Végrehajtás felfüggesztése


Füles75 # 2010.06.08. 14:25

Sziasztok!
Kaptam ma egy levelet a végrehajtótól, az alábbi szöveggel:

"Az eljárás során megállapítást nyert, hogy adós lefoglalható ingó, ingatlan vagyonnal, letiltható munkabérrel nem rendelkezik, valamint a kiadott pénzintézeti megkeresések - itt fel vannak sorolva a bankok - továbbá az adós XY banknál vezetett számlájára kiadott azonnali beszedési megbízás sem vezetett eredményre. Tájékoztatom továbbá, hogy a lefoglalásra került adós tulajdonát képező XXX rendszámú gépjármű, azonban az árverésre az adós azt nem állította elő, így intézkedtem a Rendőrkapitányság felé zártörés vétsége miatt, azonban a Rendőrkapitányság a nyomozást megszüntette. A követelés jelenleg behajthatatlan, az eljárás a Vht.52§ d, pontja alapján szünetel."

Hogy lehet az hogy a Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást? Ezek szerint ha ő úgy dönt, hogy nem viszi el amit lefoglaltak, akkor kész, ennyi?

Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?

Ezek után én mit tudok tenni? Gyermektartásdíjról van szó, jelenleg 4 évi tartozása van.

Vikiki5 # 2010.06.08. 17:15

Tisztelt Fórumozók!

Az alábbiakban szeretném kérni a segítségeteket, én már elakadtam, és nem tudom mit lehetne érdemben tenni.
A történet a következő: egy barátnőm a volt barátja "élettársa" könyörgésére (miután már 1 éve szakítottak) aláírt egy kölcsönszerződést, akkor ő úgy tudta kezesként írja alá. Pár hónapja, miután a bank őt kezdte el hivogatni, kiderült, hogy a szerződés -áruhitelből alakult át személyi hitellé, az összeg is magasabb, mint amit az ex-e mondott, és nem kezes, hanem adóstárs. A srác, mint aki jól végezte dolgát pedig "eltűnt" a bank elől, azaz a telefont nem veszi fel, levelekre nem válaszol, bejelentett munkája pedig azóta nincs, így levonni sem tudják. Emiatt a bank a lánykát zargatja, aki eddig 3 havi részletet kifizetett a srác helyett, aki persze megígérte hogy vissza fizeti és májustól már rendezi ő bank felé a tartozását. Erre most kiderült, hogy persze nem rendezte továbbra is van 3 havi elmaradása, mivel amit a lány kifizetett az már korábbi elmaradás volt, és a bank most a lányt fenyegeti ,hogy levonják akár az összes fizetését, mert jövő héten már végrehajtási szakba kerül a dolog.
A lánynak nincs a fizetésén kivül semmije, szülőknél lakik, a srácnak viszont van egy lakása, stb. Mit lehet csinálni, tényleg vonhatják az egész tartozást a lánytól és az egész fizetésére, el lehet érni valahogy, hogy a srác feleljen a tartozásáért, hiszen csak ő használta azt a pénzt.

végrehajtó1 # 2010.06.08. 17:47

Füles75

Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?

Szünetel akkor ha nincs végrehajtható vagyon.Magyarán áll az ügy addig míg lesz valamikor vagyona.Arra kell ügyelni hogy 5 évente legyen valamilyen vh cselekmény különben elévül.

Hogy lehet az hogy a Rendőrkapitányság megszüntette a nyomozást? Ezek szerint ha ő úgy dönt, hogy nem viszi el amit lefoglaltak, akkor kész, ennyi?

