jogerőre emelkedett fizetési meghagyás


Lizke # 2010.05.20. 10:04

Tisztelt Fórumozók!

Olyan problémában kérem a segítségeteket, hogy:
tartoztam anno diákként a Pannon Gsm-nek ca. 42000 forinttal, amikor jött a felszólítás, nem nagyon foglalkoztam vele - hiba volt.
Most kaptam egy végrehajtási levelet, amiben 172000 forint kifizetésére szólítottak fel, ebben részletesen leírják, hogy mire mennyit számolnak fel, és van benne egy 8000 forintról szóló perköltség rovat is, de engem erről a perről a kutya se értesített, most viszont az autómat akarják kivonni a forgalomból emiatt.
Mit tudok ilyenkor tenni?
Megkérhetem ezt az összeget törlesztőrészletként?

Kérném ebben segítségeteket, mert ezt egyben nem tudom kifizetni, az autómra meg szükségem van a munkába járás miatt - ez elengedhetetlen.

Köszönöm: Lizke

kacatka # 2010.05.18. 13:20

köszönöm a hozzászólást
a végrehajtásról kapok legalább egy levelet, vagy már csak akkor veszem észre ha vonnak a fizetésemből?

nandy # 2010.05.14. 11:37

Szerintem a Bross Holding - társaihoz hasonlóan - leginkább csak fenyegetőzik.

Írd meg nekik, hogy ha eddig nem adták végrehajtónak az ügyet, akkor már elévült az egész.
Ha ennek ellenére átadják vh-ra, és a vh. elkezd behajtani, akkor azonnal indíts pert bíróságon a végrehajtás megszüntetése érdekében.

A végrehajtás során ritka, hogy a végrehajtó "házhoz menjen", bár nem kizárt. Inkább intézkedik a béred letiltásáról, az illetékes okmányirodánál kivonatja a forgalomból az autódat, a lakásodra végrehajtási jogot jegyeztet be, ilyesmi.

kacatka # 2010.05.13. 17:24

Köszönöm a válszat kbs, ez elég jól hangzik

Hogy zajlik le egy végrehajtás? kijön egy ember és el akarja vinni az autómat? vagy bent ül a hivatalában és ráteszi a "kezét" egyéb módon?
lehet hogy hülyeségeket kérdezek bocs, de szeretném elkerülni hogy leszedjék tőlem a pénzt és utána pereskednek kelljen érte.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.05.13. 17:13

Rosszul tudod, a helyzeted még annál is jobb. JOgerős és végrehajtható határozat után az elévülést már a felszólítás nem szakítja meg, kizárólag végrehajtási cselekmény. HA most akarnak végrehajtást kérni, akkor az már rég késő.
NOta bene: az elévülésre hivatkozni kell, azt nem veszik figyleembe hivatalból. Szóval lehet, hogy végrehajtás megszüntetése iránti pert kell majd indítanod.

kacatka # 2010.05.13. 16:08

Segítséget szeretnék kérni az alábbi kérdésekhez.
Egy 2003 októberében jogerősség és végrehajthatóvá vált fizetési meghagyással kapcsolatban keresett meg 2010 februárjában a bross holding.
Utánaolvastam és úgy értelmeztem hogy a jogerős fizetési meghagyás is elévül ha nem hajtanak végre vagy ha nem szólítanak fel öt évig.
Kértem tőlük levélben hogy küldjék meg mikor vettem át felszólítást, vagy mikor próbáltak végrehajtani, de azt mondták már nem akarnak ezzel az üggyel foglalkozni és ha nem fizetek akkor átadják az ügyet végrehajtónak.
Kérdés: tényleg elévülhet öt év alatt? Hogyan juthatok igazoláshoz hogy esetleg átvettem felszólítást? Ha kijön a végrehajtó mit tehetek hogy ne foglaljon amíg nem derül ki hogy elévült e ez a dolog vagy még nem?
Köszönöm a segítséget
Kata