Szülőtartás


pazs # 2013.12.17. 10:43

A rokontartási sorrendet azért nem vették figyelembe, mert aktuálisan nem kell őket (is) eltartani, legalábbis, ha így lenne, hivatkoztatok volna rá.
Mindenképp mondd majd el, mit ítélt a másodfok.

kedvesem # 2013.12.17. 13:50

Fellebbezés a mai nappal beadva a Törvényszéknek, mindenképpen írok, ha lényeges történik, köszi az együttérzést és a biztató szavakat!!

ObudaFan # 2013.12.17. 21:43

Ha nem tartott el, akkor eleve valószínűleg nem jogosult a tartásra, a gyerekeid eltartása pedig az ő tartását megelőzi.

kedvesem # 2013.12.19. 17:01

Obudafan!

Az az ítélet, melyben az igazságügyi orvos-szakértő (46.418 Ft-os szakértői díj) arra a véleményre támaszkodik, hogy a dohányzás stressoldó hatású és a felperes semmiféle betegsége nem indokolja, hogy a cigarettázásról leszokjon, közben a kiadásai között 1.200 forintos gyógyszerkiadás szerepel szív- és érrendszeri betegségekre?

Valamint a provident heti törlesztése, amit arra a hazugsára hivatkozva vett(ek) fel, hogy tüzifára kell. Közben erdőterületet béreltek a közeli erdésztől, fakitermelés céljából és azt értékesítették?

Mikor rákérdeztek a perben az autó tetemes fenntartási költségeire, így: szélvédőcsere, téligumi, műszaki vizsga, súlyadó, stb.
Akkor az volt a válasz: "az autó hozzátartozik az életvitelemhez, enélkül nem tudok létezni"

Hát azt hiszem, hogy ezt az ítéletet nem teszik ki annak a somogyi kisváros járásbíróságának a dicsőségfalára!!!!!

kedvesem # 2014.04.01. 13:56

A Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú ítéletet!
Jogerős ítélet született tehát, hogy a 60 éves felperes szülő jogosult tartást kérni gyerekei közül 2-től autófenntartásra,műszaki vizsgára, dohányzásra és hiteltörlesztésre (provident), mivel a 60e forintos nyugdíj, a lakásfenntartási támogatás és az elismert különböző mellékjövedelmek (pl. erdei munka, eper-málnaszedés) nem fedezik a kiadásait. A tartás nem jelenthet szűkös tartást, így lényegtelen, hogy a pénzt mire is költi. Ő ebből a pénzből a 3. testvért tartja el, aki "természetben" segít, jelen esetben együtt isznak, dohányoznak és lopnak.
A csatolt bizonyítékokat (pl. rendőrségi eljárás engedély nélküli halászat kb 100.000 forintos büntetés és közigazgatási eljárás indítása ittas kerékpározás miatt, stb.) a bíróság nem vette figyelembe. Azt sem, hogy az VW autóval többtízezer kilométert tesznek meg évente (jár neki a szórakozás)

Az is lényegtelen, hogy férjem 5 hónapja gerinctörést szenvedett, majd ráadásul hólyagrák, valamint bypass-műtétje is volt nemrég, jelen pillanatban szanatóriumban fekszik, munkaképtelen. Tulajdonképpen a részmunkaidős 5órás ápolónői fizetésemből kell lassan milliókat kifizetnem a bírósági ítélet szerint, a kiskorú gyermekeimet akár az utcára is dobhatom (akik közül az egyik ráadásul szívbillentyű-elégtelenségben szenved, havonta járok vele a klinikára kontrollra), de persze az anyuka "stresszoldó" hobbijait finanszíroznom kell.

Megoldás a gondnokság alá helyezés???????

Kovács_Béla_Sándor # 2014.04.01. 14:05

Szóval nem sikerült túl jól az az ügyes, okos fellebbezés.

kedvesem # 2014.04.01. 16:04

A bírók szerint szégyeljem magam, ennyit még egy idegennek is ad az ember, nemhogy az "édesanyjának".

Mint írtam, az egészségügyben dolgozom, nem a jogban. Nap mint nap valóban idős, valóban beteg, nyomorék embereket ápolok, gondozok, segítek egyáltalán életben maradni és még jogkövetőnek is tartom magam, bár ilyen ítélet azért erősen megingat a hitemben és ezért, a végrehajtás elkerülése miatt kénytelen leszek valamennyit fizetni, de visszamenőleg százezreket biztos nem tudok adni. Főleg, hogy a autós devizahitelünk a múlt hónaptól átlépte a bűvös 100.000 forintos határt.