Valószinű nem ez történt.A nyomizás megszüntetést határozattal kell elrendelni.Ebben benne van miért döntöttek így.Amíg ezt nem látjuk addig csak találgatunk...De nagy reményt ne fűzz a zártöréshez, általában pénzbüntivel meg uszható.:)

Vikiki5

A lánynak nincs a fizetésén kivül semmije, szülőknél lakik, a srácnak viszont van egy lakása, stb. Mit lehet csinálni, tényleg vonhatják az egész tartozást a lánytól és az egész fizetésére, el lehet érni valahogy, hogy a srác feleljen a tartozásáért, hiszen csak ő használta azt a pénzt

A teljes fizut nem veszik el.Szerintem a fizut utalja nem nevén lévő bankszámlára.A banki végrehajtás pedig nem olyan ripsz ropsz dolog.Kicsit tovább tart (főleg ha az adós úgy akarja):)
A srác által meg nem fizetett tartozást amit helyette fizettek ki perben kell tőle kérni(Fizetésimeghagyás)

Tanulság: a nem odafigyelés sokba kerülhet...

Füles75 # 2010.06.08. 20:00

Kedves Végrehajtó1!
Miután türelmetlen vagyok, egy másik topicban is feltettem a kérdést, ahol erre a kérdésre:

„Szünetel az eljárás: ez pontosan mit jelent? Nem fogják nézni, hogy van lesz e új munkája, vagy kerül e valami a nevére?”

Ezt a válszt kaptam:

De, fogják, de most is élj végrehajtási kifogással, mert ha a gépkocsi megvan, csak éppen az adós nem vitte el a végrehatásra, attól még az árverezhető.

Ennek mennyire van értelme? Mármint nem a mondatnak, vagy a tartalmának, hanem magának a kifogás benyújtásának?
Amit leírtam a kérdésembe, azt szószerint másoltam le a jegyzőkönyvből - nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

végrehajtó1 # 2010.06.09. 15:15

nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

végrehajtó1 # 2010.06.09. 15:17

Mellényomtam:(

nem volt megindokolva, hogy miért szüntették meg a nyomozást.

Nem tudom elhinni..de ha így van akkor miért nem éltél panasszal az ügyészség felé?

látni kellene a határozatot...

Füles75 # 2010.06.09. 15:25

Kedves Végrehajtó1!

Honnan szedjem elő a határozatot? Nem kaptam. Ez a levél jött csak a végrehajtótól. A pontos szöveget másoltam be, csak a neveket és egyéb adatokat - dátum, rendszám meg a fejléc - nem írtam ide be.

végrehajtó1 # 2010.06.10. 13:25

Ez esetben a vh-nál meg kell lenni
.Kérje ki.
ha elzárkózik írjon vh kifogást .

Füles75 # 2010.06.10. 13:32

Köszönöm a segítséget.

adventure # 2010.09.07. 18:15

Apeh illetéktartozás miatt megkeresi a földhivatalt, hogy jegyezzék be a vh.jogot az ingatlanra.

Ebben a szakaszban az adózó még kérhet a tartozásra fizetési könnyítést (részletfizetést), és egyben a vh. felfüggesztését?

végrehajtó1 # 2010.09.07. 18:44

igen kérhet.A kérelem beadásától a vh szünetel .Ha ez az első kérelem

adventure # 2010.09.07. 20:21

Tul.lapon ezt feltüntetik vagy nincs nyoma?

végrehajtó1 # 2010.09.08. 07:09

nem tüntetik fel

adventure # 2010.09.14. 10:49

A vh.jogot még nem jogerősen a földhivatal bejegyzte az Apeh javára, közben vegyes kérelem van folyamatban a bejegyzés alapjául szolgáló illeték összegének vitatása, és egyben a véglegesen megállapított illeték fizetési könnyítésére. Az Apeh-os ügyintéző tájékoztatása szerint ebben az esetben a vh jog rajta marad, amíg ki nem egyenlítik a tartozást, ha leszüneteltetik a vh.t a fizetési könnytíés miatt vagy sem.
Közben a földhivatal a bankot is mint jelzálogjogosultat értesítette a vh. jog bejegyzéséről. A bank ekkor elvileg felmondhatja a szerződést.
Egyúttal a földhivatal felé is elment a bejegyzés felfüggesztése iránti kérelem az adózó részéről.
Ilyenkor mi történik, ill. a gyakorlat szerint hogy lehet a legjobban kijönni ebből a szituból?

gsub # 2010.10.15. 11:15

Tisztelt Végrahajtó1!

