Gyermektartásdíj behajtása


ObudaFan # 2012.07.15. 09:59

Egyébként először a Vht. 41. § szerint a végrehajtón keresztül kell megpróbálni elintézni, aztán, ha a végrehajtást kérő nem ismeri el a megfizetést, a bíróságon kell végrehajtás megszüntetési pert indítani.

MajorDomus # 2012.07.14. 18:16

Ezért kell mihamarabb lépni és ügyvéddel

MajorDomus # 2012.07.14. 11:46

A tét súlyát tekintve,még mindig az ügyvéd a legolcsóbb!

gerbera317 # 2012.07.14. 10:18

Tudja a végrehajtó a dolgát, de mivel az ilyen családi sérelmeket otthon kell lepofozkodni, nem a végrehajtó irodájában, ezért a végrehajtó szépen elhajtja a feleket a náthásba, és nem mond nekik semmit. Alig valami díjazásért inkább nem dolgozik, a szükséges információt szerezzék meg fizetett ügyvédtől.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.14. 06:13

Végrehajtás megszüntetése iránti per. Nem hiszem, hogy ezt a végrehajtó ne tudná, és ne mondta volna neked.

MajorDomus # 2012.07.13. 21:13

Igen minél előbb legalább egy ügyvédhez mert te maradsz a lekvárban és neked kell bizonygatnod az igazadat

kisa6 # 2012.07.13. 13:30

Miért tenné?Azért mert 12 évvel ezelőtt el mertem tőle válni,azért,mert az ő élete elég rosszul alakult,azért mert 11 éve együtt vagyok a párommal és szültem két gyereket sorolhatnám.Sajnos még mindíg nem tud belenyugodni ezekbe.A szivatás enyhe kifejezés,mióta teljesen alaptalanul letiltották a számlámat,úgy érzem maagam,mint akit hátulról jól fejbevertek.Forduljak én is bírósághoz,hogy ezt is tárgyalják?

MajorDomus # 2012.07.12. 19:26

De miért tenné ?

monalisa1 # 2012.07.12. 18:48

Szórakozik veled, szívat, az indítékait kellene ismerni.

kisa6 # 2012.07.12. 16:22

T.Fórumozók!
Korábbi írásom szerint a gyerektartás túlfizetést elismetem,részletekben visszafizetem a volt férjemnek.Ez kb 5 perc alatt el volt döntve,megegyezés alapján.De.Volt férjem miután már az első három hónap ki lett neki fizetve,/még van öt hónap részlet/a negyedik törlesztésemet reggel visszautalta,és utána elment a bírósági végrehajtóhoz,és feljelentett,hogy nem fizetek neki.Továbbadták a végrehajtónak,aki küldött nekem egy vh lapot,amiben a kerek tőketartozásom van írva,plussz az ő munkadíjuk.Miután az összes eddigi utalásomról elküldtem az igazolásokat,bíróságra is,vh-nak is,ennek ellenére e hó elején rárakták az inkasszót a fizumra.Mentem a bíróságra,mentem a vh-hoz,azt mondták,amíg a vh-t kérő nem ismeri el hogy fizettem,addig nekik úgy kell venni mintha nem fizettem volna.Mind a két helyen vakarták a fejüket,hogy ilyennel még nem találkoztak,hát akkor én mit szóljak?A vh azt mondta,volt férjemnek már az elején kellett volna jeleznie,hogy a fizetést megkezdtem.Most kapott 15 napot hogy válaszoljon a vh-nak,fizetek e,vagy nem.Azt mondták,ha nem válaszol,nincs következménye.Ha erre az esetre tudna nekem valaki okosat ajánlani,megköszönném,ja és most jött az sms,a tegnapi esedékes havi törlesztésemet visszautalta.De az elmúlt három havit miért nem?
Köszönöm ha erre válaszolnak!

Zsuzsanna69 # 2012.03.07. 13:13

A válaszokat egyébként köszönöm, de eredeti kérdéseim közül a másodikra még sajnos nem kaptam választ. Beollózom:
2.Volt férjem Angliába költözött új feleségével. Lehet-e a családi pótlékra vonatkozóan kiegészíteni a magyarországi pótlékot az angliaival az apa bejelentett munkaviszonya után. Ha igen, akkor kinek utalják a különbözetet?

