Eos Faktor?


Déryné # 2013.07.18. 10:58

Tisztelt Fórumozók.
Eos faktor .... hónapok óta küldözgetik a férjemnek az smst, hogy visszahívást várnak. Egyszer beszélt velük, amikor kérték a pontos címünket, amit a férjem nem adott meg, tehát továbbra is küldözgetik az sms-t. Ezzel nem is foglalkozunk. De kb egy hónappal ezelőtt jött egy levél, egy teljesen más ügyiratszám alatt, ami egy állítólagos Főgáz zrt. felé be nem fizetett számláról szól. Érdekes? Már tudják a címünket? De közben a másik ügyiratszámmal még mindig küldözgetik az smst, hogy visszahívást kérnek; amiről mai napig sem tudjuk, hogy micsoda, mivel a telefonos hölgy csak akkor adott volna tájékoztatást, ha a férjem megadja neki a címünket és a többi adatát is.
De ...
Az állítólagos főgáz tartozásunk a levelük alapján 2009.01.06-os dátumozással szerepel... csakhogy... az előző albérletünkben ugyan volt a férjem nevén gázszolgáltatás, de mi 2008.dec 1.-én elköltöztünk onnan, és az emlékeim szerint akkor kértünk egy 0-ás számlát, hogy a tulajdonos felé igazoljuk, hogy nem hagyunk tartozást hátra. Fel is hívtam a volt tulajdonost, hogy megkérdezzem erről, és azt mondta, hogy már a lakást is eladták azóta, ha lett volna elmaradt közüzemi tartozásunk, akkor ő arról tudott volna.
Az új albérletben, ahol élünk viszont nincs semmilyen közüzemi szolgáltatás a nevünkön, minden a lakás tulajdonosának a nevén fut, tehát itt sincs adósságunk.
Az összeg pedig nem nagy, 17 ezer forintról van szó, amiből 12ezer a tartozás, a többi kamat. Tehát ha lenne adósságom, akkor kifizetném,de azt hiszem,hogy csak le akarnak húzni, és nem szeretnem ezt az összeget sem feleslegesen kidobni az ablakon.

Ha elmennék a Főgzához, és kérnék egy igazolást , hogy nincs adósságunk, akkor az segítene, vagy ne is foglalkozzak vele.....
Ráadásul az eos felhívja a levelében a figyelmünket, hogy semmiképpen ne a szolgáltatónak fizessünk, mert már nekik tartozunk.. és hozzátratozik az is, hogy a főgáztól soha semmilyen levelet vagy elmaradt számlát nem kaptunk, és most 2013-ban jön az eos, hogy fizessünk .....
Akkor most hogy is van ez???

martusz # 2013.07.10. 16:51

Szar egy társaság , fenyegetnek , aki megijed fizet! Nekik ez elég . Ha komolyra fordul a dolog , lelépnek ! Gusztustalan egy társaság !

Sherlock # 2013.07.09. 19:08

1 milla alatt meg se állj.

Lacky # 2013.07.09. 19:00

Szia Martusz.
Neked is? hmm nekem is, de nekem már az elsőre sem jöttek el.
De írtam nekik kártérítési igényt, meg az Invitelnek, meg a közjegyzőnek is.
Szerintem hibáztak, vagy összejátszottak, így most nem hagyom.
István

martusz # 2013.07.09. 18:35

Érdekes az egészben az , hogy ezt a levelet a megszüntetésről három hete írták és mégis
minden nap hívnak ! vajon mit akarhatnak ??????? Eddig nem vettem fel , de most , hogy megkaptam a határozatot , perverz leszek és felveszem !

martusz # 2013.07.09. 18:30

Üdv mindenkinek ! Talán emlékeztek még rám . Írtam a történtekről folyamatosan.volt egy tárgyalásom már , ahol az eos képviselője elég nagyképüen viselkedett és úgy éreztem , hogy a bírónő sem melettem van ! Nem fogadtam el , hogy tartozom ezért kitűztek egy újabb tárgyalást ! Nem mentem el , mert csak szóban ott közölték az időpontot és én elfelejtettem ! Erre ma kaptam egy levelet a bíróságtól , hogy a tárgyaláson egyik fél sem jelent meg 4 az eljárást a felperes kérésére megszüntetik ! :) Érdekes , hogy meggondolták magukat !

