Gyerektartás és láthatás


kalamalyka # 2007.10.16. 11:50

Igen? Most aztán végképp mindenféle vélemény van itt :)

Vajon melyik a helyes?? :)

mano80 # 2007.10.16. 11:40

megkérzdetem az ügyvédemet a jogsi nélküli vezetésről,azt mondta az veszélyeztetés, és hogy lehet kérni eltiltást

Doragon # 2007.10.16. 08:17

Tisztelt dr. Regász Mária!

Most készülök válásra, feleségemel van egy 2 éves gyermekünk, egy ingatlanunk ingóségokkal és 4 db viszonylag kis értékű kölcsönünk - ebből az egyik az ingatlan vásárlásakor felvett első lakásvásárlási hitel a házunk ingatlanfedezetével.
Mivel közalkalmazotti munkaviszonyom van, ezért a hitelek az én nevemen futnak (hitelképesebb vagyok) kivlve az ingatlan törlesztését. De minden hitelfelvétel már a házasság után történt, "hasznát" közösen élveztük.
Közös megegyezéssel kívánunk elválni, de a gyermekem helyzetét figyelembe véve az ingatlant átadnám az anyának a korrekt élhetőség feltételei miatt. Természetesen akkor neki a tulajdonhányadot (50%) át kell adnia - gondolom.
Természetesen gyermektartás fizetése, meg minden ami kell...
Az eljátrás(ok) során kérhet-e az anya a megélhetés feltételeire hivatkozva részletfizetési lehetőséget a vagyoni hányad kiegyenlítésére? Ha igen, akkor mi a tipikus gyakorlat egy 3M Ft értékéű ingatlan esetén (az anya minimálbéres és a gyermek nála maradna - közös megegyezéssel).
Továbbá a gyermektartás általában fix öszegű vagy a nettó fizetés bizonyos százaléka? Mi a gyakorlat? A procedúra elött jól jönne néhány információ, nem szeretnék "arcra" esni, de a gyermekemet sem szeretném élhetetlen körülmények között hagyni.

Köszönöm.

kalamalyka # 2007.10.16. 07:30

Ha az apa miatt marad el, neki felróható okból, akkor azt nem vagy köteles pótolni. Páros vagy páratlan??? Szerintem nem ez a lényeg, hanem a rendszeresség. De igen, jogodban áll szigorúan venni. De gondoljh arra, hogy ez megfordulhat bármikor valami oknál fogva, nem olyan törvényszerűség. Szerintem.

mano80 # 2007.10.16. 07:25

Az lenne a kérdésem, hogy tegnap megkaptam a végzést, és az van benne, hogy "amennyiben a kapcs.tartás a gondozó szülőnél ill. a gyereknél felmerülő ok miatt marad el, ugy azt az apa következő hét végén azonos időbetartamban jogosult bepótolni"
Akkor ez azt jelenti hogy ha miattunk nem jön létre akkor van potlás, de arról egy szo sincs hogyha az apa miatt nem jön létre akkor mi a tehentő, tehát ha tartom magam a végzéshez, akkor ha az apa miatt nem jön létre láthatás akkor azt nem kell potolni, hisz erről nincs szó.?

Meg az van hogy páros héten van láthatása az apának, de már válás előtt ota két hetente jön, és páratlan hétre esik a láthatás, akkor teszem azt mondthatnom neki egyszer hogy bocsi nincs látogatós hét, mert a végzés szerint páros héten van?

Szerintem ezek jogosak lennének, és nem is tehetne semmit, ellene... Én csak betartom amire a bíróság kötelez:)

mano80 # 2007.10.15. 06:22

Hát ha az jön le hogy a gyereket kéne felöltözetni, és te vagy a gondatlan.. akkor ennyi erővel mindenre fel kéne készülni, és a gyerekeinket ugy felkészíteni az utra hogy legyen náluk elsősegély csomag, meg megtanítjuk hogy hogy lássa el pl a sértületeket egy balesetnél amig kiér a mentő, rendőrség.. amit persze a gyerek hív ki:)

Nem hiszem hogy itt csak az szülő a felelős akitől elviszik a gyereket, hanem főleg az aki viszi, hisz abban az időszakban ő van vele, neki kell rá vigyázni

kalamalyka # 2007.10.14. 19:55

Semmi gond, nem azért írtam :)
Köszönöm.

monalisa1 # 2007.10.14. 19:29

Azt hogy történetesen rólad van-e szó vagy valaki más nevében írod azt amit (...), de mível több topicban is jelen vagy a témával kapcsolatban, az ember az egészet nem bogarássza végig...

monalisa1 # 2007.10.14. 19:26

Szerintem a gyámügynél jelensd be hogy eltiltás miatt jelen idő szerint nem vezethet., remélve ennek alapján behívják egy kis "elbeszélgetésre".