A következő kérdéssel fordulok Önhöz.
2009-ben a volt cégem amiben 50% tulajdonas voltam, folyószámlahitelt kért és kapott az egyik banktól (közjegyzői okirat rögzítette a kezességemet).
2010 elején kiléptem a cégből, de volt üzlettársam nem töltötte fel a hitelkeretet annak lejárta előtt, sőt másik bankba irányította a céges követeléseket vagy kp felvette és betette egy másik bankba. A bankot tájékoztattam időben hogy nem tudok garanciát vállalni a hitelkeret feltöltésére mivel nincsenek meg a jogi eszközeim arra. Mindezt azelőtt tettem hogy a pénzeket máshová utalták vagy kp felvették volna. A bank végig azt mondta hogy tehetetlen aztán miután látták a pénzmozgásokat, zárolták a számlát, de addigra már késő volt.
(A volt üzlettársam és köztem szerződésben rögzítettük hogy ki mit fizet vissza. - ő külföldre utazott...)
Hivatalos tértivevényes levelet nem kaptam(!!!) még a banktól vagy végrehajtótól, de telefonon érdeklődtem a banknál ahol tájékoztattak informálisan hogy elindították a cég ellen a felszámolási a kezesek ellen pedig a végrahajtási eljárást.

Jelenleg egy autó és egy cég van a nevem (ingatlan nincs).
Eladhatom-e most ezeket, nem tekintik-e azt fedezetelvonásnak? Mennyire érdekli a végrahajtókat egy kft tulajdonrésze?
Mivel a bankot folyamatosan (írásban is) tájékoztattam és többször is felhívtam a figyelmüket arra hogy a ki lesz üritve a számla (azaz meglátásom szerint gondosan jártam el) el tudom-e kerülni a végrehajtást. Mit kell ilyenkor tennem?
A bejelentett lakcímem a szüleim háza, de jelenleg nem ott lakom, nincs ott semmim. Kimegy oda a végrehajtó? Lefoglalhat ott vmit?
A fizetésemből tartásdíjat is fizetek (nem sok marad), mit tudnak ekkor levonni?

Köszönettel gsub.

végrehajtó1 # 2010.10.15. 15:55

Egyúttal a földhivatal felé is elment a bejegyzés felfüggesztése iránti kérelem az adózó részéről.
Ilyenkor mi történik, ill. a gyakorlat szerint hogy lehet a legjobban kijönni ebből a szituból?

A főldhivatal felé minek?A felfüggesztést az Apeh hozza határozattal.Az ügyintéző jó tájékoztatást adott.vh jog mindaddig marad míg a tartozás fenn áll.
Ilyenkor a bank felmondja a hitelszerződést merta biztosíték veszélyben van.Ebből csak rosszul lehet kijönni.:(

mouse # 2010.10.15. 18:02

Hát,nálam nincs függesztve semmi!Kérdésem az lenne:Van 1pannonos tartozásom 2007es,80e indult a mai árfolyam az 315ezer,sajnos én marha nem éltem mikor ügyvéd keresett a részlet fizetéssel az akkor 177ezer ft lett volna!A lényeg tavasszal kaptam 1térítvénynélküli levelet a pgsm től,akkor kértem rossz anyagi körülményekre hivatkozva haladékot,ezt nem kaptam meg de havi 15e ft részlet fizetést ajánlottak,hát én erre nem válaszoltam mert azért kértem mert nincs volt pénzem.2hetekb kaptam végrehajtótól 1 felhívást h be kell fizetnem különben tiltás stb,én erre írtam neki mivel 3iskolás korú gyerek után fizetek havonta gyer.tartást ezt nem tudom teljesíteni és kértem részlet fizetést,persze per nem volt de perköltség az bőven van,és nem kibújni akartam csak nincs akkor ...Na ma kaptam erre sajnos velem éreznek de mivel tudják h hol dolgozom az egészségügy pénztártól így vonnak 3 műszakban dolgozom havi 70ezer ft ért,nincs semmim csak ruháim a féjem nem támogatja a gyerekeinket sőtt dolgozni sem hajlandó,én mivel annak idején náluk laktam.........elváltunk 3,személy mitt én ott maradtam anyóssal de megromlott a viszonyunk..haza költöztem anyámékhoz akik befogadtak 20 év után a gyerekek nem akartak jönni velem mivel már nagyok de még sulisak.Nagyából ennyi a történet,mivel v h kiszeretném kerülni azt h anyámékat kitegyem a szégyennek h ide jön vh 100e ftot szedtem össze,és ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem ha hétfőn bevinnék 300e forintból 100et ön szerin adható lenne nekem részlet fizetés ilyen módon mert az volt h azért nem kapok mert túl soKK az összeg,kb 15.000ft tudnék fizetni.Nincs senki akivel ezeket megoszthatnám.

