Eos Faktor?


runningman # 2012.11.08. 05:16

Bossco
"nekem alá kellett írnom,mert muszáj volt. Sajnos az egyik bankszámlámra érkezik édesapám nyugdíja,és ha arra ráteszik a kezüket...nem csak én leszek szarban.Ha ez nem lenne nem érdekelnének."

Ez nem érv. Édesapád kérje a nyugdíját postán.
Amúgy addig nem tudnak hozzádnyúlni amíg nem küldtek ellened egy fizetési meghagyást és nem hagytad jogerőre emelkedni és nem került a bírósági végrehajtóhoz az ügy. (Vagy ellentmondtál, per lett belőle, megítéltek nekik valamennyit és úgy került végrehajtóhoz) De nem szoktak pénzt fektetni a fizetési meghagyásba.

/Egyébként is, bárki aki ellen bármilyen végrehajtás, bírósági letiltás, stb van az felejtse már el a bankszámlát. Minden kpban zajlik, a nyugdíj, gyes, gyed, csp, árvaellátás mittudomén meg postán jön - ezekből is le lehet vonni bizonyos dolgokat, de sokkal szerencsésebb mint a bankszámla. Több marad az adósnak./

runningman # 2012.11.08. 05:04

Segitsenek19

Leírták már ebben a topikban többször, hogy az eosnak nem érdemes fizetni. Egyrészt azért, mert nagyon ritkán jutnak el odáig, hogy vki ellen megkíséreljék a végrehajtási eljárást (azaz csak ugatnak de nem harapnak). Másrészt azért, mert ha elkezded őket részletekben fizetni, akkor nincs vége a történetnek, azt mondják a károsultak, hogy az eos új és újabb és még újabb összegeket, díjakat, késedelmi kamatot, adminisztrációs díjat, stb számol fel az eredeti követelésére.

A kedvező eset, hogy felhívnak kb kétszázszor, kapsz 50 sima levelet, a szomszédaid meg a munkahelyed plusz a rokonság tudni fogja, hogy a görények zaklatnak téged és elévül a francba az egész. Megúsztad. (A zaklatást sajnos el kell viselni, de egy telszám változást meg lehet ejteni ha zavarnak. Esetleg ígérgethetsz nekik, hogy ekkor meg amakkor majd fizetsz. Van aki azt mondja, hogy most épp Tunéziában nyaral, ne háborgassák már piszlicsáré adósságokkal...)

A kedvezőtlen, hogy végül rászánják magukat a végrehajtásra. Ekkor fogsz kapni a MOKK-tól (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) egy levelet, fizetési meghagyást, benne az eos által megálmodott összeggel. Ennek 15 napon belül ellentmondasz - ha nem teszed, végrehajtható az egész és az önálló bírósági végrehajtó elviszi a házad, kocsid, bankbetéted, bármid amid van és nem rejtesz el előle idejében. Ha megvan az eredeti szerződés és az utána általad aláírt összes többi iromány, akkor ezekkel elmész egy ügyvédhez aki képvisel majd a Bíróságon. Ha nincs meg, majd beadja a Bíróságra az eos, ők meg elküldik neked, hogy mi alapján követel tőled az eos. Az ügyvéded kigondolja mibe lehet kapaszkodni, hol mondtak nagyot és megkísérli lecsökkenteni az összeget. Ez általában sikerül is, mert a követelések részben megalapozatlanok, ill a bírók zöme kb úgy rühelli az eost és társait mint mondjuk te vagy én, ezért hajlamosak minden kétes esetben neked igazat adni. Persze kifoghatsz gonosz bírót is. A bíróság végül megítél egy összeget, erre kérsz (és vszleg kapsz) egy általad is teljesíthetőnek gondolt és egyértelmű, tiszta, világos részletfizetési megállapodást amit be is tartasz.

Helyedben várnám a fizetési meghagyást és egy forintot nem fizetnék nekik. Kicsit rontja az esetleges perbeni pozíciód, hogy nem tudjuk miféle hülyeségeket íratott alá veled az eos. mondjuk visszavonhatatlanul elismerted az 550.000 ft tartozást, évi 28% kamattal, még fizettél is nekik, esetleg még vmi plusz szankciót is bevállaltál - mindegy, mert a Bíróság nem fogja 28%-l kamatoztatni a követelést és még így is jó eséllyel elhajtja őket.