Ha mindezek után mégis autókáztatja a gyerekeket, vélem a hivatalnak jogában áll a láthatást ideiglenesen felfüggeszteni.

kalamalyka # 2007.10.14. 19:21

Köszönöm, Monalisa, olvastam mindhárom hasonló rózsaszínű szemüveg mögül kibuggyanó hozzászólásodat :)))
Nem róllam van szó, de nem ez a lényeg most. JÓ érzés, hogy nem egyedül gondolom úgy, hogy ez nincs rendjén.

Arra lennék kíváncsi még mindíg, hogy mit tehet az anya, hogy jobb belátásra bírja a gyerekek apját?

Kérlek ne íd azt, hogy "beszéljék meg..... mondja meg neki, hogy..... ne engedje a gyerkeket, mert olyan emberről van szó, akivel így nem lehet szót érteni.......

monalisa1 # 2007.10.14. 19:04

Ha apukának jelen idő szerint nem érvényes a vezetői engedélye, akkor legfeljebb sétára öltöztesd a gyerekeket.

kalamalyka # 2007.10.14. 18:36

Olyan jó volna ha valaki végre megmondaná hová fordulhat az anya egy ilyen esetben?????
:))

kalamalyka # 2007.10.14. 18:35

Köszönöm a bíztatást. Ismerve a fórumot, valószínű, hogy ebből most az kerekedik ki, hogy gondatlan anyuka!!! Az időjárásnak megfelelően kell öltöztetni a gyereket! És számításba kell venni azt is, hogy kiszállnak az autóból! :)))))))))))))
Bele kellett volna kalkulálni, hogy megállítják a rendőrök, és kiszállítják őket majd!!! No ezért elmehetne az apuka a gyámhivatalba vagy a bíróságra is, mert nem volt kabátjuk amikor a rendőr kirakta szegény apukát az autójából.. :))))))))

mano80 # 2007.10.14. 15:40

Andrea!

sok sikert, és kivánom hogy boldog legyél... és minden sikerüljön, legalábbis jobban mint ahogy most állnak a dolgok.

Kalamalyka!

Lövésem sincs hogy ez mennyire roható fel az apának, azt gondolom hogy veszélyezteti a gyereket, és a helyedbe a gyámhivatalt megkérdezném, vagy egy ügyvédet hogy ilyenkor mit lehet tenni... elhiszem hogy nem egy leányálom ugy elengedi a gyerköcöt hogy tudod hogy ez van, és biztos érdeklődnék valami szervnél. Ha másért nem azért mert az tv. sértés hogy jogsi nélkül közlekedik... az meg hogy a gyerekét is veszélyezteti ezzel. Mert mi van ha elmegy vele messzire, elkapják és nem a kocsijával jön vissza, akkor hogy oldja meg hogy teszem azt egy nem időjárásnak megfelelően öltöztetett gyereket épségbe hazaszállítson, és ne betegedjen meg, amig pl valamelyik ismerőse idaér.. ez szélsésőges példa, de akkoris, szerintem ez felelőtlenség...

andrea76 # 2007.10.14. 15:24

szia Manó!
a lényeg,hogy a párom tisztában volt mindennel,viszont a szülei csak felszinesen és hát nem vagyok egy szent,de az már régrs-régen a múlt!
A volt férjem szerintem tisztában van vele,hogy visszakapnáma gyerekeket jelen helyzetemben és ezért akar szétszedni minket és a az életembe kavarni!
Nagyon rossz most!Nem akarok elveszíteni még 1 "gyereket" nem élném túl!
Reggel megyek a gyámügyre ismét és elindítom az eljárást láthatás ügyben!Remélem sikerrel járok!

kalamalyka # 2007.10.14. 15:01

Gondolom ne igazán lenne az sem helyes, ha hagyná az anya, hogy ez így menjen mindaddig amíg vissza nem kapja a jogosítványát.
Kihez fordulhat ez ügyben, ha az apával nem lehet beszélni.

mano80 # 2007.10.14. 13:38

Andrea!