Zsuzsanna69 # 2012.03.07. 13:12

Tisztelt ObudaFan!

A válóperi végzésben 2007 novemberétől mindenre kiterjedően szűnt meg az életközösségünk. Vagyis ettől a naptól számítva már kellett volna a fele összeget fizetnie a volt férjemnek mind a lakástörlesztésre, mind a lakásbiztosításra. Azóta én fizetem, az én lakossági folyószámlámról vonták a teljes összeget. Ezen folyószámlához csak nekem van hozzáférésem, tehát az apuka nem mondhatja, hogy közös a számla. A házat nem adtuk el, ő elköltözött, de ide van továbbra is bejelentve mint állandó lakcímre. A ház használata meg van osztva bírósági végzésben. Igaz, ő nagyon ritkán használja.

ObudaFan # 2012.03.07. 12:25

Zsuzsanna69

Azt legfeljebb akkor követelheted, ha az életközösség megszakadása után kellett kifizetni, vagy ha a különvagyonodból történt a kifizetés.

Krisztina69 # 2012.03.07. 11:19

Köszönöm a választ, de...
A bírósági papíron az van, hogy az Apuka saját hibája a nem fizetett tartásdíj, ő is elismerte, dolgozott és így sem fizetett. A bíró azt mondta a tárgyaláson, hogy még hajlandóság sincs apukában afelé, hogy az egyébként nem magas tartásdíjat megfizesse. Havi 8000 forintról van szó!
A legborzasztóbb az, hogy a Tesóm egyedül nevelte fel a Fiát, egyedül tartotta el rengeteg buktatóval. Most futhat a pénze után 4 év után. Igaziból amit nem értek,hogy a bíróság miért csak arra kötelezte Apukát, hogy az ő általa kiszabott közmunkát behajtsa, miért nem nézte és nézi azt, hogy egy ember ilyen szemét módon viselkedik a volt feleségével és gyermekével szemben. Nem tartotta a kapcsolatot, nem fizetett tartásdíjat.
Ami számomra nem világos a 4 éve tartó semmi. A bíróság nem tesz semmit, a végrehajtó nem tud mit tenni a rendőrség keze pedig kötött a bíróság miatt. Ördögi kör.
Az viszont egyértelmű, hogy a legrövidebbet a gyerek húzza és a Húgom.
Mikor rendőrségen benn voltunk ott azt az információt adták,hogy ha kell akkor leültetik Apukát.
Nem értem a Magyar Jogot. Nekem ez magas! Hát senki nem tud segíteni, hogy a törvény által előírt pénzt a Húgom megkaphassa?

Köszönettel:

Krisztina69

Zsuzsanna69 # 2012.03.07. 09:48

A választ köszönöm. Ezzel kapcsolatban akkor még egy kérdést: a közös házra a jelzálog hitel megkötésekor kötelező lakásbiztosítást is kellett kötni. Ennek az összegnek a felét sem fizette ki a volt férjem. Lehet-e a kettőt összevonni, mert elképzelhető, hogy így már meghaladja az 1 millió forintot?!

ObudaFan # 2012.03.07. 09:31

1. Ha az általad követelt összeg 1M Ft alatti, akkor fizetési meghagyás útján lehet elindítani az eljárást, ha efölötti, akkor közvetlenül is lehet pert indítani.

Zsuzsanna69 # 2012.03.07. 09:09

Két dologban kérnék segítséget.

