Használtautó vásárlás - meghibásodás


világesze2 # 2006.12.01. 21:55

Kedves Birone,

én is kicsit arra hajlok, hogy jelenlegi szerelője szeretne önnek egy 200ezer+ forintos motorgenerált csinálni, miközben az autó lehet, hogy egyáltalán nem olyan nagy betegségben szenved. Lehet, hogy a motorgenerál kimerülne annyiban, hogy beszerel egy katalizátort, beállít valamit, majd vár két hétig, és visszaadja az autót, közben elteszi a 200ezer forintot.

Mindenképp meg kell nézetni független szerelővel, mi baja....

birone # 2006.11.27. 07:59

köszönöm a válaszát, most épp szerelőnél van az autó, ma délelőtt fogok (talán) választ kapni, hogy mi lehet a probléma. Természetesen én is a javítási költségek függvényében fogok tovább lépni.

guba # 2006.11.24. 18:46

Kedves Birone!

Előszöris szeretném megnyugtatni, abból amit leírt nem biztos, hogy feltétlenül olyan nagy a baj. A hűtés valószínű azért nem működött jól, mert zárlatos lehetett a kapcsológomba, ez előfordul. Ha a katalizátor rossz, még nem jár az autó működésképtelenségével, és az sem következik belőle, hogy feltétlenül beletöltöttek valamit a motorba. Az a javaslatom vigye el a kocsit egy másik ismerős vagy megbízható szerelőhöz és csináltasson egy kompresszió és egy nyomásveszteség mérést a motorban. Ezek gyorsan elvégezhető, nem drága mérések és mindent elmondanak a motor állapotáról.
A további lépéseket csak ez után érdemes fontolóra venni.

birone # 2006.11.24. 16:18

Nagyon nagy gondban vagyok, szinte az összes megtakarított pénzünket belefektettük egy Fiat Punto-ba. 650 ezer Ft-ért vásároltuk, november 6-án. Nagyon szép és happy volt minden, de mivel sajnos nem tudtunk magunkkal vinni szakértőt (eztmost már nagyon bánom), több probléma is kiderült.
Egyrészt a hirdetésben szervó volt hirdetve, később kiderült, nincs benne. Az autót állítólag az előző tulaj külföldről hozta be, és egy kulccsal kapta meg, namármost ha én csináltatni akarok hozzá kulcsot, az 20 ezer Ft.
Hátsó csomagtérhez szintén nincs kulcs.
Ezek még mind elhanyagolhatóak lennének, de pár nap múlva felforrt a hűtővíz, kiderült, hogy a motor hűtőberendezése nem működik,e gyáltalán nem kapcsol be. Ez a hiba ki lett javítva, közben még át kellett szigetelni a vezetékeket is, mert jó pár össze volt égve, ki is gyulladhatott volna az autó.
A következő pofon az az volt, hogy lerobbantunk, úgy kellett hazavontatni, a szerelő állítása szerint a katalizátor teljesen tönkrement, ment a motorba valószínűleg valamilyen adalékot öntöttek, mert zabálhatta az olajat, és így az új vevő (mi), még jó ideig (1000 km-t mentünk vásárlás óta), nem vesszük észre. Ha ez tényleg így van, (még a szervíz vizsgálja), akkor egy motorgenerál 200 ezer Ft fölött van, plusz még a katalizátor cseréje és az ő munkadíjuk.
A használtautó-kereskedéssel (mert ott vettük az autót), még nem beszéltünk, de azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mit tehetnék sürgősen, vagy csak a per a megoldás. Ráadásul olyan szerződést írattak velem alá, hogy semmiféle követelésem a jövőben velük szemben nem lehet. Ezt úgy vettem ki a hozzászólásokból, hogy meg lehet vétózni a Ptk alapján. De nagyon rossz helyzetben vagyunk, mert kisgyermekünk van, amúgy is kevés pénzünket az autóba fektettük, pont azért, hogy a gyerek orvoshoz járatását, stb. biztosítsuk.
Köszönöm a hozzászólásokat.