családon belüli erőszak


ObudaFan # 2014.12.04. 18:42

Tvoltartást azt te is kérhetsz, mert a bántalmazott hozzátartozója is kérheti a bántalmazottra vonatkozóan.

csalados (törölt felhasználó) # 2014.12.04. 07:08

Az ügyésznél megtettem a feljelentést, mint írtam de jan 20 óta folyik az eljárás. A szüleim kérhetnének távoltartást, de ők sajnálják, mert beteg. Azt mondják a rendőrök hogy kevés a bizonyíték mert a családon kívül nincs szemtanu. Ő meg nyilván nem hülye, hogy szemtanuk előtt bármit is csináljon.Sőt azt állítja, hogy ő nem verhette meg az aput mert nálunk volt két hónapig. Az öcsém világ életében notórius hazudozó volt. Nem tudom az ilyet hogy lehet sarokba szorítani. Mert nyilván én sem tudom az ellenkezőjét bizonyítani. Nem gondoltuk, hogy a szüleimmel mindent írásba kell foglalni. Mindenki tudja és ismeri (az ügyész, a bíróság, a rendőrség is), de mégsem sikerül sarokba szorítani. Hosszú évek óta a családot zsigereli anyagilag. A szüleimmel mindent aláíratott. Így lízingelt nevükre autókat, amiket a bank vissza vett persze és még követel több száz ezer forintot. Felvetetett velük hitelt, amit mi vállaltunk át. Velünk is be lízingeltette az autónkat mondván, hogy rendezi a hiteleket és akkor nem lesz gond.

ObudaFan # 2014.12.01. 17:17

Attól függ, hogy pontosan mi történik. Feljelentést tehetsz a rendőrségen, esetleg a bíróságon pedig kérhetsz megelőző távoltartást.

csalados (törölt felhasználó) # 2014.11.29. 10:27

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy családon belüli erőszak miatt feljelentettem még január 20-án az öcsémet, azóta meég mindig folyik az eljárás. A szüleimet terrorizálja, hiába jelentem a gyámügyön is senki nem tesz semmit. Mit tudok tenni? A szüleim nagyon beteg emberek, azt csinálják amit mond az öcsém csak ne bántsa őket. Mondják, hogy gyámság alá tudom helyezni őket, de az öcsém ott van egy fedél alatt velük, és valószínű mindenre képes, így nem nagyon merem elindítani az eljárást. Mit tudok tenni, legszívesebben a gyámügyeseket is feljelenteném, mert nem csinálnak semmit. Tud valaki valami okosat mondani?