Gépjármű külfödieknek


Majordomus # 2024.01.17. 22:16

Szerintem konzultálj egy közlekedési jogásszal...

mboris1983 # 2024.01.17. 20:18

Üdvözlöm!
Van egy érvényes műszakival rendelkező, forgalomban lévő autóm, amit külföldön akarok értékesíteni, Németországban, német vevőnek. Az autót én vinném ki tréleren.
A kérdésem, hogy mi a legjobb ügymenet, ha magát a szerződést leginkább majd kint Németországban szeretnénk majd aláírni?
Esetleg először itthon ideiglenesen kivonni a forgalomból, úgy kivinni, átadni a vevőnek a törzskönyvet és forgalmit, majd itthon utána bejelenteni az eladást a kétnyelvű adásvételi alapján?
köszönöm!

Majordomus # 2023.10.17. 19:27

Hát az első igazoltatásnál kibukik az ügy. Akkor mahd rákényszerül a vevő ax együttműködísre.

Azért az okmányirodánál jelentsd le az eladást.

Atis77 # 2023.10.17. 12:01

Egy haverom járt így jó pár éve. Akkor qz ügyfélkapun le tudta jelenteni. Egy próbát megér.

sajtlee04 # 2023.10.16. 19:13

Szép estét! Abban szeretnék segítséget kérni, egy jó barátom kevésbé értve az autó eladáshoz, olyan problémába futott, hogy külföldi állampolgárnak adott el autót külföldi lakcímmel. Ugye ilyen esetben kétnyelvű kelett volna forgalmi, törzskönyv, rendszám leadással, de neki csak egy szimpla adásvételije van. A külföldi vevő a kocsit elvitte, Magyarországon használja. Az okmányiroda így nem fogadja el az adásvételit, kivonni nem lehet a gépjárművet. Lopottként nem lehet a gépjárművet bejelenteni, de a rendőrséghez nem is tartozik ez a kérdés részükről. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hogy lehet jogilag ezt elintézni így utólag? A vevő passzív semilyen megkeresésre nem reagál de a kormányhivatal és a rendőrségnél is falba ütközik.