Apasági teszt - segítsetek!


Kovács_Béla_Sándor # 2019.11.06. 18:27

Ha az apaság jogilag rendezett, akkor más férfinak nincs joga eljárást indítani arra hivatkozva, hogy szerinte ő az apa.

MAMA10101010 # 2019.11.06. 12:33

Sziasztok!
Információ kérés!
Terhes vagyok és a volt párommal összejöttem ismét viszont volt az életembe a kapcsolatunk elején egy másik párom akivel szakitottunk! Akivel szakítottam követeli h csináljak apasági tesztet, viszont a mnstani párommal biztosak vagyunk, hogy tőle van a gyerek és ezt el is ismeri! A volt barátomnak igy van joga apasági teszt készítéséhez?
Előre is köszönöm !

Mediátor VZs # 2013.05.22. 09:25

"betty2212"
Javaslom, hogy keresse fel a problémáival újra a gyámhivatalt és kérjen segítséget az ügyintézőtől.

betty2212 # 2013.05.18. 11:41

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!

Van egy 8 éves lányom akinek az apja skrizofén,és van egy párja aki nem szereti a lányomat,minden hazugságot összehord.Van egy közös gyermekük 4 hónapos.És a legutóbbi eset az volt ,hogy a gyermekem apja nevében üzent,le akar mondani a lányárol.De beszéltem az édesapával,esze ágában sincs lemondani a lányomról.
De a nagymama,szerint nem az édesapjáé a gyermek,és ez megy 8 éve.5 e ft gyerektartást kapok,de ebben a hónapban már nem is fizetik,mert nem az ővé a gyerek.El akarja vinni majd a lányom,de én nem engedem.Volt egy olyan eset a legutóbbi,a gyermekem szeme láttára kapott egy iszonyatos nagy pofont az édesapjátol a mostani párja.És mindig veszekedés van.
Ezért már voltam a gyámügynél,és kértem,hogy az édesapa csak a gyámügyön láthassa a lányát,de ha apja nem megy bele,nem tudnal mit csinálni.Ezt be kell adnom a bíróságra.Én felajánlottam az apjának itt nálam láthatja,ez sem jó neki,fel akar jelenteni.Ezért szeretnék DNS tesztet csináltatni,de 40 e ft-om nincs erre,Hová FORDULJAK?????Köszönöm aki ír nekem.

ObudaFan # 2013.03.17. 10:57

Sok esélye nincs.

wicky75 # 2013.03.14. 19:46

az igazi apja fel bukkant és követeli a gyereket hogy láthatsa de a mostani párom nevére vedte a gyereket jegyzönél de elismerö nyilatkozatot nem tet de a gyerek már 4 éves és nem fizetet idáig gyerek tartást és dns tesztet akar hogy csináljunk meg de a cimemet nem tudja de ha ügyvédre adja az egészet akkor meg fogja tudni a cimemet és nem szeretném hogy láthasa a gyereket mivel a gyerek nem tudja hogy ö az igazi apa csak azt tudja hogy a mostani párom az apja mivel születése kora ota vele van

ObudaFan # 2013.03.11. 15:29

Ingyenes ügyvédet az Igazságügyi Hivataltól kérhetsz, ha anyagi helyzeted ezt indokolja.
Mindenesetre ha a párod tesz egy elismerő nyilatkozatot, akkor a tényleges apa túl sokat aligha fog tudni tenni.

wicky75 # 2013.03.11. 09:21

tegnap az álizolagos apa felbukkant hogy dns tesztet akar csinálni mert ö a gyerek apja és én kapcsolatban élek a mostani párommal már 4 éves a kis gyerek és most bukkant fel a facebookon kereset meg de gyerek tartást nem fizetet de ha övé is a gyerek akkor én nem akarom hogy tudja pesten lakok és egy ingyenes ügyvéd kéne akitöl kitudnám kérni a tanácsot elérhetöségem molnar.wicky@freemail.hu

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.03.05. 12:38

A te nevedet viseli a gyerek?

