Motoros baleset - elírt név a rendőrségen


Macaroon # 2006.09.28. 09:18

Igen tudom, ezért mondom, hogy direkt húzzák az időt!!! Ráadásul ez az Allianz.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.25. 17:26

A károkozó biztosítójáról van szó, ott a személyi adatai (köztük "az elérhetősége") rendelkezésre állnak. Semmi olyat nem tudnak meg a határozatból, amit ne tudnának egyébként vagy ne kellene megtudniuk ahhoz, hogy eldönthessék, a sértett által követelt kártérítés reális-e.

Macaroon # 2006.09.25. 10:34

4 éve lett egy törvény a személyi jogok védelmében, szerintem tök érthető, nem adják meg a pali elérhetőségét meg ilyenek, senkinek. Csak az igazolást amin rajta van, hogy jogerősen elmarasztalták és azt, hogy milyen KRESZ szabályt sértett meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.20. 15:07

Igazad van. De miért is nem tudja a rendőrség magát a határozatot kiadni az igazolás helyett?

Macaroon # 2006.09.20. 14:55

Ma tovább folyt az ügy. A biztosítós nő minősíthetetlen hangon oktatott ki, hogy higyjem el, neki a polc tele van (Allianz, Reitter F. utcai kirendeltség, személyi sérülési csop) ilyen határozatokkal, és nem igaz, amit a rendőrség mond. A rendőrségen azt tanácsolták, hogy pereljem a biztosítót. nevetséges amit csinálnak.

Macaroon # 2006.09.18. 13:00

Megszereztem a törvényt, segített a Rendőrség, persze nem az, akihez az ügyem tartozott, az elhajtott, idegesen...szomorú...megírtam a levelet a Biztosítónál az ügyemhez rendelt nő felettesének. Beszámolok...

Macaroon # 2006.09.18. 11:06

Köszönöm.
Szükségem lenne a 90/A rendőrségi paragrafusra, tud vki segíteni?
Amelyikben leírják, hogy miért kellene a biztosítónak az igazolás ellenében fizetni...ugyanis a biztosító nem hajlandó, még egyezkedni sem. Azt mondják, írtak egy levelet az okozónak, hogy számoljon be ő is, és azt várjam meg, amíg a muki válaszol. Na arra várhatok...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 11:03

A kártérítés a kár bekövetkeztétől esedékes, onnan kezdve jár a kamat. (De ez egy olyan esetben, ahol maga a kárösszeg is egyezség tárgya, pusztán elméleti kérdés - úgyis egyösszegben fogtok megállapodni.)

Macaroon # 2006.09.18. 10:47

Gondolom, hja, mert a közlekeseknél meg van az eredeti anyag, de HOGY történhet ilyen? Én kapok kamatokat, azért, mert egy csomót csúsznak a biztosítási pénz kifizetéssel, vagy csak a hatóságok és egyebek követelhetnek tőlem ilyet?

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.18. 10:43

Kijavítják. Nyugalom.

Macaroon # 2006.09.18. 10:12

Ezt nem fogjátok elhinni.

Volt egy balesetem áprilisban, motorral voltam, egy szabálytalanul elinduló autó elütött, a muki végül elismerte, hogy hibázott. A motorom nem sérült, én igen, az Árpád ambulanciájára vittek. Amikor megkaptam az igazolást, hogy az emberrel szemben jogerős határozost született, hogy ő volt a hibás (csak igazolás!), akkor azt beküldtem a biztosítónak, hogy az alapján, meg a kórház jelentése alapján kérek szépen ennyi meg annyi kártérítést, ilyen meg olyan indok alapján (nem is ez a lényeg, csak írtam valami, kíváncsi lettem volna ők mennyit mondanak, aztán majd onnan kezdve egyezkedünk). Várok már egy ideje, no mondom elkezdek utána járni a dolognak. Első fél órán belül a T. Biztosítótól azt tudtam meg, hogy a motoron le van jelentve, mint sérült jármű (ÉN NEM JELENTETTEM LE!), és én is, de én ugye más helyen, ahol a személysérülésekkel foglalkoznak, DE küldjek nekik határozatot, mert a határozatról szóló igazolás (eredetit beküldtem nekik) nem elég!
Elkezdtem utána járni az ügynek...újabb fél egy óra telefonálgatás után kiderült a hatvanhatodik Rendőrség ezredik előadójánál, hogy az ügyem már lezárt, és ki is küldték a levelet, ajánlva, át is vette, egy az én vezetéknevemmel egyező FÉRFI. Én nő vagyok. Tehát vegyük példának, engem Kis Rozáliának hívnak, ők meg kiküldték Kis Zoltánnak, sőt az egész ügyet Kis Zoltán sérült nevén (meg az okozó) tartják nyilván, én nem is szerepelek benne. Asszem kicsit rám jár a rúd mostanában...Egy óra múlva újra hívom őket, és akkor majd beszámolok mi történt, addig is várok véleményeket, mit tegyek, vmint érdekelne, ha nekem erre napokat kell majd most rászánnom, akkor az én munkából kiesésemet, káromat, ki fogja megfizetni? Ha egyáltalán el tudom intézni a dolgot. A vicc, hogy a kórházba utánam jött egy rendőr és minden papírt kitöltöttünk, akkor hogy került az ügy Kis Zoltán (példa!) nevére...
Értetlenül állok. És mérgesen.
Mac.