értem, köszönöm a segítséget! mint említettem, a szakvélemény eredményét még nem ismerem, csak a józan paraszti ésszel végiggondolt esélyeket latolgatom.szép napot mindenkinek!
nagyszülői kapcsolattartás
olivik
Az előző bejegyzésem Neked is szól. A pontosabb válaszhoz minimum a szakvélemény pontos ismerete szükséges.
makosi
Sokféle variáció elképzelhető, de a jelen ügyben arra gondoltam, hogy ha egyértelműen bebizonyosodik, hogy a nagyszülőknek mondjuk a felügyelet nélküli kapcsolattartási joga káros a gyerekre, de apuka mégis többször rájuk bízza a gyereket, akkor felmerülhet, hogy nem kellene-e apukának is csak felügyelet mellett engedni a kapcsolattartást.
Tisztelt obudafan, én arra gondoltam, hogy mondjuk szabályozzák a nagyszülők kapcsolattartását pl. minden hónap első szombat 10-12órára.
1., A közeljövőben elválunk a férjemmel, ő bejelentkezik a szüleihez és az általános havi 2x3 napban a gyerekeket oda viszi. Megteheti? Tehát, hogy lesz egy gyhi-szabályozás arról, hogy a nagyszülők mikor láthatják a gyerekeket, ugyanakkor ha elválunk a férjemmel, akkor az ő láthatási idejében szabad a pálya a nagyszülőknek, mivel az apa oda viszi a gyerekeket a láthatási idejébe,ahova akarja... (Már, ha úgy alakul, hogy elviheti a gyerekeket..., gondolom erre utaltál a 12:08-as hozzászólásodban, ugye?)
2., Vagy a gyh.-i szabályozás továbbra is él, és ha pl. nem szabályozzák a kapcsolattartást a nagyszülőkkel akkor a férjem válóper után se viheti hozzájuk.
3., Felmerült bennem az is, hogy ha a szüleihez jelentkezik be, úgy alakul,hogy elviheti a gyerekeket, a szülei személyiségtesztje befolyásolja-e, hogy oda akarja vinni hozzájuk a gyerekeket.
4., Továbbá arra gondoltam, mivel a férjemet is vizsgálták az ügyből kifolyólag (reálisan nézve a dolgot, nem sok pozitív dolog szerepel majd a jellemzésében sem emberileg, sem mint apa), szeretném ha válóper esetén hozzáférhető lenne a személyiségtesztje ill. a vizsgálat tükrében az, hogy apaként mennyire van jelen a gyerekek életében és ennek ismeretében döntenének az apai kapcsolattartásról. Van-e erre lehetőség?
Válaszodat előre is köszönöm!
Kedves Obuda Fan,
előző hozzászólásodban írod, hogy az apai kapcsolattartás vonatkozásában lehet jelentősége a nagyszülői kapcsolattartásnak. Ezalatt mit értesz? Bővebb kapcsolattartást biztosítanak apának emiatt pl.?
A bíróság a bontóperben a nagyszülői kapcsolattartásról nem dönt, de az apa kapcsolattartása vonatkozásában lehet az ügynek jelentősége.
köszönöm, csak próbálom feltérképezni a végeredményt. Válás után is a gyh-i szabályozást be kell tartania a férjemnek a nagyszülői kapcsolattartásra vonatkozóan,vagy az egy új felállás?
A szakvéleményt kikérheti a bíróság/ügyvéd a férjemre vonatkozóan a gyerekelhelyezéssel kapcsolatban? N
Látni kellene a szakvéleményt, meg aztán lehet, hogy a nagyszülők megpróbálnak beszerezni más szakvéleményt is. Az azért kivételes, hogy a nagyszülőket teljesen elzárja a gyh. a kapcsolattartástól, de ha a szakvélemény egyértelműen ezt tartja kívánatosnak, akkor azért ez nem valószínűtlen.
köszönöm a valaszt. ilyen esetekben akkor valószínű, hogy a nagyszülők még minimális (pl. havi 1x2 óra) kapcsolattartást sem kapnak a gyh-tól, vagy ilyen döntést csak ritka (kirívó) esetben hoznak (pl.alkoholista nagyszülők). a mi esetünkben felhetehetően az derült ki,hogy nagyszülői kapcsolattartási jogukat nem rendeltetésszerűen (kvázi,mert szeretik az unokájukat...) akarják gyakorolni,hanem minden eszközt bevetnek és bevetettek, hogy tönkretegyék a házasságunkat (sajna sikerrel...ha kezemben lesznek a gyh-i papírok, beadom a válópert is.) Egy válóperes ügyvédet is keresek...
Nagy a hangsúly.
Üdvözlet! Amennyiben a pszichológus szakértő vizsgálat az érintettek megvizsgálása után NEM JAVASOLJA a nagyszülők kapcsolattartását az unokáikkal a gyámhatóság hozhat-e mégis olyand döntést, hogy ennek ellenére szabályozza vmilyen mértékben vagy nagy a hangsúly a szakértői eredményen?
köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02