Katimama22
A lányod indíthatja el. Téged meghatalmazhat a perindításra és a perbeli képviseletre, ha akar.
Te esetleg a gyámhatóságnak, vagy az ügyésznek javasolhatod a perindítást.
Katimama22
A lányod indíthatja el. Téged meghatalmazhat a perindításra és a perbeli képviseletre, ha akar.
Te esetleg a gyámhatóságnak, vagy az ügyésznek javasolhatod a perindítást.
Tisztelt Szakértők!
Szeretném megkérdezni, hogy én mint nagymama elindíthatom-e a gyermektartási pert az unokám után, Az édesapa nem fizet és nem is látogatja a gyermekét akit a lányom egyedül nevel.Az unokám nem is ismeri 7 éves.a lányom minden hétvégére munkát vállal ilyenkor a kis fiú nálam van, én nem tervezhetek semmit mert mindig a gyermekre kell vigyáznom.Tudom büszkeség is van benne hogy eddig a lányom nem kért gyermektartást, de látom hogy szüksége lenne rá. Talán akkor a hétvégére nem vállalna + munkát.Félreértések végett nagyon szeretem az UNOKÁMAT de szüksége lenne az apjára is. Tanácstalan vagyok hogy bele avatkozzak-e vagy hagyjam az egészet. Az apuka magától nem fog fizetni pedig megtehetné.(Sok apuka azt fogja írni ne avatkozzam bele)
Attól függ, mennyi a jövedelme abból a vállalkozásból. A doktorira viszont már biztosan nem.
Tisztelt Obuda Fan!
Gyermekem ez évben szerezte meg a diplomáját, 22 éves és azon a szakon amin tanult elkezdte nappali tagozaton a mester képzést és ha ez sikerül a doktorival folytatná. A barátaival, iskolatársaival alapítottak egy vállalkozást amiből valamennyi pénzhez jut. A kérdésem az volna, hogy ebben az esetben még köteles vagyok gyerektartást,rokontartást fizetni?
Köszönettel: Laszti
Szerintem meg kellene tenni a feljelentést tartás elmulasztása miatt.
Tisztelt fórumozók.
Nővérem, számára szeretnék segítséget kérni.
A gyermeke apja perelte be a gyerektartás csökkentésére.
Évekig nem fizetett, most 25 ezer van meghatározva, ehhez képest fizet hétezret plusz az állam héttel kiegészíti.
Papíron jövedelme nincsen, ingatlanja, semmi. Viszont van pénze, a többi gyereke nevére nem egy házat vett (öt gyereke van, pont erre hivatkozva akarja csökkenteni a gyerektartást, ebből egy a nővéremé). Mit lehet tenni?
Hogy lehet bizonyítani, hogy ki tudná fizetni a 25 ezret? NAV esetleg? A gyerekek nyilván nem zsebpénzből vettek maguknak házat.
Köszönöm,
Kedves Obuda Fan! nem emeltetni szeretne, épp ellenkezőleg. Apa 3 éve fizetett (kivéve mikor nem) két gyerek után, holott egy után kellett volna. Most hónapok óta semmit nem fizet.
Márkameggy
A hátralékra kell elszámolni elsősorban, de csak 6 hónapra visszamenőleg, hacsak nem következik a kötelezett nyilatkozatából, hogy a már elévült tartozását is hajlandó megfizetni.
macika101
Ha emelni szeretne az 50.000 Ft-on , ahhoz perelni kell, legfeljebb 6 hónapra vissza lehet emelést kérni.
Amit mindenképpen kellene, az a már megítélt 50.000 Ft végrehajtása, ezt is a bíróságon lehet kérni, és ezt is legfeljebb 6 hónapra vissza.
Ius latratus.
Ez a tyű nekem szolt?
Ha ez az én kérdésemre szól, kedves Immaculata.........
Kérem magyarázza meg, mert nem értem. Nyilván azért kérdezünk itt, hogy segítséget kapjunk és ne hangosan kiröhögjenek.
[hangosan röhög]
Anya nem elmarasztalható azért, hogy nem kérte anno a csökkentését a gyt-nek? Vagy Apa feladata lett volna?
Apa most elmarasztalható azért, mert nem fizet, vagy betudják annak, hogy fizetett 3 évig duplán (kivéve mikor nem)???
Az egészet a hátralékra kell elszámolni.
