

Egyjogász # 2011.10.04. 08:14

Nekem csak egy kérdésem lenne az alábbi hírrel kapcsolatban: a Szegedi Városi Bíróság miért jelentett be elfogultságot? Ezt megérteném, ha egy bíróról lenne szó, de egy ügyvéd ügyében miért elfogult a Bíróság?

http://www.delmagyar.hu/…ved/2243092/

Egyjogász # 2011.10.03. 11:49

Azért van ott néhány bírónő akit ennek ellenére kapacitáltam volna a levételre:)))

wotan # 2011.10.02. 17:09

Tavaly abban a bazi melegben a Varsányi Irén utcában mondta a bírónő, hogy az ügyvéd úr nyugdtan vegye le a talárt, én sajnos nem tehetem, mert nem sok minden van alatta.

Egyjogász # 2011.09.30. 15:53

És egyébként ezen eljárásuk melyik jogszabályon alapult? Én nem vagyok ügyvéd, de éppen a múlt héten fejtegette nekem egy ügyvéd kolléga, hogy ez az ügyvédi talárviselési kötelezettség csak valami kamarai előírás, ezért annak betartását csak a kamara ellenőrizheti, a bírók nem. (És nem is vett talárt, mire reakcióul a bírónő is levetette..:)) )

Nekem jogtanácsosként semmi nem írja elő a talárviselést, a munkáltatómnál felvetettem, ha úgy gondolják, szerezzenek be nekem egyet, mire közölték, hogy erre semmi szükség, úgy hogy talár nyista:)

A múltkor egy jogtanácsos kolléga odajött tárgyalásra a Táblára kék farmerben és kordingben, őt kétségtelenül furcsán méregette a tanácsvezető bíró, de nem szólt semmit.

wotan # 2011.09.29. 11:14

"talárt ..... Én mindíg nyakik begombolkozom"

Rabóczki Ede nem volt hajlandó addig megkezdeni az ítélethirdetést, amíg az utolsó gombot is be nem gomboltam.A Kaposvári Bertalan meg csak vigyorgott és furcsán nézett rám. Álltunk mind a heten mint a faszent amig a hozzám közelebb álló Szabó Péter el nem mutogatta, hogy a fölső gombom nincs begombolval.
Azóta viszont nem hordom a zsabót.Dafke.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.31. 14:15

Ne már! Doktor House? Született feleségek? Jóbarátok? Time Trak? Baywatch? South Park? Miami Vice? 24?

Legislator # 2011.08.31. 14:14

"De a legemlékezetesebb esetem, egyik nyáron történt, megjelent a bíróság folyosóján egy 30 körüli figura, strandpapucs, szakadt klottgatya, csiricsáré izompóló, strandtáska felszerelésben (és 2 méteres körzetben érezhető hónaljszagban), kb. úgy nézett ki, mint a kisegítő takarító. Aztán egyszer csak elővarázsolt a strandtáskából egy talárt, kiderült ő ügyvéd úr. (De ügyvéd úr megjelenésénél a megbízója arckifejezése talán még viccesebb volt...:) )"

:-D :-D :-D


Sunshine after the rain.

Rexor # 2011.08.31. 13:20

Az utolsó sorozat, amit néztem a Dallas volt. Kár hogy abból nem tanultam meg, hogyan kell olajkutat és olajfinomítót vásásrolni. És még a kartellbe sem léptem be... :)

Egyjogász # 2011.08.31. 10:21

Akkor nézd! (Én meg megyek, megnézem, megjött-e az RTL-től az utalásom:) )

Sherlock # 2011.08.31. 10:09

Kedves Egyjogász,

ez valami gerillamarketing? Mert én nagyon kedvet kaptam a sorozathoz ezek után :D

Egyjogász # 2011.08.31. 10:08

Az! Abba már bele sem megyek, hogy ez a Bartha Zsolt nevű szereplő egy öregember kirablásáért börtönbe kerül, majd pillanatok alatt kiszabadul, mert felnyom egy "fajsúlyosabb" bűnözőt. És még a pénzt sem keresi rajta senki, sem a rendőrség, sem az öreg. Az egész úgy jött le, hogy nyugodtan ki lehet rabolni valakit, ha utána a börtönben vamzerkodsz a cellatársadra, simán megúszod. (Tudom, az volt az egész mögött, hogy a Rékasit ki akarták írni a sorozatból, aztán mégsem, de ezt talán másképp is meg lehetett volna oldani.)