Talán így megúszom a végrehajtót.... (ha anyámon múlik, nem..)

ObudaFan # 2014.04.01. 17:54

Már miért lenne megoldás a gondnokság alá helyezés? Most attól elvonatkoztatva, hogy nem tudjuk, hogy az ügyei vitelére alkalmas-e, ilyen tényállás mellett te biztosan nem leszel a gondnoka. A gondnoka meg majd le sem mondhat csak úgy arról a tartásdíjról.

kedvesem # 2014.04.01. 19:06

A gondnokság alá helyezés azért lenne megoldás, mert akkor nem vehetne fel pl. újabb hitelt!

Konkrétan a hitel (nem)törlesztésével kezdődtek a gondok, amikor 2010-ben bírósághoz fordult. Legalább 4 féle hitel van: Budapest Bank, heti Provident, folyószámlahitel és még egy, amit az autó szélvédőcseréjéhez és műszaki vizsgájához vett fel, a nyugdíja miatt pedig meg is kapja. Csak a benyújtott törlesztési papírok alapján 2013 július-augusztusban 15-20.000 forintot is befizetett a providentnek hetente, senkinek sem szúrt szemet, hogy hogyan van egy kisnyugdíjasnak hirtelen ennyi pénze és hogy hogyan tud egy évben 300.000 forintot csak ide visszafizetni. Az elsőfokú eljárásban még tagadott és bizonyítékot követeltek tőlem. Mikor vittem a tanukat, akikkel éveken át mezőgadasági munkát vállalt (régen kiskönyv, most Navi naponta), őket az autóval szállította és ezért még benzinpénzt is szedett, szóval ez már senkit sem érdekelt. Az sem, hogy a 3.testvér hamisan nyilatkozott, elfeljtette, hogy a kedves édesanya hova jár naponta.

Liliomszál # 2014.05.19. 10:17

Üdv Mindenkinek!

Idén végzek az okj-s képzésemmel, ezáltal nappali tagozatos tanuló vagyok, még nem álltam munkába.

A szülőanyám megfenyegetett, hogy szétveri a lakásomat, ha ki akarom költöztetni (rajtam kívül nincs tulaj, sem haszonélvező) és ügyvéddel is fenyegetőzött.

Április óta nem élek otthon, mert elviselhetetlenül viselkedik, azt mondta, hogy költözzek el, és undorító módon ócsárol. Azóta olyan hangvételű e-mailt írt, amire nem vagyok hajlandó válaszolni és személyesen nem is találkozunk, csak telefonon beszélünk és akkor is csak sérteget.

Jelenleg az én lakásomban tartózkodik a második férjével és 2 kiskorú gyermekével, úgy hogy én máshova kényszerültem a saját lakásomból menekülni. A lakást még kiskoromban kaptam és az apám és szülőanyám vette meg. Az apám évekkel ezelőtt elhunyt.

Fel szeretném neki ajánlani az adás-vételi szerződést, de pénzéhségét ismerve nem fog belemenni.

Mivel a lakást nem tudja elvenni tőlem, szülőtartást akar. Mint szülő teljesen leírta magát nálam. Van olyan lehetőség arra, hogy mint családtag lemondjak minden jogomról és kötelezettségemről az anyai ágra értendően, a jövőre nézve? Ezt oda vissza meg lehet oldani?

A szülőanyámnak van keresete és a férjének is, ami sokszorosa az enyémnek. Most az árvasági ellátásomból és a családi pótlékból élet, ami alig haladja meg a negyvenezret.

Előre is köszönöm a választ!