Lacky # 2013.07.08. 11:48

Sajnos az EOS visszavonta keresetét.
Így most akkor felléphetek kártérítési igénnyel? :)
Az INVITEL-től mindenképp kérek, mivel az adataimat jogtalanul adta ki. De az EOS is jogtalanul kezelte, sőt a közjegyző is hibázott, mert nem utasította el az EOS keresetét.

István

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.08. 08:03

Az (akkor még) Hungária Biztosítót a Varsányi Irén utcában 2009-2010-ben kizárólag egy jogi előadó képviselte, volt nap, hogy négy tárgyalása volt zsinórban.

Egyjogász # 2013.07.08. 07:20

Járjál többet bíróságra, nagyon sok ügyben járnak el jogi előadók és ügyvédjelöltek. (Általában olyanokban, amelyeket a jogtanácsos vagy az ügyvéd túl egyszerűnek vagy eleve buktának tart..:) )

végrehajtó1 # 2013.07.07. 17:30

Lehet, hogy jogi előadó meg fog jelenni a tárgyaláson.

Én még olyat nem láttam.

Dr.Attika # 2013.07.07. 07:20

Üdvözlet Lacky!
Ez a tény elég arra, hogy a bíróság érdemben döntsön az Ön esetleges távollétében is. Várjuk a beszámolót. Lehet, hogy jogi előadó meg fog jelenni a tárgyaláson. felvett az EOS egy pár fiatal jogászt és elküldik őket a tárgyalásokra. Szerintem nagyon sok pert buknak. A bukáshoz pedig perköltség fizetési kötelezettség is kapcsolódik.

Lacky # 2013.07.07. 07:04

Üdv Dr.Attika

Mármint, jogy én terjesztettem elő érdemi védekezést? :) Hát igen, írtam a bíróságnak vagy 2 oldal okot, meg vagy 10 oldal mellékletet, hogy az EOS követelése jogalap nélküli, sőt eljárása törvénytelen. A levelet jóval a tárgyalás előtt megkaptam, sőtt jött valami végzés is az MOKK-tól a tárgyalás előtti napon. Csak azt nem gondoltam volna, hogyha én beküldök valamit, akkor azzal a bíróság foglalkozik is a tárgyalás előtt.
Mivel nem is tudtam volna elmenni, így még az idézés érkezése után pár nappal beküldtem a védekezésem, továbbá bizonyítékokat, és jeleztem a bíróságnak, hogy nem tudok megjelenni, sőt azt is, hogyha ezen bizonyítékok nem megfelelőek, akkor perbe hívom az eredeti céget is aki jogtalanul követel.
Várom a holnapot, és megírom az eredményt.
Köszi,
István

Dr.Attika # 2013.07.06. 19:16

Ebben az esetben érdemi védekezést terjesztett elő, így a bíróság döntést hozott. Kivéve, ha az EOS elsunyogta a tárgyalást és nem jelent meg. Ekkor be kell várni a válaszát.

Lacky # 2013.07.06. 11:14

Sziasztok,

Hogyha július 2-án lett volna a tárgyalás, de június 24-én kaptam levelet a bíróságtól az jó nekem vagy nem annyira? :)
Most jöttem haza a nyaralásból, így csak hétfőn tudom átvenni.
EOS ügy különben, a bíróságnak írtam az idézés érkezésekor 3 okot is hogy nem jogos a követelés.

Köszönettel:
István

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 20:07

sőt szándékosan kamatoztatják a kintlévőséget kamatos kamattal.
Tols ki velük: gyorsan fizesd vissza a teljes tartozást! Hogy fognak sírni.