Bocsi hogy most ezt írom vagy kérdezem... de valmi olyat olvastak a jelenlegi anyosodék ami miatt meginoghat a bizalmuk feléd? Vagy valami oka volt annak hogy nem nálad helyezték el a gyerekeket? Mert ahogy olvastam amit írtál kicsit ezt érzem hogy valami oka van hogy nem mondtad el nekik...
Az hogy a párodat sikerült meginogatatni.. az sok minden miatt lehet, talán az eredeti ok az előző gyerköcökkel, vagy fél a szüleitől, vagy bármi... ez nehéz
A volt férjedről meg csak annyit, hogy valami oka van hogy ezt teszi veled, talán valahol rajtad akar bosszut állni, mert lehet nem is olyan fényes az élete, vagy zavarja hogy mással boldog vagy. De mindenestetre baromi gyerekesen viselkedik: Tudod ha engem nem érdekel már valaki akkor teszek rá hogy hogy él, mit csinál... gondolom ezzel igy van mindenki, akinek nincs valami rejtett pszichologiai problémája a másik féllel.
Nálunk ugy gondolom hogy a volt párom barinőjét zavarja valami velem kapcsolatba ezért probál néha fekzakaltni... ugy gondolom érzi hogy nem egy tuti kapcsolatba él, és ezzel próbálja fitogtatni hogy ők milyen boldogok.... Ezek az emberek sajnálni valók, mert szegények, lelkileg biztos, és azt hiszik ilyen cselekedetektől érzik jól magukat. Amugy az ilyen emberekre hatásos ha szembesíted a saját gyengeségével.
Én azt csináltam hogy írt levelet a csaj és leszartam, elküldte megint arra se léptem semmit, bár nagyon nehéz volt megállni mert mégis csak sértegetett, és a fiammal szorakoztatott.. Aztán felhuzta a páromat is és ő is nekem esett hogy miért nem válaszolok, ők próbálnak rendesek lenni, és hogy én milyen vagyok.. Erre közöltem hogy nem a lánytól kérdeztem dolgokat hanem tőle és tök gáz hogy megmutatta az msn beszélgetéseinket és a lány erre reagált.. kérdeztem a férjemet hogy a wc-re is elkiséri a lány, hogy ennyire rátelepszik?:) Azóta csend és nyugalom, mert azt gondolom a férjem azért kapcsolat hogy ez tényleg gyerekes dolog volt amit csinált(ak)
A te esedetben én elsősorban leülnék az új pároddal meg a szüleivel dumálni, ha tényleg komolyan gondoljátok akkor őszintén elmondani nekik mindent hogy mi miért volt, és ha ők értelmes emberek, már bocsi akkor gondolom megértik... bár hozzáteszem most is nem tudom mi az oka hogy meginogtak és hogy miket tudatott velük a féjred.. ha semmi extra akkor szerintem nincs gáz, de ha oka van ennek akkor el kéne gondolkoznod hogy tudnál e így élni, mert a párodat ezek szerint tudják befolyásolni az anyjáék, és ha nem teszik tul ezen magukat akkor annyi lesz a boldogságnak.. és azon is el kéne gondolkozni, és ez csunya dolog lesz, hogy vállalnád e a gyereket egyedül, és hogy azért kell-e hogy potolja a lányaidat.. lehet ez nem tudatos, és csak neked akarok jót, és remélem nem bántottalak meg, de elég nehéz helyzetbe kerültél

kalamalyka # 2007.10.14. 09:59

Elnézést kérek, úgy látom, mégis megjelent a kérdésem...... Háromszor :))

Mégegyszer: Bocsánat miatta!

kalamalyka # 2007.10.14. 08:14

Már harmadjára próbálom megkérdezni amit szeretnék, de mindíg eltűnik valahogyan..........

