ÁTALAKULÁS


HogyanTovább # 2017.03.16. 14:45

Immaculata

Köszi a választ, s Rexornak is.
Nehéz ez, s tudom, hogy esetleg fedezetelvonó-cselekedet is lehet. Nincs ennek a cégnek semmilyen ingatlana, vagyona pláne, csak úgy van, vár egy jobb időszakra...
Az én tartozásom egy régi, még el nem évült EOS-s követelés, ami már vagy három éve a végrehajtónál van. Eddig nem is tudtam, hogy a végrehajtó esetleg ráteheti a kezét az üzletrészemre, bár azt nem tudom, eddig miért nem tette. Távol álljon tőlem bármi álnokság, de MOST nincs más megoldás, erkölcs ide, vagy oda. A legegyszerűbb amúgy a gyermekemre történő átruházás lenne, de ott meg már eleve VÉLELMEZNI kell a fedezetelvoó jelleget - ha jól tudom.
Tehát, kedves Immaculata, Rexor, -vagy aki esetleg itt jár s tudja, felmerül illetékfizetési kötelezettség?
Köszönöm, ha válaszoltok.

drbjozsef # 2017.03.16. 17:44

Nincs ingatlan, nincs vagyon. Akkor minek a hercehurca?

HogyanTovább # 2017.03.16. 17:48

Családi örökség. Ígéret...
:(
Muszáj egyben tartanunk, e forum kereteit kimerítik a részletek. Mindegy, köszönöm mindenkinek.

drbjozsef # 2017.03.16. 19:45

Muszáj vagy nem, ez nem rajtad fog múlni egy végrehajtás során.

HogyanTovább # 2017.03.17. 14:51

Köszönöm mindenkinek, ma voltunk ügyvédnél, s már látom, hogy mi az, ami belefér egy fórum grátisz szolgáltatásába, s mi az, ami nem.
Már értem, hogy az ide író ügyvédektől miért nem a megoldást kaptam válaszul, s miért szorítkoztak csak az eleve rosszul feltett kérdésemre.
Kb. két perc alatt megoldotta az ügyvéd úr a kérdést, maradtam a cégben, s a végrehajtástól sem kell félnem, de hát tudják ezt az ügyvédek itt is, csak hát értelmesen kellene kérdeznem.
:)
Mégegyszer köszönet!

HogyanTovább # 2017.03.17. 21:10

Nincs mit mesélnem, a lényeget elmondtam. Annyi, hogy rettenetesen bánom, hogy nem végeztem jogot. Meg persze utána az ügyvédi pálya... Ez a miskolci ügyvéd csak annyit kérdezett, hogy szeretnék e maradni s cégben. Igen.
Na, ahogy írtam, oár perc alatt a két titkárnő közül az egyik szinte fél szavakból értve a főnökét, már fel is emelte a tőkét, meghagytak engem, s a végrehajtótól sem kell tartani... (legalábbis nem lesz értelme az esetleges vh,nak)
És ettől olyan rohadt szép ez a hivatás. Nagyon, nagyon megköszöntük neki.
De köszönöm itt neked is, meg mimdenki másnak is.

Immaculata # 2017.03.18. 07:55

Szerintem a végrehajtást nem befolyásolja, legalábbis az olyan vevőét nem, aki nem kivenni akar a Kft-ből.

Ami megmenthette volna a céget egy 3.személytől, az az elővásárlási jog biztosítása a tagok és családtagjaik számára.

HogyanTovább # 2017.03.18. 08:11

Immaculata

Az elővásárlási jog a vh során eleve biztosítva van a törvény által. Igaz, a családtagoknak nem, de a tagnak, vagy a társaság által kijelölt tagnak, vagy akár magának a társaságnak is.
Neked is koszonom a segitséget.