Liliomszál

Dóra59 # 2014.06.21. 06:49

Tisztelt jogi szakértők.
Szülőtartással kapcsolatban lenne pár kérdésem. Édesapám édesanyja 2 hete meghalt. Édesapámnak 12 éve nem volt kapcsolata vele. Most a temetéssel kapcsolatban jelentkezett édesapám testvére és követeli rajta a temesét és egyéb költségeket. Nagymamám mint utólag megtudtuk öregek otthonában volt már 3 éve. Nagynéném állítása szerint ebben az évben már a nagyanyám nyugdíjja nem fedezte az ottani ellátást így azt is követeli édesapámon.(nincs bírósági per vagy ítélet tartásról) Édesapám semmilyen tartási szerződést vagy az öregek otthonával nem írt alá szerződést. Azt csak nagynéném írta alá. Elvileg ehhez kellett volna édesapám beleegyezése is??? Nagynéném állítása szerint nagyanyám nem volt gondnokság alatt habár demens beteg és ennek megfelelően ilyen eltartást kapott. Ez lehetséges?Márhogy valaki demens beteg és ne legyen gondnokság alatt? Nagyanyám 83 éves volt. Februában jelentkezett nagynéném hogy fizessünk tartást nagyanyám részére de kérésünkre semmilyen papírt számlát nem küldött meg részünkre. Nagynéném a temetésen közölte amennyiben nem fizetjük ki az általa kért összeget (általa kiszámolt tartás+egyéb kiadásait(pl. hálóinget vett nagyanyámnak stb.)abban az esetben más irányba tereli az ügyet. Milyen jogai és kötelességei vannak édesapámnak? Nem kellett volna nagynénémnek tájékoztatni bennünket és hozzájárulását kérni édesapámtól hogy öregekotthonába adja nagyanyámat? Utólag követelhet tartást? Főleg hogy nagyanyámnak több volt a nyugdíjja mint édesapámnak most. Mindenképpen kerülnénk a bírósági pert szüleim is idősek betegek. Esetleg írjunk nagynénémnek egy levelet amiben felhívjuk hogy küldje el az összes papírokat számlákat 3 évre visszamenőleg. Tértivevényes sajátkezű átvétellel. És később amennyiben mégis más útra terelné az ügyet bizonyítani tudjuk hogy mi kértük ő nem küldte. Köszönöm a válaszokat.

ObudaFan # 2014.06.21. 06:55

Kérheti a temetés költségeinek a felét, illetve az utóbbi hat hónap tartás költségeinek a felét. Az összegeket nekik kell igazolniuk.

Dóra59 # 2014.06.21. 08:10

Köszönöm a választ. Nekem azért vannak aggályaim, mivel édesapám tudta nélkül adta be olyan Otthonba ami már nem fedezte a tartást. Valamint hogy nagyanyám nyugdija több volt mint édesapámé, azon kívül édesapám háztartásában még egy igaz hogy felnőtt korú de eltartott is él. Egy gyermek. Valamint az lehetséges hogy a kevesebb nyugdíjjból édesapám nyugdíjja) a bíróság tartást ítéljen meg a több nyugdíj javára (nagyanyám nyugdíja)? Édesapám nem járult hozzá hogy Szociális Otthonba kerüljön nagyanyám. Nem írt alá semmilyen szerződést papírt.

ObudaFan # 2014.06.22. 16:55

Hozzájárulnia nem is kellett. De természetesen vitathatjátok, hogy ez szükséges volt-e és vitathatjátok, hogy tartásra képes-e a jövedelme alapján.

Patricia01 # 2014.06.30. 22:21

Tisztelt Szakértő!
Szülőtartással kapcsolatban lenne kérdésem. Édesanyámmal évek óta elég rossz a viszonyom. Ennek ellenére eljártam hozzá segíteni, amikor tudtam. Én évek óta munkanélküli vagyok. Édesanyám évtizedek óta gyógyszereken él, szorongásos és depressziós beteg, cukorbeteg, gerincbeteg. Sajnos nagyon rossz természete van, mindenki hibás azért, hogy ő nehezen él meg, csak ő nem tehet semmiről. Jelenleg szociális lakásban lakik. Évekkel ezelőtt hiteleket vett fel, amiket nem fizetett. Most a 62 ezres nyugdíjából vonják, így marad neki 41 ezer forintja havonta. Tartozása van rezsiből is. Sajnos elég makacs, ha valami nem úgy történik, ahogy ő eltervezi, akkor balhét csap. Néhány hónapja nem tudtam elmenni hozzá aznap, amikor ő szerette volna. Azóta nem áll szóba velem, nem veszi fel a telefont, ellenben szó szerint mocskolódó sms-ket küldözget. Ma kaptam tőle egy levelet, amit Jogi segítségnyújtó osztály segítségével írt, hogy havi 30 ezer forint szülőtartást követel tőlem. Leírja a betegségeit, mintha én tehetnék róla.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben mi a teendő részemről. Én segítettem volna, amivel tudom, étellel, bevásárlással, ügyintézéssel, de nem áll szóba velem.
Azt is a fejemhez vágta már, hogy kár volt megszülnie.
Hova fordulhatok ez ügyben. 15 napom van a válaszadásra felé.
Válaszát előre is köszönöm!
Patrícia