Ha a kötelezett a jogosultnak csak úgy, egyben kifizet egy alkalommal a havi gyerektartásdíj többszörösének megfelelő összeget, és a jogcímnek csak gyerektartást jelölt meg, akkor azt hogyan kell elszámolni? A kötelezettnek több éves hátraléka van, ezért szerintem egy havi részt az aktuális tárgyhónapra kell elszámolni, a fennmaradó részt esedékesség hiányában nem a jövőben esedékes tartásdíjakra, hanem a hátralékra kell betudni költség, kamat, tőke sorrendben.
Jól gondolom? Félve kérdezem, mert Kolompár_Renátó_Gusztáv letámad, hogy rosszul hazardírozok. Mondjuk tényleg nem egyértelmű még az sem, hogy a tárgyhónapra be lehet-e számítani. Sőt, olyan szintű képszakadásban vagyok, hogy még azt sem tudom, hogy régi vagy új Ptk. szerint kell-e ezt megítélni.
Carnivorous Vulgaris
Igen, de most nem kap gyt-t. Végrehajtatni pedig nem szeretné, hiszen már rég csak egy fiú után kellene kapnia . Mit tehet?
Mégis mire perelne? Van egy jogerős, végrehajtható döntése.
Üdvözlök minden Kedves Segítőt!
Segítséget szeretnék az alábbi témában kérni:
Adott egy család, ahol a szülők 15 éve elváltak. A két - akkor kiskorú - fiú az anyánál lett elhelyezve, apa összesen 50000 Ft gyermektartás díjat fizetett a gyermekek után. Az anya soha nem kezdeményezte a tartásdíj felemelését, a tizenévvel ezelőtt megállapított tartásdíj lett fizetve a volt férj jövedelmi viszonyainak kedvező változása ellenére)
A nagyobbik fiú szakmát tanult, elköltözött otthonról 3 éve ( lakcímkártya szerint nem) , az apa jól kereső vállalkozó lévén tovább fizette az 50 000 Ft-ot. Kivéve mikor nem, kb. egy évben 2-3 alkalommal . (természetesen anya nem csinált gondot ebből, ez van. )
Immár négy hónapja, hogy apa nem fizet semmmit..........
Az anya pedig tanácstalan. pereljen? Ne? Hogyan? Miként? Jár-e??
Kérem a lehetőségekről szíveskedjenek véleményt mondani........ Köszönöm szépen.
Tyűű...
Es mi van ha en tovabbra is 20e ft fizetek. Felre ertes ne essek gyerekemnek mindent megveszek. Megteszek. Tole nem sajnalok semmit.
Minden hónapban a jövedelem 20%-át fizeted, de legalább 20 ezer forintot. Ha tehát a jövedelmed 20%-a több, mint 20 ezer forint, akkor a 20%-ot, ha nem több, akkor a 20 ezret. Ez ilyen egyszerű.
Milyen formaban vegrehajthato? 6 honpaig igy fizessek 6 honapig meg ugy ?
Miért kellene ismét bírósághoz fordulnia? Van egy végrehajtható, jogerős döntés.
Nem is értem a kérdést. Szerinted?
üdvözlet !
Van egy bírósági végzés amiben az áll hogy a fizetésem 20%-a de minimum 20.000 ft tartásdíjat kell fizetnem , munkanélküliként fizettem eddig a havi minimumot a 20.000 ft-ot . Most végre sikerült elhelyezkednem , igaz külföldön Ausztria és határozott időre , 6 hónapra , bejelentett munkahely . Gyermekem anyukája még kiutazásom előtt érdeklődött hogy akkor hogyan is lesz a tartásdíj . Szóval éhes lett .... Érdeklődnék abban az esetben ha ismét a bírósághoz fordul milyen döntések lehetségesek , hogyan veszik figyelembe az ilyen nem egész éves munkahelyet .
köszönöm.
"Másrészt a gondozó szülő elsősorban természetben tartja el a gyereket. A különélő szülő pedig elsősorban pénzben."
Ha ez így volna, akkor a különélő szülőnek kellene fizetni szinte a teljes gyerekre eső költséget, a gondozó szülőnek meg csak elkölteni két pelenkázás között. Hogy lehet az, hogy több évtizedes gyakorlattal bíró ügyvédemnek merőben más a tapasztalata erről, pedig csak egyetlen Polgári Törvénykönyv létezik és a joggyakorlat is adott?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |