Gyerektartás és láthatás


mano80 # 2007.10.12. 17:29

Ennyi elég? Akkor szerinted én is hasonlókkal érvelhetek majd a volt férjemmel szembe ha el akarják vinni? Õk el is ismerik hgogy felelőltelnek, nagyrészt ezért sem szeretném odaadni majd neki egy fél percre se

Ez gáz hogy emiatt az anyát háttérbe szoritják. azt hiszem te egy ritka példa vagy az itt megfordulo emberek között, és az apukáknak példa föleg akik állítják hogy a bíroság anyacentrikus, mert ezek szerint nem.

andrea76 # 2007.10.12. 17:12

mi elváltunk még 2000ben,nálam helyezték el a ygerekeket én is neveltem Öket!Viszont tavaly kérték az elhelyezés megváltoztatását,olyan indokkal,hogy én nem tudok családképet mutatni...(nekik tavaly volt az esküvőjük) illetve,hogy a kiskamasz lányoknak erkölcsileg nem mutatok jó példát,azzal,hogy váltogatom a partnereimet!(nem váltogattam,csak kerestem a társam)ez 10 év alatt 3 ember volt!illetve albérletben laktunk,költöztünk párszor,éshogy nincs nekik biztos otthonuk,nem alakul ki az otthon fogalma bennük!Ezek voltak az indokok!

mano80 # 2007.10.12. 16:51

Andrea!

Abszolut semmi papírotok nincs? Válás vagy valami? Bocsi hogy megkérdezem de miért az apánál vannak a gyerekek?

Ezt a 30 napos időkorlátot csak én gondoltam, bocsi:(

Viszont, nézd ugy hogy az csak neked jó ha nem adja oda, mert akkor ha tanuval mész se fogja.. és onnantól fogva indíthatod el a ügyet. Mert ha most teszem azt odaadná, legközelebb meg nem... akkor csak neked huzodna hogy miért ilyen, és te idegesítenéd magad, így meg lesz neki papírja róla ha ennyire szarrágó. Bocsi hogy kifejezésért!

Sajnállak nagyon, mert egy anya mégis csak anya, és szerintem annál fájobban nem tehetnek egy anyával minthogy a gyerekkel szorakoztatják:(

andrea76 # 2007.10.12. 16:14

Manó!
az apa onnan tudta meg,hogy be kell mennie a gyámügyre,hogy írtam neki,6ra ott vagyok a lányokért!azt mondta feleslegesen megyek!én lereagáltam neki,hogy akkor tipegjen be a gyámügyre és ott majd felvilágosítják!
a jelen az,hogy nem hoztam el a lányokat,viszont az apa azt írta,hogy amíg az ügynek nincs vége,nincs róla papír,addig nem hozhatom továbbra sem öket!
amig nincs papír,szerintem tényleg nem tudok mit tenni!és az ügy húzodhat sokáig!nincs 30 napos időkorlát...:-(((((

mano80 # 2007.10.12. 15:38

Andrea!

Én a helyedbe nem mennék el most hétvégén ha tudom hogy a gyerköcöknek már van progi, hisz tényleg ők a legfontosabbak. Én szerintem jövő héten, akár hétfőn, akkor délután van félfogadás.. bemennék a gyámügyre és elmondanám hogy ez történt, bár tuti azt fogják mondani hogy tanuval menjél az apához... és akkor ezt tenném a köv. hétvégén... és akkor ha ugyanugy nem enged az apa, akkor már a tanuval együtt a gyámügy tudna lépni...