Még rosszabb a helyzeted, ha a lakásod/kocsid/céged/vagyonod hitellel terhelt így eladni sem tudod őket - ez egy csapdahelyzet. Én annó kivágtam magam belőle, láncfűrésszel irtva körülöttem a követeléseket - nem biztos, hogy van lelkierőd/szerencséd/tudásod hozzá, de utána adósságmentes, anyagilag rózsaszín világba lépsz :)

Még egy plusz szempont: egyre többen járnak hasonló cipőben. Egyre többen a fűtés/kaja/gyógyszer és a törlesztőrészletek kifizetése között kénytelenek választani. Lehet egy elkeseredett adós aki felgyútja az eost. Lehet sok elkeseredett ember aki tüntetéssel, útlezárással, sztrájkkal, fizetésmegtagadással törvénymódosításra kényszeríti a kormányt. Lehet nagyon sok elkeseredett ember aki megszavazza a Jobbikot akik eltörlik az eost és a hasonló cégeket. Végül lehet, hogy mindannyiunk töke tele lesz és elkergetünk innen minden vérszívót - mivel most nincs ruszki hadsereg ezért nem is jönnek vissza.

Lényegében minden forinttal amit kifizetsz nekik, a saját vergődésed hosszabbítod meg.

Segitsenek19 # 2012.11.07. 11:09

Én is szeretnék segítséget kérni... ahogy elnézem elég sok embernek van hozzám hasonló története.. most már nem bírom tovább és itt próbélok segítséget kérni.

Röviden a történetem: Anno vettem fel egy személyi kölcsönt a HSBC Credit-től, pontosabban még az elődjétől a Beneficial Zrt-től. Akkor megkötöttem egy hitelfedezeti biztosítást egy elég borsos összegért - amit ajánlottak (gondolom elég szép jutalékot kapott érte az ügyintéző). Sajnos megszünt a munkahelyem és nem tudtam tovább fizetni a részleteket, de még az utolsó erőmből fizetgettem a HSBC-nek, akik elég szép késedelmi kamatokat számítpottak fel, de utána már azt sem tudtam fizetni,a biztosítóhoz fordultam, hogy segítsenek be egy rövid ideig - innen nem kaptam segítséget - de még válaszra sem méltattak. Később átadták az EOS-nak, próbáltam velük megegyezni - de azt mondták, hogy közjegyző előtt be kell fizessek - ZERÓ fizetésem volt, jóformán még kennyérre sem volt így nem tudtam befizetni, de a közjegyzőt is fizetnem kellett volna...MIBŐL??! eltelt kb 1 másfél év, nemrég ismét felvettem a kapcsolatot az EOS-al, hogy szeretném fizetni részletekkel (jelzem a HSBC anno közölte, hogy ha kifizetem a maradékot egyben akkor JÓVAL kevesebbet kell visszafizetnem. Az EOS-nál az ügyintézővel megbeszéltem, hogy részletekben kifizetem a maradékot (mivel abban a hitben voltam, hogy azt az összeget kell kifizetnem) Megkaptam postán a megállapodást amiben a kb 180.000Ft helyett kozel 550.000Ft szerepelt. A részletfizetést csak akkor igényelhettem ha aláírom ezt a szerződést, amiről semmiféle kimutatást nem kaptam, hogy miért és hogyan...stb amíg ezt alá nem írom addig nincs lehetőségem kifizetni...na de 550.000Ft-ot???!?!?!
Be is fizettem kb 200.000Ft-ot, hogy ami a fennálló tartozásom lenne az rendben legyen, azóta folyamatosan zaklatnak fenyegető sms-ekkel, telefonhívásokkal, és az egyik ügyintéző ezt ígéri utána a következő feljelenteni akar...stb nem tudja a bal kéz, hogy mit csinál a jobb...

Szépen kérem mindenki segítségét, hogy mi tévő legyek??? mert ezt így tovább már nem bírom...ha kell inkább nyilvánosan felakasztom magam,vagy felgyújtom hogy végre észrevegyék, hogy hogyan zsaroják a kis embereket.

A lveleimre nem válaszolnak csak fenyegetnek - zaklatnak és semmiféle kimutatást nem küldenek csak vagdalóznak a számokkal.

Nagyon köszönöm a segítségét mindenkinek!

viktorkormos # 2012.11.06. 21:43

Nekem is érkezett levél tölük,mellékelve a csekk hozzá,hogy átvették a tartozásom és fizessek+ küldözgetik egyfolytában az sms-eket. Csak egy problémám van az egésszel. Ugyanis akinek tartozom Bank az elfelejtett értesiteni,hogy eladta a tartozásom.Illetve pontositok: az EOS küldött a számlával és levelükkel egyetemben egy FÉNYMÁSOLT LEVELET a Bankomtól amin se az aláirások sem a pecsétek nem látszódnak. Igy én nem tudhatom,hogy az EOS követelése jogos-e vagy sem. Igy bárki bejelentkezhet,hogy Ő vette át a tartozásom.Majd ha átvettem a Bankomtól az ajánlott levelet melyben Engem értesit személyesen az adósság átadásáról akkor követelheti csak tőlem az Eos a tartozást.