  1. Válásunk után a ház hiteltörlesztését én fizettem ki, amely több mint fél millió forint. Volt férjem nem volt hajlandó a felét fizetni, de a ház fele tulajdonjoga az övé. A bíróságon azt mondták, kérjek fizetési meghagyást. Valami egyetemlegességre hivatkozva nem lehet bíróságon pert indítani emiatt. Ezt nem nagyon értem.
  2. Volt férjem Angliába költözött új feleségével. Lehet-e a családi pótlékra vonatkozóan kiegészíteni a magyarországi pótlékot az angliaival az apa bejelentett munkaviszonya után. Ha igen, akkor kinek utalják a különbözetet?
tarjani # 2012.03.06. 18:50

Attól,hogy van végrehajtás az apa ellen de nincs miből,hát szerintem ezzel semmit nem tud kezdeni a végrehajtó de még a bíróság sem.Ha nincs miből behajtani nem fogja tudni senki behajtani a semmiből nem lehet.Ha nincs ingósága a kör bezárult.A feljelentés csak akkor eredményes ha nincs önhiba pl. segélyből nem lehet behajtani szerintem.Ha van önhiba akkor elitélhetik vts. miatt de mondjuk ha az elsőfokú itéletig eleget tesz akkor megszüntetik.Ez az én privát véleményem csak.Sok sikert hozzá velünk ugyanez a történet.

Krisztina69 # 2012.03.06. 11:34

Sziasztok!

ismét segítségre lenne szükségem az elmaradt tartásdíj ügyében. Húgom a rendőrségen megtette a feljelentést, úgy ahogy Gabicsek írta, tartás elmulasztása miatt.
A mai napon a rendőrség ajánlott levélben a hugom kérését visszautasította mivel már van eljárás apuka elmaradt tartásdíja miatt. Egyszer 3 éve a bíróságon a Húgom kérte a tartásdíj behajtását. Apukát közmunkára ítélte a bíróság de az elmaradt tartásdíj megfizetése ott maradt a levegőben. Egy újabb bírósági látogatásnál Húgom kérte a végrehajtást. Végrehajtó kiküldte a papírt,hogy apukának nincs semmi vagyona és jövedelme. A rendőrség nem tesz semmit, a bíróság nem tesz semmit a közel fél millió forint elmaradt tartásdíj megfizetése ügyében.
Akkor ezek szerint a bíróságon is megy az ügy? Vagy most akkor ez az egész hogy van?
A bíróság nem tesz semmit. A gyerek két hónap múlva betölti a 18.életévét és végez az iskolával is. Hiába van tartozása apukának, valahogy úgy jön le az egész,hogy van, van, de ennyi. Nyugodj bele,hogy ebből te egy fillért sem fogsz látni.
Mit tehetnénk?
Válaszokat előre is köszönöm.
Krisztina69

Gabicsek # 2012.02.28. 22:18

Nem kiskorú veszélyeztetése, hanem tartás elmulasztása miatt ismét feljelentést lehet tenni a rendőrségen. Írásban, ajánlva, tértivevénnyel feladva. Akkor nem hajtanak el. Csatolni kell mellé az ítélet fénymásolatát.

Krisztina69 # 2012.02.28. 12:41

Végrehajtó1-nek!

Szia!
Bocsi, hogy itt és így...szóval voltunk gyámügyön. A gyámügyről magyarul elhajtottak azzal,hogy a gyerek már 2 hónap múlva nagykorú lesz így ők már tenni nem tudnak semmit. Max 2 hónapra kaphatná meg a tartásdíjat a hugom de a papírmunkák elhúzódása miatt ez sem egyszerű.
Felhívtam a rendőrséget, hogy mit lehet tenni hiszen a nem fizetéssel az apa kiskorút veszélyeztet. A rendőrségen azt mondták,hogy nagyon nem tudok mit tenni. Várjak, hogy hátha elhelyezkedik az apa és akkor lesz levonható bére. Vagy majd a nyugdíjából 30 év múlva.
Van esetleg még valami tipped, hogy mit lehetne tenni ha már a gyámügy, a bíróság és a rendőrség nem tesz semmit?
Köszönöm a válaszod előre is!

Krisztina69

Krisztina69 # 2012.02.27. 14:19

Megtörtént. Nagyon szépen köszönöm a segítséget:)
Üdv:

végrehajtó1 # 2012.02.27. 14:11
Krisztina69 # 2012.02.27. 14:01

Visszamenőleg kifizeti a közel fél milliót?

Krisztina69 # 2012.02.27. 14:01

Köszönöm a gyors választ! Úgy is lehet ezt kérni,hogy a gyerek betölti a 18.évét májusban és az iskolával is végez?