Egyébként az apa honnan tudta hogy be kell mennie a gyámügyre? Honnan tudta hogy te mire készülsz???

andrea76 # 2007.10.12. 14:42

Sziasztok!
az "ügyem" délután tovább folytatódott!
Az apa,még az ügyfélfogadási idő lejárta elött berobogott a gyámügyre,az Ö kis elképözelt verziójával,ahol tudatták vele,hogy ácsi,azt nem egészen Ö dönti el,hogy elhozhatom-e a gyerekeket!Erre írt nekem sms-t,hogy odamehetek 6ra a szüleihez a lányokért akár 8 tanuval is, "akárki akármit beszél,akkor is én döntöm el,mikor,hova és kihez mennek a lányok!Csakis én!"(ezt szó szerint idéztem)
A lányaim 10,5 és 12 évesek!
tudom,hogy hétvégére már van programjuk,amit leszerveztek az apjukkal és nem szeretném Öket is felhasználni,ebbe belekeverni!Bár nem az én jóvoltamból már eléggé benne vannak!
Félek ha most elhozom Öket,rosszul sül el a hétvége,mert eleve ugy jönnek el,mintha kényszer lenne!!!
MIT TEGYEK?

mano80 # 2007.10.12. 11:15

Küsi!

Együttérzek veled, az én párom már terhesség alatt elment. Én nem adtam oda a születési akiv-ot hogy kivegye az 5 napot, mert közölte hogy kéne neki és jön amikor tud.. hát tudod azért ne legyen már jó neki.Az apasági szabijával nem tudom mi van, de utána fogok járni.

A gyámügyre szerintem ne haragudjon senki, ők is csak a tv-t követik... nekik ez a feladatuk, a törvényalkotok, meg akik nem gondolkoznak azon hogy modosítani kéne.. na azoknak szedném le a fejüket.

Kitartást kivánok mindannyiunknak, és tudom hogy mi akik a gyermekeink érdekeit, lelki egészségüket nézzük, csak magunkat tesszük tönkre, mert sajnos van a másik szülő aki ezeket mind leszarja. Ez most függetletnül attol hogy neveli a gyerekét vagy nem, hogy engedik hogy foglalkozzon vele vagy nem.. Sajnos ritka hogy a külön ment szülők egyformán a gyerek érdekeit nézik, és ezt tartják szem előtt...

Szégyen hogy ilyen társadalomban élünk:(

Helén42 # 2007.10.12. 10:45

Kedves Amatőr!

Nagyon köszönöm a választ, ez tényleg jó hír!!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.12. 09:35

Jól elbeszéltek egymás mellett. :)
Másképp nem lenne lehetséges, hogy így egymásra találjon valaki, akinek akadályozzák a láthatását, illetve a másik oldalról az, aki szeretné eltiltani a különélő szülőt a láthatástól.

A legszebb az egészben, hogy a Családjogi törvény se egyiknek, se a másiknak nem jó. Egyiknek azért nem, mert túlságosan sok jogot ad a különélő szülőnek, a másiknak meg azért, mert nem garantálja megfelelően a különélő szülő jogait.

andrea76 # 2007.10.12. 08:57

Szia Küsi!
Biztosan olvastad mit mondtak ma a gyámügyön!
Sajnos ez van és ez bizti Rád is vonatkozik!
A gyereknek 2 édes szülője van és mind a 2nek vannak jogaik amit gyakorolhat és ez ellen nem tehetünk,tehetsz semmit!!!

andrea76 # 2007.10.12. 08:54

GABI28
van msn-ed?Ott megírom az eredeti e-mailcímemet és bővebben kifejtem a mi nem publikus!

Gabi28 # 2007.10.12. 08:44

A gyámügyre én is ki vagyok akadva!
Majdnem úgy néz ki, hogy annak az embernek több joga van, mint nekem! De mi van az 5 évvel???????!!!!!
Semmi? Bármikor elhagyhagytjuk a gyerekünket 5 évre, és visszatérünk, mint aki kómában volt?
Na mindegy, mert csak felmegy a vérnyomásom!
Igazad van, biztosan olyanok alkotják a törvényeket!
Sajnálom, látom te sem vagy egyszerű helyzetben! Úgy rossz az egész, ahogy van!
De reménykedjünk!