zozo10 # 2010.03.04. 18:49

Sziasztok!
Olyan problémám van hogy a volt b.nöm-el szakitottunk mert megcsalt.Három honapra rá kiderült hogy 12-hetes terhes, elkezdett keresni egy aktuális apát természetesen nem talált.Henem kihasználta hogy oda vagyok a gyerekekért.Aszt monta hogy a gyerek az ényém, reménykedve abban hogy jobb lesz a kapcsolatunk mint elötte összejöttünk ujra.Közben jöttek a konfliktusok ami szakitáshoz sodorta a kapcsolatot.Megegyesztünk egy öszzegben hogy füzetem a gyererktartást 1-2 honapig nem volt gond utána elkezte emelni az összeget amit már nem tudtam füzetni.Erre elkezdett fenyegetni hogy elveret meg ö is nekem ront stb,,,.Akkor montam neki menyen el és tegyen feljelentést a gyerektartási ügyben, nemment vajon miért????Talán azért mert nem bisztos abban ö- sem hogy én vagyok a gyerek apja?????Ez nem terült ki eddig sem ..Egyzsercsak bejelentette hogy 2010.03.05-én elment és feljelentést tett.Szerintetek jelencsem be neki hogy szeretném az apasági tesztet????
Tudni kell hogy én egy 20-éves fiatal srác vagyok aki mág tanul és célt szeretne elérni,az össz.jövedelmem 13700Ft.Van értelme az egésznek??????

Megértéseteket köszönöm...

Maradok tisztelettel.: zozo10

dnsteszt # 2008.10.02. 10:01

Most ingyen megtudhatod, te
vagy-e gyereked apja, avagy a
hölgy bebizonyithatja hogy a
férfi aki nem fizet
gyerektartást, ő az apa, és
kötelezheti fizetésre.

Küldd el emailben a
telefonszámod,
elérhetőséged az
ingyendns@gmail.com

ObudaFan # 2007.11.28. 14:43

Nem kell az elhelyezés és a tartás kérdésében külön pert indítani, az megoldható egy viszontkeresettel.

mzuzu # 2007.11.28. 09:06

Kedves Anna!

Ha jól tudom az apának ún. apaság megállapítására irányuló pert kell indítania a gyermek ellen, ha meg akar győződni arról, hogy az övé-e a gyermek. Ez az egyetlen lehetősége, ha Ön mindentől elzárkózik! Ebben a perben Ön, mint beavatkozó részt vehet!

Ha a Bíróság megállapítja az apaságot, akkor a gyermek, láthatása, elhelyezése ügyében újabb perben kell dönteni, tehát elméletileg az apának jogában állhat majd a gyermekkel találkozni stb.

Tanácsként mondanám, ha az apa tényleg megindítja az apasági pert, és esetleg ő is az apa, akkor Ön is adjon be egy gyermektartás díj megállapítása iránti keresetet. Ha már ő lesz az apa, akkor fizessen is!

Szerintem, ha idáig jutna az ügy, ügyvédi segítségre mindenképpen szüksége lesz!

Üdv
Mzuzu

annagarai # 2007.11.28. 08:24

Egyedülálló nő vagyok, most született meg a gyermekem. Az apa - totál fiktív módon - kételkedik abban, hogy valóban tőle van-e a gyerek, ezért apasági vizsgálatra akar rávenni. Számomra ez roppant megalázó, és nem akarok ebben részt venni. A terhességem a kitalációjával megkeserítette, a gyereket nem vette a nevére. Nem kérek tőle semmit, gyerektartást se, csak hagyjon békén. Most zaklat, hogy neki papír kell, apasági teszt, hogy meggyőzödjön, övé a gyerek. Ha mereven elzárkózóm az apasági vizsgálat elől, az apa kényszeríthet jogi úton, hogy kiderüljön számára, övé-e a gyerek? S ha igen, és megcsináljuk a tesztet, utána ő mit tud kezdeni a papírral? A kapcsolatunk már igen megromlott, nem akarom, hogy ez feljogosítsa őt a zaklatásunkra.