ObudaFan # 2014.07.01. 11:41

Amiket leírsz, az érdemtelenséget megalapozhat, ha egyébként beszámítható. Egyebekben vitathatod, hogy teljesítőképes vagy, és vitathatod, hogy szüksége van-e tartásra.
Ügyvédhez fordulhatsz, vagy ha az anyagi helyzeted azt indokolja, te is fordulhatsz a Jogi Segítségnyújtó Szolgálathoz.

jordan # 2014.07.16. 10:25

Üdvözlök mindenkit!

Nem tudom jó helyre írok-e de ezt találtam a legközelebb állónak.

Dédmamám (89) és lánya aki az én nagymamám (67) egy telken osztott ingatlanban élnek. A nagymamám teljesen kifosztja szerencsétlen anyát. Főz rá de abból a pénzből amit elvesz tőle és amiből ő is eszik. Persze dédi csak egy kis adagot kap hiába panaszkodik. Dédi hűtője kong a nagyié pedig márkás dolgokkal van tele. A nyugdíját elveszi a dédinek és ad belőle havi 50 ezret neki amiből szépen visszakéreget az ételre, kutyára, tankolásra stb. Dédi koszba a higiéniából mentesen él míg a másik szépen felújított lakrészbe illatfelhőbe... Dédi nem mer ez ellen semmit tenni mert hosszú ideje így él és már azzal az egy tál étellel félelemben lehet tartani. Hogy és mit tudnék ellene tenni? Nem lehet így bánni egy emberrel. Próbálok segíteni de alig van lehetőségem és a nagymama is megköti a kezem ahol tudja. Dédi van hogy elismeri ezeket de van hogy kapaszkodik a lányába és isteníti (előbb említett félelemből). Tehetetlen vagyok de nem bírom ezt tovább nézni...

jordan # 2014.07.16. 10:28

Azt elfelejtettem hogy semmit nem fizet az ingatlanba. Se lakhatást se számlákat, azzal a címszóval hogy ő a sajátjába lakik... Ez se igaz mert 2/12 arányú tulajdonos csak az ingatlanba öröklés által. A haszonélvezet teljes egészében a dédié.

Rexor # 2014.07.16. 11:29

Esetleg finoman közölheted a nagyival, hogy a dédi mint haszonélvező bármikor kipakolhatja a lakásból, ha nem viselkedik normálisan. Kicsit hatásosabb lenne, ha csinálnátok egy meghatalmazást erre magatoknak (mert valószinűleg attól nem fog tartani, hogy az anyja ilyet csinálna).

jordan # 2014.07.16. 14:59

Tisztelt Rexor.

Köszönöm a gyors választ.
Az a baj hogy a dédi annyira tart tőle hogy nem hiszem hogy bár mit is alá tudnánk vele íratni. Mivel egy a telek így folyamatos rálátása van. Én ezek miatt már nem is beszélek a mamával. Ma adtam fel a dolgot mikor mentő vitte el a dédit és ő rá se nézett... szerencsére nem lett nagy a baj és már otthon van. Emiatt szeretnék valami szolgálatot vagy nem is tudom hogy mit, akit be lehet vonni az ilyen ügyekbe. Csak nem tudom hogy mit és hogyan kéne keresnem vagy mik a lehetőségeim.

sizu # 2014.07.17. 08:02

Tisztelt Szakértő!