Küsi # 2007.10.12. 08:42

Sziasztok!
Tapasztaltak, szakértők véleményére lennék kiváncsi...
Az én gyermekem 5 hónapos, az apjával 2 hónapos kora óta külön vagyunk.Az ok az ő hűtlensége, ill sem a gyereket, sem a közös családot nem akarta,s a nevére is csak azért vette, mert én akartam. Kicsit későn bár, de megismertem az igazi oldalát :( A sok tőle kapott kedvességnek hála a sok sírástól görcseim voltak 7 hónapos terhesen, persze a szülésnél sem volt ott, majd a tejem is apadozott a sok stressztől.A sírásokról már nem is beszélve...Ja és a terhesség alatt összeszedett HPV vírusról,amire egy hű nő ugye másképp nem is képes...
4 hónapos koráig csak a szülésbe szállt bele anyagilag. utána én buta(még szerelmes és együttérző ember lévén) havi 10ezer Ft-ot kértem,és a heti(akár heti többszöri) láthatást biztosítottam.2-3 hete felvetettem, hogy fizesse a fizetése 15-25%-át(így tudom), és jöjjön inkább 2 hetente, hogy meglegyen a leki nyugalmam. Ugyanis ha meglátom már beindul a depresszió...
Õ ebben a hónapban is 15ezer ft-ot utalt, ami a kb170ezres fizetéshez képest aprópénz,azzal a szöveggel, hogy így is 2500Ft-os órabért fizet azért, hogy bámulom a fejét.
A gyerek után járó 5 nap szabit persze kivette, és még a gyereknevelési 2 nap pótszabadságot is igényelte volna a közreműködésemmel ezek után.S persze neki állt feljebb, amikor azt kértem, hogy azt akkor a gyerekkel töltse el :(
Tudom, fordulhatnék bírósághoz,mindenki ezt tanácsolja körülöttem.Az viszont nekem csak újabb stresszt okozna.
Szeretném egyszerúen megtudni, hogy mik a jogaim, ill a kötelességeim.Az ilyen embert én apának sem tudom nevezni, de tudom neki is kijár mindkettő.Mit tehetek, ha ő csak a jogaival kíván élni mindig, és kihasználni szeretne csak mindent?
Köszönettel: Anikó

andrea76 # 2007.10.12. 08:39

Igen,olvastam!Nem tudok mit szólni hozzá,számomra teljesen érthetetlenek a családjogi törvények!!!
Biztos vagyok benne,hogy olyan emberek írják,akiknek se gyerekük,se családban nem élnek és azt sem tudják miről van szó!
Viszont a láthatás megvonásával leírtam,hogy mik a szankciók,miket mondtak ma a gyámügyön!

Gabi28 # 2007.10.12. 08:34

Szia Andrea76!
Hány évesek a lányok? Biztos jó így nekik???? Vagy csak téged féltenek????? És kímélnek??? Azt nem tudják, hogy pont az ellenkezőjét teszik veled! Próbáltál velük erről beszélni?
Az enyém 5 lesz és most robbant be apuka az életébe!
Leírtabb, olvasd el! Mit szólsz hozzá?

andrea76 # 2007.10.12. 08:29

Szia Gabi 28!
A legszörnyübb mégcsak most jön!
Az apa,miután nála helyezték el a gyerekeket,a jogerőre emelkedés másnapján kiutazott külföldre dolgozni és a felesége (aki az én egyik jó barátnőm volt) neveli a lányokat!!!
Én tehetetlen vagyok,mert a lányok azt kérték,hogy legyen már elég és ne kezdődjön ujra elöről az ügy!Az Ö lelki békéjük miatt nem mentem tovább!így az enyém ment tönkre!

Gabi28 # 2007.10.12. 08:25

Kovács_Béla_Sándor!
Várom a válaszod!