mouse # 2010.10.15. 18:07

........Ha véletlenül zavaros elnézést de éjszakás vok és nem bírtam egész nap aludni mert csak ezen rágódok!

mouse # 2010.10.15. 18:21

Ezt írta:h mivel az összeg túl magas ezért ő nem adhat részletfizetést,de kérhetek a vht kérelmezőtől(gondolom h ez mit jelent)

végrehajtó1 # 2010.10.15. 18:25

Hogy kap-e azt innen nem tudom.De kérhet a bíróságtól is .Azért a bíróság sok szempontot mérlegelhet.De először tegyen egy próbát avh-nál.Kérjen max.6 havi részletfizetésta többi hátralékra.Hátha sikerül..

végrehajtó1 # 2010.10.15. 18:26

a válaszom vh-i része kilőve.Forduljon a bírósághoz vagy ahogy a vh-tó mondta:a vh kérőhöz

mouse # 2010.10.15. 18:49

Ma kaptam ezt a levelet,ha a számlára beérkezik 100e forint,akkor figyelembe szokták ezt venni h legalább megpróbálok törleszteni?És mikortól kezdődene a letiltás mivel gyerektartást rendeszeresen fizetem ezt nem munkahelyem tiltja hanem kézbe megy.meg nem is a letiltás mert ha kell akkor kell nem kibújni akarok csak itthon van szívbeteg apám.......puff elég h elváltam meg amúgy van féjem jóvoltából más tartozásom de azt vizsgálják mert bonyolult..és most ezen kell paráznom

mouse # 2010.10.15. 19:20

Még 1 utolsó h mikor jönnek ki felmérni,h mim nincs?,mert komolyan nincs !Legalább éjszaka lesz miről gondolkodnom a munkahelyen............Megőrülök

mouse # 2010.10.16. 06:40

300ezerből van 140ezerftom,jövő hónapban fizetnék 40ezret,és után 30ezretft 3 részletben. lehetséges h így adnának részlet fizetést láthatják h nem kibujni szeretnék hanem mielöbb rendezni hamár ez van,de inkább nem eszek mint szégyenben maradjak!Hétfőn bemegyek a vh viszem a 140et remélem nem küld el a fenébe.még nem voltam ilyen helyzetbe ezért izgulok ennyire.Lehetséges ha lát pénzt akkor fog hajlani erre?

mouse # 2010.10.18. 09:28

Voltam,befizettem144ezer forintot!,1 hétre még rátettek+33ezret!Nem értem,ezek belőlünk akarnak meg gazdagodi!?Ja persze h igen!!!!!!!!!!Kizsigerelnek ezek mindenkit és még csodálkoznak h lopnak csalnak,meg egyebek!?Annyit értem el kell részletfizetést kérnem dr ügyvédtől,és h megedja akkor így fogok törleszteni,ha meg nem akkor vonják a68000ft os fizumból tök jó!Na már érdeklődtem vmi fekete munka után,nem azért mert nem akk törleszteni,de talán többet kapnék a kezembe!Ganély 1 társaság az egész!!!!!!