Tartásdij emelés


ObudaFan # 2007.02.12. 19:37

Segíthet mondjuk a környezettanulmány, vagy a szomszédok tanúskodása, mert ha nem él rosszul, akkor csak van jövedelme.

aranyalma # 2007.02.12. 18:51

Sajnos nem lehet igazolni semmit. Arra fog hivatkozni,hogy nincs jővedelme! Olyan ügyesek,hogy már azt is elintézték,hogy a volt anyósom fizeti a tartásdijat! Nem fizetés miatt ,végrehajtást kértem. A végrehajtás megtörtént, az anyja fizetett,s levette a fia válláról a tartásdij terhét:-) azóta a feladóvevényen az ő irását látom. Azt nem tudom,hogy született e arról hivatalós dokumentum,hogy ő fizet,mert nem kaptam róla semmit!!! Ha ők elkezdik bizonygatni,hogy a volt anyósom fizet,akkor nem is lessz esélyem az emelésre? Az apa a fizetésre kötelezett,nem a mama.

ObudaFan # 2007.02.12. 17:54

Az apa akkor hivatkozhat erre, ha nincs jövedelme. Ha igazolható, hogy annak ellenére, hogy bejelentett munkahelye nincs, jövedelme magas, akkor nem hivatkozhat erre sem.

aranyalma # 2007.02.12. 17:31

Köszönöm a válasz! :-) Ma voltam a bíróságon be adni a keresetet. Fél napot ültem mire közölték,hogy levélben is elküldhettem volna:-( Ja és semmi jóval nem biztattak:-( Az apa megtámadhatja a keresetemet,mondván,hogy nincs munkahelye! állandó jövedelemmel nem rendelkezik! a tartásdijemelés saját életvitelének romlásával jár s létfentartása kerülhet veszélybe!!
Hát ez röhej! Csak nevetni már nem volt erőm a sorban állás után! Az apának vannak jogai de kötelessége nem sok!Én köteles vagyok az ő jogait is betartani!S valahol elveszett a gyerek érdeke,joga a jobb léthez.Annyi vigasz volt,hogy ennél kevesebbet már nem kaphatók.....

ObudaFan # 2007.02.11. 11:28

Egyrészt ha a nagykorú gyermekre csak saját elhatározásból nem fizet apuka, akkor yugodtan kérj 6 hónapra vissza végrehajtást. Tartásdíj kötelezettséget bíróság szüntethet meg, önhatalmúlag az apa akkor sem, ha a gyermek betölti a 18-at.

A tartásdíj megemeltetését meg kell próbálni a kisebbik gyermekre. Nem a bejelentett munkahely számít, hanem úgy általában a jövedelem. Ha nem bejelentett munkahelyen, de számottevő összeget keres, akkor van esély magasabb tartásdíjra.

aranyalma # 2007.02.10. 14:33

Üdvözlök mindenkit:-) Uj vagyok itt :-) de egy számomra fontos kérdésben szeretnék választ kapni. Az előzmények: 2002 dec-ben elváltam. 2 gyermekem után 12500-12500 ft tardásdijat itéltek meg. Tavaly nyáron a lányom nagykotú lett,ezért utána már nem fizet az apja tartás dijat. Ugyanakkor nincs a gyereknek szakmája (iskola mellé járt:-( s most járna suliba. Horribilis összegért. A kicsi még általános iskolás,rá fizet havonta 12500ft-ot. A gyerek külön órákra stb jár,ne is mondjam,hogy ez mire elég.Ennél egy fillérrel sem ad többet. Megszeretném emeltetni a tartásdijat! Van hozzá jogom? Nincs az apának bejelentet munkahelye.Mennyit kérhetek ? vagy mennyit ir elő a törvény? Minden tanácsot szivesen fogadok!s köszönöm:-)