Bossco # 2012.11.06. 08:35

teprah, nekem alá kellett írnom,mert muszáj volt. Sajnos az egyik bankszámlámra érkezik édesapám nyugdíja,és ha arra ráteszik a kezüket...nem csak én leszek szarban.Ha ez nem lenne nem érdekelnének.

Erzsó523 # 2012.11.06. 08:31

Nekem is van egy történetem: 2008 óta folyamatosan zaklat az EOS, olyan tartozással, ami nem is engem terhel. Hiába küldtem már több alkalommal is el a hivatalos bizonylatot, hogy nem engem terhel a tartozás, továbbra is zaklatnak levelekkel, levelezőlapokkal. SMS-sel csak azért nem, mert telefonszámom megváltozott. voltam már ez ügyben a bíróságon is, ahol azt válaszolták, amint bíróságra kerül az ügy, élhetek viszontkeresettel kártérítési ügyben, zaklatásért. Örülök, hogy végre a körmükre koppintottak.

terzo # 2012.11.05. 21:22

http://index.hu/…a_buntettek/

Tízmillió forint bírsággal sújtotta az EOS Faktor Magyarország Zrt.-t a PSZÁF és megtiltotta az általa elkövetett jogsértő magatartás további folytatását. A társaság az ügyfeleinek küldött fenyegető sms-üzenetekkel és levelező lapokkal többszörösen megsértette az agresszív kereskedelmi gyakorlatot tiltó rendelkezést, közölte a pénzügyi felügyelet hétfőn.

BroCreSt # 2012.11.05. 21:04

Nem kell velük foglalkozni!
Nekem UPC tartozásom van, 5 éve küldik a leveleiket, ez kb. havonta egy, illetve a PIROS levelezőlapot, hogy a saját érdekemben hívjam vissza őket! De már 5 éve ez megy.. :)

A levélben mindig a behajtást megelőző ELSŐ lépésről írnak, 5 éve..
Van türelmük, az biztos!
El sem tudom képzelni, mikor lesz a MÁSODIK lépés, és az hány évig fog tartani? :)))

kaliber01 # 2012.11.05. 19:06

Volt a híradóban is, hogy megbüntették őket 10millára egy károsultat is megszólaltattak csak éppen, nem azt aki elmondta volna, hogy nem csak a tartozókat zaklatják hanem, a szomszédokat is még a munkahelyen is kérdezősködnek a tartozó után, ez milyen gusztustalan már?
Egyébként a riportban lehetett látni az "ügyfélszolgálatot" tele csupa fiatallal a max. életkor 25év.
Remélem ezután visszavesznek az arcukból!!!

ÜTK # 2012.11.05. 14:54

Amúgy az E-os Faktor, jogilag minek minősül? Zrt, de milyen jogviszonyban kapja meg pld. a lakcímváltozást? Vagy munkaviszony adatokat? Ezek elvileg nem hozzáférhetőek csak ÖBV részére. Mint bakfitty zrt, hogy jut hozzá?

erste # 2012.11.05. 14:53

Nekünk most volt tárgyalásunk az eos ellen a tárgyaláson elhangzott a felperes vagyis az eos méltányosságból csökkentett összeget követel ha-ha igy most 200000 rel kevesebbet fizetünk mint amit elöször követeltek már bánom hogy nem elöbb pereltük őket

t-home # 2012.11.05. 14:40

Üdv Mindenkinek! Ez most jelent meg a PSZÁF oldalán: https://www.pszaf.hu/…_Faktor.html

10millió forintra büntették meg őket!

teprah # 2012.11.05. 13:09

Bocs, nem 90, 110.

teprah # 2012.11.05. 13:05

Bossco: Ismerős...nekem +90 ezret akarnak rátenni. Ez volt az a pont ahol azt mondtam, alá nem írom ezt a rissz-rossz, lehúzós, gusztustalan "megállapodást".
Pont ezügyben írtam ma a PSZÁF-nek.

Bossco # 2012.11.05. 12:49

Nekem sajnos jelenleg is fut 2 ügyem az EOs-nál...Hívogattak,sms-ekkel bombáztak,amíg beadtam a derekamat,kérve részletfizetést.Meg is adták,DE! Érdekes módon a részletfizetési megállapodás plusz 50 illetve plusz 20 ezrembe fog kerülni. Ezt hogyan? Indoklás persze nincs,csak egyik helyen leírják a tartozásom összegét majd pár sorral lejjebb,hogy a részletfizetési megállapodás mennyiről szól.

teprah # 2012.11.05. 12:20

Egyetértek. Jelen esetben. Épp ideje volt, hogy csináljanak valamit.