Édesanyámmal évek óta nagyon rossz a viszonyunk, nem is beszélünk, csak akkor keres, ha kell neki valami, vagy amikor összebalhézik az élettársával, és hazaköltözik. Az ingatlan, amiben lakunk, az ő nevén van, de kb. 10 éve minden egyes számlát mi fizetünk a párommal, amit igazolni is tudunk, mert e-bankos utalással megy minden. Ő évente több alkalommal hazaköltözik, és olyankor 10 fillérrel sem száll be a költségekbe, viszont elég rendesen megnöveli azokat. Fűtés, villany, víz, stb. Ilyen esetekben mindig összeveszünk, hogy szálljon be a számlákba, de 10 év alatt semmit sem adott, mondván, az ő háza. Ez igaz, de én tartom fenn, ő utólag követelhet pl. lakbért? Azért érdekes ez, mert ha én nem lennék már ott, és nem fizetném a számlákat, ott 10 éve nem lenne se víz, se villany, se fűtés, így meg kényelmes neki. Tudom, mondhatják, hogy nekem is kényelmes, hisz nem fizettem lakbért, de cserébe fenntartottam az ő házát. Nem tudom, mit mond erre a jog. Most el fogunk költözni a párommal, és nem lesz tovább fizetve a rezsi, 2 hónapon belül ki fognak kapcsolni mindent, ill. a vízet 10 éve nem hajlandó átíratni, azt a költözéskor tervezzük megszüntetni, lehet-e ebből bajunk? (Szüleim válása után maradt az övé a ház, véleményem szerint akkor kötelessége lett volna mindent átíratni.) Nem szeretnénk továbbra is úgy otthagyni a közműveket, hogy ő használja, de nem fizeti ki a számlát, mert rajtunk fogják behajtani.
Mivel az ő házába van bejelentve, évek óta kap lekásfenntartási támogatást, ez az évek alatt már több százezer ft, amit tudomásom szerint a rezsire kell fordítani, de soha nem a házra fordította, hanem önmagára. Úgy gondolom, ez jogsértő, és jól sejtem-e hogy neki kell igazolnia, ha azt hazudja, hogy számlát fizetett belőle? Mondhatja-e, hogy készpénzben ideadta nekünk? A hazugságoktól nem riad vissza.
Azt még nem említettem, hogy szociális segélyt kap, de ennek az az oka, hogy nem hajlandó dolgozni, mert az élettársa eltartja. Én egy időben próbáltam neki munkát keresni, a szomszéd faluba kerestek a végzettségének megfelelő alkalmazottat, de az volt a kifogása, hogy nagyon rossz a közlekedés, és ő oda nem tud átmenni, vagy órákat kell várni a buszra. Hozzáteszem, én ugyanezzel a rossz közlekedéssel járok 7 éve dolgozni, a párom szintén, hétvégén akár 3 órát is várunk a buszra, de örülünk, hogy van munkánk. Anyámat beosztották közmunkára, az önkormányzatnál jelezte, hogy ő nem tudja megoldani az átjárást a szomszéd faluba, de az önkormányzatnál is kinevették. Egy korábbi eset, hogy elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot a munkaügyi központnál, a végén a gyakorlati helyén állást ajánlottak neki 8 órában, de visszautasította, mert nem volt jóban a főnökkel. Szóval tudna dolgozni, de nem akar. Ezeket viszont egy esetleges per alkalmával nem tudom bizonyítani.
Tulajdonképpen az a kérdésem, hogy a fentiek tükrében, ha elköltözünk, és nem lesz hová mennie, kérhet-e szülőtartást? Egy összeférhetetlen, nagyon rossz természetű nő, aki gyerekkoromban sem volt igazán anyának nevezhető, sőt már akkor sem dolgozott, mert apám eltartotta. Jelent-e valamit, hogy 10 éve nem nagyon beszélünk, mert nem érdeklem? (Van egy nővérem, vele tökéletes a viszonya, és neki ajándékokat is vesz, én max. egy sms-t kapok a születésnapomra, de azt sem mindig.)
Ha most elköltözünk, semmiképpen sem akarom, hogy odajöjjön, ha megint összebalhéznak, és nem azért dolgozom, hogy eltartsak valakit, akinem büdös a munka. Providentet is vett fel, de persze hogy nem fizeti, és már akkor tudta, hogy nem fogja fizetni, amikor felvette.
Egyébiránt van egy édesapám is, akivel jó a viszonyom, és részben én/mi tartjuk el a párommal, mert neki is nagyon kevés a jövedelme. De ő úgy segít minket, ahogyan csak tud, és ez kölcsönös. Ha anyám szülőtartást igényel, mondhatom-e, hogy az apámat én segítem, őt pedig segítse a nővérem, akivel jó a viszonya? Vagy egyszerűen megalapozatlan a kérése, mert 10 éve nem viselkedik anyaként? (Előtte se nagyon.)

ObudaFan # 2014.07.17. 09:13

Ez igaz, de én tartom fenn, ő utólag követelhet pl. lakbért?

Utólag nem, ha eddig ingyen lakhattatok ott. De bármikor felhívhat, hogy távozz.

Tulajdonképpen az a kérdésem, hogy a fentiek tükrében, ha elköltözünk, és nem lesz hová mennie, kérhet-e szülőtartást?

