Gyermekelhelyezs, felügyeleti jog - fenyegetőzés


drbjozsef # 2018.04.11. 06:14

Jó régen én is küzdöttem a bankkal még szocpol igényléskor. A harmadik ilyen faszság után a hónom alá csaptak a kinyomtatott 12/2001 rendeletet, beültem Mucika elé és kértem, hogy mutassa meg pontosan, hogy az az igazolás amit kér, hol szerepel pontosan a törvényben. Kijött a fél backoffice meg a fiókvezető, aztán fél óra tanakodás után azt mondták, hogy jó, akkor az nem kell.

Aztán ezt képesek voltak még vagy háromszor megcsinálni mindenféle faszsággal. Aztán csak folyósítottak.

Amennyire én ismerem a CSOK rendeleteket (meg úgy általában a szülői felügyelettel fogalalkozó törvényeket), a nagykorú gyerek esetén maga a kérés is teljességgel értelmetlen.

Pláne, hogy a CSOK rendeleben eleve benne van, hogy a nagykorú, vagy a nagykorúvá váló gyermek bármikor elköltözhet a támogatott ingatlanból, szóval nincs is értelme ilyen igazolást kérni, még ha lehetne is.

Szmoni69 # 2018.04.10. 16:04

Nem szerintem, a bank szerint, mert kéri az igényléséhez.

Szmoni69 # 2018.04.10. 13:43

Akkor ez egy speciális eset, mivel a CSOK jár 25 éves korig nappali tagozatos tanuló után.

drbjozsef # 2018.04.10. 11:12

Szerinted a nagykorú gyermekeiteknek elhelyezéséről kellene határozatnak lennie?
Húsz éves életkor után csak speciális esetben igényelhető CSOK.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.04.10. 11:12

Cseresznye. (Már ami a szülői felügyeleti jogot illeti; a csokot szerintem meg lehet oldani valahogy.)

Szmoni69 # 2018.04.10. 11:05

Üdvözlöm!
Volt férjemmel szétköltözünk. A 2005-ben váláskor a gyermekek elhelyezése nálam történt. Azóta a gyerekek felnőttek. A volt férjem elköltözik, azonban a 3 gyermek közül 2 az édesapjukhoz szeretne menni. Ő szeretne CSOK-ot felvenni a 2 gyerekre. A CSOK igénybevételének feltétele, hogy bírósági határozat legyen az elhelyezésről, viszont a közben 19 és 22 éves gyermekemről nem tudunk ilyen határozatot bemutatni. Hogy lehet egy ilyen korú "gyermekről" gyermek újraelhelyezést kérni, hiszen már nagykorúak? És a gyakorlat mit mutat, ha az ügy sima és közös megegyezéssel történik, mennyi idő általában az ügy menete?
Köszönettel: Mónika

drbjozsef # 2018.03.30. 09:30

Valószínűleg ezt tapasztalta. Van ez így, bár ebből extrapolálni valószínűleg hiba.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.29. 18:10

PestiEtus, miért beszélsz hülyeségeket?

Burn Out # 2018.03.29. 16:35

Ez egy pár éves tortúra lesz.

Egészen pontosan a gyerek 18 éves koráig tartó procedúra lesz. Közben végtelen számú gyámhatósági, rendőrségi, bírósági eljárást lehet indítani mondvacsinált és valós okokra hivatkozással. A gyereknek elcseszitek majd a gyerekkorát, mert mind a két szülő majd ragaszkodik a saját igazához. Biztos megéri.

PestiEtus # 2018.03.29. 15:09

Kedves Sándor (szabos1983)

"Segítsen valaki mit tegyek illetve tehetek, hiszen gyermekemnek számos joga sérült a lelkével együtt és a 3 éves kislány az elmúlt 2 hónap alatt visszafele fejlődik , tőlem elidegenedik, előtte pedig ha 3 napot is velem volt egyáltalán nem hiányzott az anyukája. . nem szeretném elveszíteni gyermekemet.köszönöm a válaszokat. Sándor"

Ez egy pár éves tortúra lesz. A lényeg, hogy ne veszítsd el a fejed és csak higgadtan cselekedj. Mindent dokumentálj, legyenek tanúid, hangfelvételeid.
Túl kell élned ezt, sportolj, ne rokkanj bele.

PestiEtus # 2018.03.29. 14:44

Söke,

A bírói gyakorlat igen anyapárti. Családjogi perben nem az anyának kell bizonyítani az állításait, hanem neked kell cáfolni őket (sok ilyen ügy iratait láttam).
És még ha ki is fogsz egy értelmes bírót elsőfokon, ott vannak a színvonatlan másodfokú tanácsok.