ártatlan1 # 2013.07.01. 18:57

Miért érzem azt,hogy az EOS,OTP Factoring,Dunacorp és lehetne sorolni az összes pénzintézetet,hogy évekig csak sunyiban fénymásolt leveleket küldözgetnek felszólítgatásokat,követelnek, zsarolnak,megfélemlítik az embereket különböző módszerekkel,mellette meg szándékosan húzzák az időt ezzel is busás nyereségre próbálnak szert tenni,sőt szándékosan kamatoztatják a kintlévőséget kamatos kamattal.Én ezt úgy látom,hogy ez a Magyar jogban bűncselekménynek számít,hisz ezeknek a rablóknak megvan a törvényes lehetőségük arra,hogy megpróbálják behajtani az általuk jogos követelésnek vélt tartozást.
Megjegyezném azt is,hogy ha devizában vettem fel a hitelt akkor én miért nem abban kapom,vagy éppen miért akkora tortúra devizában vissza fizetni, ráadásul úgy,hogy még abban is vesztes maradok.
Én nem lennék olyan biztos abban,hogy az OTP legutóbb megnyert pere minden törvényes jogszabályban foglaltak szerint történt,ez egy elrettentő példa akar lenni,hogy Csányi és társa BT-nek itt Magyarországon igaza lesz,hisz rengeteg felső vezetőt lát el hála pénzel:)
Még mielőtt valaki betámadna a hitelemet önként kértem,csak a mézes madzag az volt,hogy többszörösét is megkaphatom,szóval nálam ez volt a bukta és ez a félre vezetés,de ha akkoriban csak annyit adtak volna mint amekkorát biztosan elbír a keresetem akkor ebben a fórumban se lennénk ennyien.

negyszog # 2013.06.28. 18:27

Vidám és hasznos dolog ez a fórum.
Tehát a telefonoskisasszonyok a hibásak, ők a munkaköri leírással ellentétesen nem kapcsolták a jogtanácsost...

Dr.Attika # 2013.06.28. 17:14

Megemésztettem én ezt. Ma délután felhívott az EOS jogtanácsosa a jogi fórumnak köszönhetően. Közölte, hogy felhívják a telefonozó munkatársak figyelmét arra, hogy a jogtanácsost, jogi előadót kapcsolni kell. ( Ügyvédeket mindenképpen.)

Egyjogász # 2013.06.28. 17:01

Dr. Attika, úgy látom nagyon nem tudod megemészteni, hogy nem kapcsoltak be az EOS jogtanácsosának...:)))

De hogy megnyugtassalak, én meg egy parkolócég ügyvédjét próbáltam felhívni, mikor mondtam a titkárnéninek, hogy parkolási perrel kapcsolatban, kb. ugyanazzal a szöveggel hajtott el a búsba, mint téged EOS-ék...:)

De mondjuk lehet is ebben valami, ezek tömegesen perelnek, ha telefonon is kellene ügyfelezniük, másból sem állnának ki, mint telefonálgatásból.

eos_üldözött # 2013.06.28. 08:20

Egyre kevésbé tisztelt EOS_Faktor_Zrt néven fórumozó!

Amit kért azt már több tucatszor megtettem, de láthatóan tök fölösleges volt.
Amit én kérdeztem arra meg nem tud válaszolni semmit.
Minek is írogat még ide ha érdemben nem tud semmit?

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.06.27. 14:40

Tisztelt Forumozó!

2013.06.26. 10:06 időpontban történt bejegyzésével kapcsolatban továbbra is azt tudjuk Önnek javasolni, hogy egyedi beadványát – beazonosításra alkalmas módon – küldje meg a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre, ebben az esetben meg tudjuk vizsgálni annak tartalmát és álláspontunkról írásban értesítjük Önt.

Üdvözlettel, EOS Faktor Zrt.

Dr.Attika # 2013.06.26. 20:12

Tisztelt EOS Faktor Zrt!
Minden hozzászólásom alatt ott az elérhetőségem. Sőt a jogtanácsos úr is ismeri, ha máshonnan nem az Önök ellen folyó perekben , mint jogi képviselő.
Jut eszembe. Egy pár hónapja tartoznak nekem 25.000,- Ft ügyvédi munkadíjjal (PKKB-s ítélet). Megbíznám Önöket a behajtással. Vállalják? Hol rendelhetem meg a szolgáltatásukat? Gondolom nem akadály, hogy saját maguktól kell behajtani.

végrehajtó1 # 2013.06.26. 18:30

Ha ez neked komoly akkor neked szól ez a sok hülyeség....(

negyszog # 2013.06.26. 18:21

végrehajtó1
Szerintem ez már a vég ha az EOS_Faktor_Zrt.(nevezett nick nevü) itt próbálja védeni a saját hülyeségüket.

Védeni??
Ha rákattintasz a kommentek alatti linkre, akkor minden elérhetősége ott van.

végrehajtó1 # 2013.06.26. 17:08

Szerintem ez már a vég ha az EOS_Faktor_Zrt.(nevezett nick nevü) itt próbálja védeni a saját hülyeségüket.