Tartásdij boritékban


Mentaa # 2006.10.01. 18:07

És tegyük hozzá, hogy nem kis aggodalommal, hogy a magyar mentalitás is szinte minden tekintetben, az esetek 90%-ában. Én is undorítónak találom, hogy ha már úgy alakult, akkor két ember aki elméletileg valaha szerette egymást, hogy tud odáig süllyedni, hogy a gyereket felhasználva és a rovására nyírja egymást a végtelenségig. Én elváltam, tudod, szerencsére közös gyerekünk nem lett, de eltudtuk intézni az egészet ítélethirdetéssel együtt 15 perc alatt, utána elmentünk megebédeltünk együtt és ki ki ment a maga dolgára. Nem mondom, hogy ő lett a legjobb barátom ezt követően, de nem utálkozunk egymással, pedig biztos vagyok benne, hogy ahogy bennem, benne is maradt tüske az egész elbaltázott azon életszakaszunk miatt. Na, de nem ez az általános. Minden esetre, tudod, hogy a gyerek az egyetlen szent dolog az életemben, úgyhogy borzalmas indulat kerekedik bennem, az alábbi, és ehhez hasonló eseteket hallva.
Ja, és még egy mondat, de azt már magánban írom, mert ez nem az a hely, ami azt a megjegyzést elbírja.

Dr.Attika # 2006.09.29. 21:41

Drága Mentaa!
Ilyen az élet. Én már "hányok" attól, hogy egyes exek milyen gané módon járnak el. (exek alatt férfit és nőt is értek). Hálistennek jó házasságban közösen irányítjuk egyszem fiú gyermekünk életét. Ha nem így lenne és a gyermekem anyja ilyen módon járna el velem, akkor kitekerném a nyakát, feltéve ha nem lennék jogász. Mivel az vagyok így csak a jogi utat javaslom. Egy házasság, vagy élettársi kapcsolat félresikkanhat. Ha már ez következik be, akkor ne a sérelmek, hanem a közös gyermek érdeke kellene, hogy motíváljon minden embert. Az ilyen kérdésekből is vonatkozhatóan azt látom, hogy némely exek a gyermek rovására is büntetik, szekálják, ( GYURCSÁNY TRÁGÁRSÁGA UTÁN elfogadhatóan) fingatják volt társukat. Normális ember ezügyben nem a jogért kiált, hanem gyermeke lelki egészségéért aggódik. De a kérdésekből is láthatod, hogy kevés a normális ember.

Mentaa # 2006.09.29. 21:07

Ja, és a jövőben megfogadni Dr. Attika nyugtamániás tanácsát. Nem bízni senkiben, még az exben sem, sőt az exben legkevésbé. Nálunk a párom gyerekeinek kellene az exasszonykának fizetnie a gyerektartást, amit csak az első 3 hónap alkalmával fizetett, és kp-ban. (gyerekek apunál, anyu a tartásra kötelezett) Tényleg hülyén hangzik, de én átvetettem velük. És persze az utolsó gatyablokkot is elteszem, amit a gyerkőcökre költünk, hogyha valami "hülyeség" jutna a kedves eszébe, akkor be tudjam fogni a száját. Persze nálunk az a felállás, hogy csak az ötös találatom lenne olyan biztos, mint az, hogy nem fog hülyeség az eszébe jutni, mert még ahhoz is flúgos, hogy ilyen eszébe jusson. Azért én azon az állásponton vagyok, hogy az ördög nem alszik, levédeni magunkat amennyire csak lehet, mert lásd. az alábbiakat, csúnyán vissza üthet a dolog, ráadásul alaptalanul.
Ebben az esetben a volt asszonykát valaki nagyon kiokította, ha rögtön büntető eljárással indított, semmi végrehajtás, stb.
Ha a bíróság megítéli, csak akkor mentesül a büntetés alól, ha ismételten kicsengeti a megítélt összeget.

Dr.Attika # 2006.09.29. 11:32

Sajnos ez nem egyedi eset. Egy ismerősömet szintén emiatt jelentette fel az ex-e. Mindíg kp-ben vitte a tartásdíjat, hogy ezt az alkalmat is kihasználja arra, hogy a gyermek helyzetéről beszélgessen. Mivel a Pp. 164.§ szerint a bizonyítási teher a pénzbeli tartásra kötelezetten van, ezért nagyon "kutya" a helyzet. Érdemes tanulni a németek nyugtamániájából. Persze a Ptk. is rendelkezik erről, de mi magyarok nagyvonalúak vagyunk. Itt ObudaFan megoldása vezet célra. jövedelmi, adó oldalról kell kellemetlenkedni. ha per lesz kérni kell a bíróságtól, hogy szerezze be a közüzemi, telefon, autótörlesztés sb. számláit , az ex. adóbevallását és az alapján valószínűsíteni, hogy a tartásdíj nélkül ezeket nem lehetett volna kifizetni.

ObudaFan # 2006.09.28. 20:07

Persze ha sikerül bizonyítani az összeg átadását, akkor az asszonyka kerül nehéz helyzetbe a hamis vád miatt. Esetleg meg lehet próbálni megkérni az asszonykát, igazolja, miből is telt erre-arra, hátha nehezen képzelhető el enélkül a kis plusz adomány nélkül.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.27. 22:01

Sürgősen forduljon egy jó ügyvédhez. A helyzete ugyanis nem túl rózsás. Kért az anya végrehajtást is, vagy "csak" büntetőfeljelentést tett?

Mo úr # 2006.09.27. 21:42

Jogi segitségre lenne szükségem sürgősen!

Elvált, tartásdijat rendszeresen, időben fizető édesapa vagyok. A minap megdöbbenve vettem tudomásul volt házastársam feljelentését, miszerint a tartásdijat az utóbbi hónapokban nem fizettem. Ez az állitása természetesen nem igaz! Az én hibám csupán annyi, hogy közös megegyezésünk szerint az utóbbi hónapokban nem számlán keresztül utaltam át a pénzt, hanem személyesen adtam át az összeget. Igy se tanúm, sem pedig irásbeli nyoma nincs annak, hogy igen is eleget tettem a kötelességemnek.
A volt feleségem követelése: 140 000 ft
A rendőrségen felvilágositotak, hogy ha biróságra kerül az ügy, mint bűnözőt tartanak ezentúl nyilván.
Tanácstalan vagyok, jogi ügyekben pedig járatlan.
Ha valaki tud segiteni tanácsával, kérem segitsen!
Előre is köszönöm!