Egyesületek/szervezetek: csak óvatosan, vannak, akik nagyon hírdetik magukat, de aztán tojnak az elvállalt ügyekben akár megjelenni a tárgyalásokon. Mindenképpen informálódj, egyes szervezetekről sok infót találsz a guglival. Beszélj jelenlegi és volt tagokkal.

drbjozsef # 2018.03.29. 14:28

Én nem vagyok ügyvéd, úgyhogy praxis alapú statisztikám nincsen, és a hírekbe kerülő ügyek nyilván torzítják a valóságot, de a közhiedelem az, hogy a magyar bíróságok anyapártiak, és pusztán a statisztika szerintem alá is támasztaná ezt - de ez is mit sem ér a mögötte lévő ügyek ismerete nélkül. Szerintem nehezebb az apáknak, főleg ha kis gyerekekről van szó.

Keress segítséget egyesülettől. Ők még a statisztikákat is tudni fogják.
Pl.:
https://www.apakazigazsagert.org/
vagy
http://www.elvaltapak.hu/

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.29. 13:17

Nem azon múlik, hogy férfi vagy nő vagy.

Söke # 2018.03.29. 12:38

Tisztelt József!

Köszönöm a válaszát az első tiszta. Jogilag amíg közös a felügyelet nem teheti meg.

Megpróbálom a második két kérdést máshogy feltenni.
A közelmúltban lezajlott ügyeik alapján Önök szubjekive mennyire látták anyapártinak a bírói gyakorlatot? Mekkora a hendikeppje az apának?

Hogy értsen engem. Ha nincs csak 20-30% esélyem egy nagyon mocskolódó válás után, hogy a gyermekeimet megtarthassam akkor inkább bele se megyek és megpróbálok maximális kompromisszumra törekedni, ezzel a jó kapcsolatot a leendő exemmel fenntartani,hogy a gyerekeket minél többet láthassam.

Köszönettel: Söke

drbjozsef # 2018.03.29. 07:13

Söke,

ezekre a kérdésekre nem nagyon lehet válaszolni. Nagy része szubjektív kérdés, a többihez meg egész környezettanulmány kellene.

Megteheti-e, hogy a beleegyezésem nélkül elviszi a gyerekeket? (mondjuk míg dolgozom)
Nem. Amíg közös a felügyeleti jog, addig nem. De mit csinálsz, ha mégis megteszi?

Van-e arra esély,hogy egy gyermekelhelyezési/válóper során a gyermekeket én nevelhetem tovább?
Van. Valahol 1 és 99% között. Honnan tudhatnánk ezt?

Egy bírósági döntésnél mi a döntő az elhelyezés kérdésében? Az,hogy a testvérek együtt maradjanak, vagy az, hogy én a megszokott környezetet szeretetet és anyagi biztonságot tudom nekik biztosítani?
Minden körülmény egyszerre. Mindent nézve mérlegel és dönt a bíró, ha arra kerül a sor. Arról nem is beszélve, hogy a szeretetteljes és biztonságos környezetre a másik fél is hivatkozik, és a tiedre mondja majd a rideg és kizsákmányolót.

Figyelembe veszi-e a bíróság azt az élet helyzetet, hogy a gyerekek családi napköziben sínylődnek-e míg mondjuk nálam a nagymama vigyázna rájuk?
Lásd mint fent. A másik oldalról ez így néz ki: "Az exanyósom zsarnoki szigora alatt sínylődjenek, vagy egy baráti és biztonságos közösségben növekedjenek és fejlődjenek?"

Söke # 2018.03.29. 04:54

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Köszönöm én ezen vagyok de HA nem fog menni, mert nagyon úgy néz ki akkor fontosak a feltett kérdésekre a válaszok.

Segítségüket köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.28. 12:37

Ha kibékültök, egész biztosan mindkettőtökkel együtt maradnak a gyerekek.

Söke # 2018.03.28. 11:51

Tisztelt Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni. Feleségemmel 3 közös gyermeket nevelünk 5,3,1 évesek. 14 éve élünk együtt 6 éve vagyunk házasok. Ő a benne felgyülemlett sérelmek miatt el akar hagyni/válni és elköltözni a három gyerekkel.
Kérdéseim:

Megteheti-e, hogy a beleegyezésem nélkül elviszi a gyerekeket? (mondjuk míg dolgozom)

Van-e arra esély,hogy egy gyermekelhelyezési/válóper során a gyermekeket én nevelhetem tovább? A legkisebbre semmi esélyt nem látok mert még szopik, a kettő nagyobbat.

Egy bírósági döntésnél mi a döntő az elhelyezés kérdésében?
Az,hogy a testvérek együtt maradjanak, vagy az, hogy én a megszokott környezetet szeretetet és anyagi biztonságot tudom nekik biztosítani?

Figyelembe veszi-e a bíróság azt az élet helyzetet, hogy a gyerekek családi napköziben sínylődnek-e míg mondjuk nálam a nagymama vigyázna rájuk?

A legjobb lenne együtt tartani a családot de ezt a feleségem nem akarja viszont én nem tartom őt alkalmasnak 3 gyerek egyedüli felnevelésére.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Burn Out # 2018.03.27. 16:57

békülj ki az anyával és költözzetek újra össze, máshogy nem igazán fog menni.

off
mindig meglepődök, hogy a gyámhatósági eljárásokban mennyi pedofil, molesztáló ember van. nem lehetne már valami újra hivatkozni?!
on

szabos1983 # 2018.03.27. 16:36

üdvözlöm a fórumozókat. Gyermekelhelyezési perben az első tárgyalást követően, ami február 27.-én volt, ma volt a második és egyben az ideiglenes elhelyezés kapcsán is a határozat megszületett. én kértem nálam való elhelyezését gyermekemnek, hiszen volt párom folyamatosan nem tartotta a kapcsolatot köztem és 2 éves kislányom közt ami már 1 éve húzódik, illetve a per alatt is február 10.-e óta mindössze 3 napra adta át a gyermekemet kéthetente szombaton birói határozat létezése nélkül, és ez a most 3 éves kislányom lelkileg is nagyon megviselte, (én az apa vagyok), valamint az első tárgyaláson is jeleztem, hogy lányom beszámolt az édesanya legújabb élettársa molesztálásairól , és erről videofelvételt is csatoltam a mai nap a bizonyítási eljárás folytán, valamint március 8.-án védelembe vételt kértem a gyámhatóságtól is kiskorú veszélyeztetése miatt, ma mégis a bánatalmazó félnek itélték ideiglenesen a kislányt, nem vették figyelembe a gyermeket illető jogokat, amiket anyuka gátolt az ügyvédjükre hivatkozva , aki csak kéthetente engedni látni gyermekem. Szemmel láthatóan megviselte a dolog , rám negatív jelzőket használ ok nélkül, kezd nem bízni bennem, hiszen tőlem várt segítséget molesztáló élettárssal szemben, de én mégis tehetetlen vagyok. Multhéten március 24.-én átvettem kapcsolattartása (amit önkényesen találtak ki) és arról a gyermek lelkiállapotára tekintettel, nem voltam hajlandó azt a bírósági határozatig visszaadni, a bántalamazó félnek. Valaki kérem segítsen, mit tehetek a fellebbezés és egyéb tortúrák által annyi időt veszítek, hogy kislányom végleg elveszíti méltóságát és édesapját. Egyébként a gyámhatóság elrendelt igazságügyi szakértőt az ügyben , de mégsem cselekedett sem a bíróság sem a gyámhatóság amikor nap mint nap jeleztem, hogy a gyermek nem nálam van és sem telefonon sem személyesen nem engedik,hogy kapcsolatot teremtsek, vélhetően elfogultság miatt( ezt nem részletezném). Segítsen valaki mit tegyek illetve tehetek, hiszen gyermekemnek számos joga sérült a lelkével együtt és a 3 éves kislány az elmúlt 2 hónap alatt visszafele fejlődik , tőlem elidegenedik, előtte pedig ha 3 napot is velem volt egyáltalán nem hiányzott az anyukája. . nem szeretném elveszíteni gyermekemet.köszönöm a válaszokat. Sándor

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.27. 08:26

Nem tudom, számít-e, mert azt sem nagyon tudom, mit jelent.

Ancsikka # 2018.03.27. 05:14

A végzés 2015. Május 21-ei. Igen azt fogom most tenni.Végülis számít.bármit.is hogy Ö a gondviselő ezen a papíron? Köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.26. 19:23

Érdekes. Mikori az a végzés?

Egyébként a közös szülői felügyelet megszüntetését bármelyik szülő kérheti a bíróságtól.

Ancsikka # 2018.03.26. 18:43

Sajnos igen. A Papir úgy szól az apa gondviseletében közös szülői felügyeletet gyakorolnak váltott elhelyezéssel. Heti váltás. Ami mostanában a részéről nem jön össze mert telebeszélte a nagy fiam (12) fejét. Most szeretném megváltoztatni. Hozzáteszem négy éve csak én járok szülöikre, tartom a kapcsoltatót a tanárokkal, de ő vagdalkozik hogy Ö a gondviselő.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.26. 18:05

Ki mondta, hogy ő a "gondviselő"? Papírja is van róla?