Kérném kedves hozzáértők hozzászólását ahhoz a momentumhoz, hogy mi a helyzet olyankor, ha apuka már két hónapja úgy viszi a gyerekeket láthatásra autóva, amit ő vezet, hogy bevonták a jogosítványát gyorshajtás miatt. A lakóhelye egy városabn van a gyerekekkel, de minden alkalomkor 60-80 Km-re mennek el "kiruccani.

ObudaFan # 2007.10.14. 07:57

Személyiségi jogi pert is indíthatsz, de rágalmazás miatt a tudomásszerzéstől 30 napon belül büntetőeljárást is indíthatsz. Hogy ez szerencsés dolog lesz-e, azt te döntsd el.

andrea76 # 2007.10.13. 18:06

Szeretném megkérdezni,hogy olyankor tudok-e valamit tenni,ha én (lásd elöző hozzászólásaimat) miután bementem a gyámügyre és ezek után felvilágosították az apát a jogaimról,azt lépte,hogy a jelenlegi párom szüleinek eljuttatta az össszes bírósági papírt,itéletet a párom szüleinek,amely engem rossz szinben tüntetett fel!
A párom mindent tudott,de a szülei,csak annyit,hogy van 2 lányom akikiet nem én nevelek...
Most 6 hetes terhes vagyok,a szülők eddig szerttek,viszont most meginogtak és a páromat is befolyásolják!
Hogy tudok ez ellen tenni,hogy ne avatkozhassanak ennyire az életembe?
Van valami jog erre?

mano80 # 2007.10.13. 05:33

Én is ezt nem értem hogy miért ilyenek a szülők.
Jó nem mondom azt hogy én annyira eröltetni szeretném a fiam és az apja közötti kapcsolatot, és bevallom örülnék ha lekopna rólunk, de nálunk az a helyzet hogy már szülés előtt elment, és most se teng tul benne az apai gondoskodás.. inkább csak egy kötelesség neki, főleg mert aposék nem engedik hogy ne jöjjön, de szerintem ha tehetné akkor már rég elfelejtette volna hogy két hetente jönnie kell.
Ezért örülnék ha békén hagyna minket. De majd alakul ez is, csak olyan rohadt lassan oldodik meg minden, és én már a terhessség alatt abba készültem ki hogy egy ilyen embernek kéne odaadnom, ennyi erővel akár tényleg hirdetést is adhanték fel hogy kinek kell a gyerekem két hetente.. mert kb annyira lenne el egy idegennel mint az apjával.

És igen, a tv is ugy ahogy van rossz.

Én azért azzal biztatlak, hogyha a gyerekeid elérik azt a kor amikor már beleszolhatnak, akkor ugyis ha akarnak menni fognak, vagy visszaköltöznek hozzád, és ha ezt az apa nem is engedi, ugy gondolom, miután sokat éltek veled, hogy inkább rá fognak haragudni hogy ezt tette velük...

andrea76 # 2007.10.12. 18:44

másodfokra még vittem,de ott már csak a papírokat nézték,a bírónőt "vizsgálták" felül és jóváhagyták az itéletét!
Most elkezdhetném ujra,de mire vége lenne,a lányoknak már önálló döntésük lesz,mert addig húzódna,illetve én is rámennék mégjobban!
Rossz ez így mindenkinek,rossz ez az egész törvénykezés és azt nem fogom megérteni soha,hogy miért ellenségeskednek az emberek,a gyerekeket mint a bábúkat tologatják ahelyett,hogy hagynák ,hogy nyugodtan felnőjenek mind a 2 szülőjüket nyugodtan szeretve,tisztelve(ha azok már nem is szeretik egymást)!És a 2 szülő is felfoghatná,hogy a másik nélkül nem lennének most itt azok a gyerekek,mert Ök ketten kellettek hozzá,ogy legyenek és ezért kicsit tisztelhetnék a másikat!

mano80 # 2007.10.12. 18:23

Hát ez igy igen. Nagyon sajnállak.
És amugy másodfokon nem tudnád ezt tovább vinni?
Az is ott van? Ezt nem tudom:(

andrea76 # 2007.10.12. 17:56

aposom a polgármesteri irodában dolgozik,anyósom a gyermekjólétinél és a családsegítőnél!Korrupt volt egy kicsit!Élő példa,hogy itt nem vállalta el ügyvéd,Pestről kellett hoznom!
És mielött még valaki megszólna,ez nincs tuldramatizálva és nem az én szemszögem csak!