Eltartási szerződés megtámadása


Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.28. 21:40

Eltartási szerződés nem támadható eredményesen arra hivatkozva, hogy a szolgáltatás és ellenszolgáltatás nem volt arányban.
Az egyetlen sikerrel kecsegtető dolog az lenne, ha bizonyítani tudnátok, hogy egyáltalán nem történt tartás. De ezt te sem állítod.

A feljelentéssel nem szabd viccelni. Nemigen van esély a marasztalásra - viszont jöhetnek a hamis vád miatti eljárásssal.

syrius # 2007.01.28. 17:01

Kedves Fórum olvasók!

A segítségeteket szeretném kérni. Csütörtökön elhunyt a nagyapám. :-( 1 hete elég rossz állapotban szállították kórházba, az orvosok megmondták, hogy soha nem épül már fel.

A történet előzménye kissé hosszú. A nagyapám strapabíró ember volt, egész életében keményen dolgozott. Egyszer kórházba került, olyan állapotban, hogy utána már nem tudott gondoskodni magáról (le kellett vágni a lábát). Ekkor a semmiből előkerültek ismeretlen emberek, akik nem rokonok, és meggyőzték őt arról, hogy kössön eltartási szerződést. Édesanyám is felajánlotta a segítséget, de nagyapám büszke és makacs volt, és nem fogadta el, és megkötötte a szerződést azokkal az emberekkel. Mint a napokban kiderült, nagyon rossz ellátást kapott, az eltartók szabotálták, hogy a családjával kommunikáljon és mint az elején emlíettem, úgy került kórházba, hogy nem hagyhatta el élve. :-(

Érdeklődtünk ügyvédeknél, hogy meg lehet-e támadni egy ilyen szerződést. Ugyanis gyanítjuk, hogy az eltartók kezére játszottak a természetnek. Az ügyvédek azt mondták, hogy semmi esélyünk, az ilyen szerződések megtámadhatatlanok. Csakugyan így van? Kell lennie valamilyen megoldásnak. Lehet feljelentést tenni a rendőrségen? Tűrhetetlen, hogy ez ma működhet. Mi a teendő egy ilyen esetben? A nyújtott ellátás semmiképp nincs arányban a vagyonnal, ami a markukat üti.

Köszönöm a segítséget.

Syrius