És az is igaz, hogy az ügyvédnő ismerősöm is többször panaszkodott, hogy egyes - kevés intelligenciával, de annál több pénzzel rendelkező - megbízói "én fizetlek, azt csinálsz amit mondok, ha nem, kapok a helyedre száz másik ilyen csicskát" alapon úgy beszéltek vele, mint a kapcarongyukkal, úgy hogy lehet, hogy ezt a stílust az életből lesték el:)

Berényi Miki # 2011.08.31. 10:00

Rólam nehezen hinnék el, hogy nem nézem... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.31. 09:37

:)
Ez az Anyátok közt?

Egyjogász # 2011.08.31. 09:32

Nem tudom feltűnt-e bárkinek is, hogy kishazánk legnézettebb napi szappanoperájában (amelyet senki nem néz, de mindenki tudja mi történik benne:) ) milyen képet alakítanak ki az "ügyvédről". (Persze lehet azt mondani, hogy ez egy mese, meg kit érdekel, de megvan az a veszélye, hogy több százezer laikus ebből ítéli meg, mi egy ügyvéd dolga.)

Így a szappanopera egyik, bevételeit gyakorta bűnözéssel kiegészítő szereplője az utóbbi időben az alábbi ügyekben hívogatta ügyvédjét:

  • sikerült-e jól elrejteni az ügyvédnek valami isten háta mögötti külföldi bankban a bűncselekménnyel szerzett pénzét
  • szüksége van a pénzre, az ügyvéd haladéktalanul intézkedjen, hogy az valamilyen módon legyen "tiszta"
  • az ügyvéd utaltassa a tisztára mosott pénzt gyorsan a számlájára, mert kell neki
  • végül (miután az ügyvéd a pénzből aranytömböket vásárol és azt elhelyezi egy bécsi bankban), ugorjon már ki Bécsbe, és hozza el az aranyat

Az már csak hab a tortán, hogy a szimpatikus bűnöző főszereplő az ügyvédjével kb. úgy beszél, mintha a seggéből kirángatott kapcarongy lenne.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.05.10. 18:06

De vonatkozik.

Hupikék # 2011.05.10. 17:57

Csak a topik címét megragadva, feltennék egy kérdést.

Az Ügyv.tv. szerinti összeférhetetlenségi okok közül a 7. § ( Az ügyvéd 2 évig nem járhat el annál a bíróságnál, ügyészségnél vagy nyomozó hatóságnál, amelynél az ügyvédi kamarai tagsága előtt bíró, ügyész vagy a nyomozó hatóság tagja volt.)vonatkozik-e az alkalmazott ügyvédre.

A 85. § (2) bek szerint az alkalmazott ügyvéd nem kamarai tag.

Áláspontom szerint a fentiek miatt nem vonatkozik rá, a tv. markánsan elkülöníti az ügyvédet és az alkalamzott ügyvédet, persze lehet, hogy ez csak joghézag.

Köszönöm a válaszokat!
Üdv!

Kacsa1111 # 2011.05.04. 20:47

talárom nincs. fel is kötném magam, ha kéne...:)

bőr aktatáskám van. de hülye leszek magammal cipelni minden nap csak azért, hogy a telefon-kulcs-pénztárca kombót abban tartsam...mennek a zsebembe!:)

névjegykártyatartóm van. elegáns.

laminált névjegykártya? na olyat még nem láttam, de nem biztos, hogy megbírnám állni röhögés nélkül, ha egyszer olyat nyomnának a kezembe.:)))

egyébként a leírások nagyon ülnek. a nk-i irodások kimaradtak...pedig ottan lehetne csak mókásat írni!


Kacsa11