Ha segélyekből él, akkor nem kizárt.

Jelent-e valamit, hogy 10 éve nem nagyon beszélünk, mert nem érdeklem?

Ha ez nem a te hibád, akkor lehet érdemtelenségre hivatkozni.

AndrewsMom # 2014.07.30. 09:03

A vér szerinti "anyám", akiktől 10 éve elköltöztem egy alkoholista, egész gyerekkoromban bántalmaztak, fizikai munkát (földmunkát) végeztettek velem, egyes-egyedül velem a három gyerek közül. Az apám harminc éve csalja az anyámat, ebben nőttem fel. Állandó pszichikai és fizikai terrornak voltam kitéve - csak én.
Az államvizsgám napján, ami sikeres volt közölték, hogy hajnalban el kell hagynom a házat és csak este mehetek vissza ameddig nem lesz munkahelyem. Egy fillér nélkül költöztem el, a pénzemet még az országból is kitakarítottam.

Hát most eljött az idő hogy anyám a nyugdíján gondolkodjon, 5 évet nem dolgozott életében, a férje titkolja előle a jövedelmét mert önálló életre készül.

Én vagyok az egyetlen keresőképes a három gyereke közül, az ismerőseimet zaklatja, a lakcímem kell neki mert az éhhalál és a megfagyás fog rá várni, vagyis kb az ami nekem jutott a fűtetlen lakásban, az ennivalónak nem nevezhető selejt mellett.

Nem tudja hol lakunk mert nem adtam ki senkinek a címet, és nemzetközi jogászra lesz szüksége, de nem fogok neki fizetni.

Viszont ha sokáig kapálódzik, nem lesz gondja a nyugdíjra. Szóval? Mi legyen, hagyjam vergőzni az alkoholistát? Vagy védessem meg magam máshogyan? Egy-két jogász válaszán múlik...

Dóra59 # 2014.08.06. 11:31

Kedves hozzáértők! Már korábban irtam és kértem itt tanácsot. Nagyanyám 2011. áprilisa óta Szociális Otthonban volt, nem volt gondnokság alatt. A megállapodást a Szociális Otthonnal ő (habár számunkra kétséges) írta alá. A megállapodáson nincs összeg hogy mennyi lesz a havi térítési díj. Nagyanyám nem tartotta velünk a kapcsolatot, szülőtartást sosem kért. Most 2014 februában nagynéném jelentkezett hogy nagyanyám nyugdíja nem fedezi a térítési díjjat és fizessünk az eltártásába. Mi akkor kértük hogy küldje el a papírokat. Kérésre nem tette. Júniusban meghalt nagyanyám. Mi júliusban levélben kértük hogy az összes számlát, megállapodást, szerződést, nyugdíjpapírokat (mivel nagynéném intézte a nyugdíjfelvételt és a kifizetéseket)Szociális Otthon évenkénti tájékoztatását térítési díjjról stb. kértük. Napokban édesapám nagynéném ügyvédjétől kapott egy levelet hogy nagynéném fehér lapra összeírt és kiszámolt nagyanyámmal kapcsolatban felmerült költségeit ami kb 900 ezer forint 15 napon belül fizesse ki. Ebben temetési költség is van amit nem vitatunk, de felszámolta a temetés utáni vendéglátás költségét sőt saját koszrúját is. Számlákat nem csatolt, csak egy fehér papír amire nagynéném kézzel összeírta hogy mennyit költött rá 3 év alatt. A felsorolás között élelmiszer, banán, hálóing, takaró, pléd stb van. Számlákat továbbra sem csatolt, 2szer is kértük, írásban is. Az ügyvéd felhívta édesapám figyelmét hogy amennyiben nem fizet úgy bírósági útra terelik az ügyet amelynek költségeit is édesapámra terhelik. Nem tudjuk azt sem hogy mennyi volt korábban a térítési díj, erről is kértük az elszámolást, nem küldi meg. Tisztelt szakértők mit tudnak tanácsolni a továbbiakban? Fehérpapírra felsorolt listára nem hiszem hogy fizetni kellene édesapámnak. Hapedig bíróságra megy és beadja a számlákat, kérdés nekünk miért nem küldte meg. Köszönöm a válaszokat.

Sherlock # 2014.08.06. 11:34

Adja csak, fehér laptól meg ügyvédtől nem kell egyből beszarni. Még perköltséggel is jobban jártok, mint látatlanba fizetni.