ÜTK # 2012.11.05. 12:07

http://privatbankar.hu/…i-ceg-252159

Éljen a PSZÁF! jelen esetben mindenképp...

W.Tamás # 2012.10.23. 01:38

Miért, az volt? Igyekeztem félreérteni, hogy ne egy különös stílusú beszólásnak tűnjön.

martusz # 2012.10.19. 18:49

Többször olvastam már , hogy nem szabad velük szóba állni , mármint az eos-sal. Csak hogy sajnos ha nem veszem fel akkor hívják a szomszédokat! Ilyen gusztustalan emberekkel még nem találkoztam. Akkor most mit tegyek,? Kiváncsi lennék mennyi a fizetésük, mert nincs az a pénz amiért én ezt csinálnám !

ius latratus # 2012.10.18. 17:05

Van egy olyan érzésem, hogy W-Tamás nem értette meg gerbera317 nyelvtani leckéjét...
:))

lebage # 2012.10.18. 15:53

tisztelt mindenki!
aki tud az segítsen nekem.
A változatosság kedvéért eos ügy.
Nálam is a leírtak történnek. fenyegetőzés, zaklatás stb....
Én nem tárgyalok velük, leveleket kidobtam.
Viszont van bennem egy kis félelem, hogy végrehajtásra átadják az ügyet, és akkor inkasszóznak, vagy foglalnak.
Egyiket sem szeretném. napok óta rágódom a dolgon, és keresem a megoldást, ha nem a tripláját kérnék a tartozásomnak, vissza fizetném, de így ...
annyira felbosszantottak, hogy nem fizetek egy petákot sem.a kérdésem a következő lenne.
Kijelentkezem a lakásból,és megszüntetem a bankszámlámat, akkor utol érhetnek? Ha csak ideiglenes címmel rendelkezem? tudom is én mit tegyek valaki adjon tanácsot.hogyan oldjam meg a problémámat, úgy hogy a pénzem és az ingóságaim is megmaradjanak?
Köszönöm

Mariskanéni # 2012.10.18. 15:51

W.Tamás,köszi az infót!Most nem is ez jelenti a legnagyobb problémát!Hanem az,hogy bement abba a bankba ahol kötötte a szerződést,hogy megkérdezze meddig vonják le,mert eddig egy elszámolást sem küldtek!Meglepő választ kapott!Nem látnak a gépben semmit,adtak egy telószámot!Na azért ez már felháborító!Hívjon 061-es számot és ott érdeklődjön!Valaki tud tanácsot adni???

W.Tamás # 2012.10.16. 17:45

Pedig bizony.
A formanyomtatvány egyébként is nagyon szemét módon van megszerkesztve, mert a nyomtatvány kérdéses blokkja fölé az van írva, hogy "nyilatkozat fizetésátutalásról és a családi pótlék összegéről", ez alatt van hely a családi pótlék beírására, majd minden cím vagy egyéb utalás nélkül ott a meghatalmazás, miszerint bármilyen tartozás esetén a bank tarthatja a markát, a munkáltató pedig utalhat.

Ezzel nekem több bajom is volt. Először is előfordulhat, hogy úgy kap a bank egy meghatalmazást, hogy semmilyen szerződéses viszonyom nincs a bankkal (mert pl. elutasítják a kérelmet). Az is lehet, hogy ezt elutasítják/befogadják és közben már egy évek óta meglévő hitelkártya vagy más hitel miatt lesz levonás. Szóval ez egy általános, biankó meghatalmazás (amikor ezt szóvá tettem, akkor azt mondták, hogy higgyem el, hogy a bank nem él vissza vele. Hát láttam már karón varjút, meg valahogy a banki bakiknak is mindig az ügyfél issza meg a levét...). Tehát a meghatalmazás nem része a szerződésnek.

Ez a meghatalmazás burkoltan feltétele a hitelnek, mert enélkül be sem fogadják. Én ezért vagyok hitelképtelen náluk (miközben paradox módon prémium ügyfél vagyok ugyanott), mert az én munkáltatóm kerek perec áthúzza ezt a részt és odaírja, hogy ilyet nem vállal (ti. ha a banknak baja van, lesz szíves betartani a jogi utat).

Anno (még tavaly) megkerestem a PSZÁF-ot is, de ők nem találták magukat illetékesnek és a tájékoztatásuk szerint nincs is beleszólásuk abba, hogy a bank milyen dokumentációt kér az igénylés során.

gerbera317 # 2012.10.16. 17:15

a bank részére a munkáltató felé

Mi??? Baszd meg!!! Bocs, de ez most kicsúszott...

W.Tamás # 2012.10.15. 22:02

Ráadásul ez a felhatalmazás nem is az adott ügyletre szól, hanem bármikor, bármely, a bankkal szemben fennálló tartozásra.