Gabi28 # 2007.10.12. 08:25

Sanálom, hogy ilyen "cipőben" jársz! Biztosan nagyon rossz, látod, ahol kéne, hogy súlyosabb legyen a büntetés, ott semmi! Az hogy a gyereket tönreteszi az apja, az nem számít, mert joga van hozzá!
Az, hogy neked jogod lenne hozzá, hogy elhozd, nem számít! Szörnyű! Nevetséges az 5000Ft!

andrea76 # 2007.10.12. 08:11

Sziasztok!
Voltam bent a gyámügyön a kapcsolattartás végett!Tehát:
Nem elég,hogy az apa sms-ben,e-mailban leírta,hogy nem mehetek a gyerekekért és a telefonjukat is kikapcsolja,hanem egy tanúval kell mennem értük a nekem előírt időben,aki igazolja,hogy tényleg nem hozhattam el a lányokat!(Mert mondhatják azt,hogy ha elmentem volna,biztos odaadták volna)...
Hívhatom a rendőrséget,ha még akkor sem adják oda!
ha mindez nem vezet célhoz,beballaghatok ismét a gyámügyhöz a TANUMMAL és megtehetem a bejelentést,amit felülvizsgálnak...De ez nem bizti,hogy 30 nap!
Ez a felszólítási rész!
Ha ezután is meggátol a lányaimmal való kapcs.tartásban,5000 forintra büntetik elöször,majd másodszor is és ez növekszik...
majd (gondolom pár év múlva) jön a börtön!szerintetek???
Ez számomra érthetetlen!Addigra felnöttek lesznek a lányaim és tönkremennek ebben!
Tehát a kérdéseimre és kérdéseitekre kb ez volt a válasz!
Mit szóltok?

Gabi28 # 2007.10.12. 08:09

Majdnem 5 évig nem foglalkozott vele! Decemberben lesz 5 éves!

Gabi28 # 2007.10.12. 08:07

Nem hangolom, nem is tennék ilyet!!! Én a gyerekem szemébe akarok nézni 10 év múlva is!
Apuka biztos családi hátteret akar biztosítani magának, mert elég zűrös ügyei vannak, és közel áll ahhoz amihez a "olyan" emberek szoktak...
Én nem akarom eltíltani, de nekem a gyerekem számít, és az, hogy továbbra is kiegyensúlyozott és boldog legyen. Mindig mondjuk neki, hogy karja-e, hogy jöjjön szólunk neki. De a válasz mindig az: "Nem kell, nem akarom!
A gyerek a legőszintébb lény a Földön, érez, és ki is mondja!
Apukának megadtam a lehetőséget, engedtem neki, de azért a gyerek lelkivilága, fejlődése, boldogsága mindennél többet ér! És ő bármi áron a gyereken keresztülgázolva is, de meg akarja valósítani azt, amit ő célnak kitűzött!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.12. 06:48

A pszichológia vetítésnek hívja ezt a jelenséget, a jog pedig azt mondja, hogy felmerül a gyanúja annak, hogy az együttélő szülő a különélő ellen hangolja a gyermeket.

Gabi28 # 2007.10.12. 06:42

A láthatás után a gyerekorvos adott igazolást, mert ki kellet hívni, mert kibukott a gyerek! Sírt, összetörte az apjától kapott játékokat. Ez semmit nem ér?
Semmit nem lehet tenni annak érdekében, hogy legyen egy kis nyugalma? Hol vannak a gyerek jogai?
Hosszú évekig nem foglalkozott vele "édesapa", most már nem kell a kicsinek! Mit lehet tenni?

Gabi28 # 2007.10.12. 06:35

Szia Mano80!
Ezek a kérdéseid engem is érdekelnek! De sajnos a válaszokat nem tudom rá!

mano80 # 2007.10.12. 05:44

Mi a legsulyosabb büntetés amit a szülő kapja ha akadályozza a kapcsolat tartást?

És milyen sorrendbe történik? pl: figyelmeztetés, pénzbüntetés stb...

Igaz hogy börtönbe is zárhatják az akadályozó felet?