Eos Faktor?


lena07 # 2017.05.24. 15:51

Vadsuhanc! Ez 100% hogy az EOS-tól nem érkezett tértivevényes levél.Furcsálltam is, ezért sokáig nem is vettem őket komolyan.Gondoltam ennél kisebb volumenü dolgokért is ajánlott levelet küld mindenki.Ők meg nem? Sajnos a banki levélre már nem emlékszem hogy ajánlott volt-e vagy sem.Ezt nem tudom megmondani.De jóformán semmit nem küldtek ajánlva.

Vadsuhanc # 2017.05.24. 16:04

Az általad leírtak alapján egy ellentmondással megpróbálkoznék. Amennyiben nem jön be még mindig tudsz egyezkedni.

lena07 # 2017.05.24. 16:15

Rendben, nagyon köszönöm a segítséget. :) Akkor megpróbálkozok az ellentmondással.Azt írtad be ha nem jön be még mindig tudok egyezkedni.Ezt hol tehetem majd meg? A bíróságon? Bocsánat a sok kérdésért csak nem igazán volt ilyen problémám sosem, így nem értem hogy működnek ezek a dolgok.Kell hogy fogadjak ügyvédet egy ilyen per során?

Vadsuhanc # 2017.05.24. 16:36

lena

A közjegyzőnél előterjesztett ellentmondásodban hivatkozz arra, hogy:

A szerződés felmondásáról nincs tudomásod a bank erről igazolható módon nem értesített, kérd hogy a szerződés felmondásának veled történt közlését és annak általad történt kézhezvételének dátumát igazolja a követelés jogosultja. ( ez egy kritikus dolog mert magad sem tudod, hogy az értesítés megtörtént-e vagy sem tértivevényesen)

Közöld, hogy az engedményezésről nem kaptál értesítést, kérd, hogy az engedményes ( igazolja hitelt érdemlően az engedményezés tényét és azt, hogy ezt veled hitelt érdemlően közölte. ( tértivevény stb. )

Röviden közöld, hogy véleményed szerint a követelés elévült.

Aztán várj. Amennyiben a bíróságtól jön levél majd szólj. Meglátjuk van-e értelme tovább vinni vagy tényleg egyezkedni kell.

Én nem erőltetem ez a Te döntésed mit teszel.
Esély van, így nem látom miért ne próbáld meg.

lena07 # 2017.05.24. 16:47

Vadsuhanc! Nagyon köszönöm, megfogadom a tanácsodat, így fogom csinálni.Ma megírom, holnap postára adom ajánlottan a levelet, és várok.. Aztán ha lesz fejlemény az ügyben akkor jelentkezem.Hálás köszönet, tényleg nagyon sokat segítettél.Tudok neked írni itt a fórum keresztül valahogy privát üzenetet? Vagy keresselek majd itt ha megjön a válasz?

Vadsuhanc # 2017.05.24. 17:12

Ezt Te döntöd el. Én csak javasoltam. Veszteni sokat már nem tudsz vele, de hidd el ha most egyezkedsz sem lesz sokkal kevesebb ( tuti nem 70.000. ) a megfizetendő összeg.

Te tudod neked kell döntened. Olvass utána ne kapkodj van még időd.

gerbera317 # 2017.05.25. 06:25

egyezkedni

Ti, akik ezt a szót használjátok rendszeresen, komolyan gondoljátok ezt? Úgy beszéltek "egyezkedésről", hogy egyáltalán nem vagytok alkupozícióban. Lena, te sem vagy alkupozícióban, már most sem, és ezt csak tovább rontod azzal, ha a perben akarsz "egyezkedni". És ha ott nem enged az EOS, és az ítélet jogerős? Akkor buktál mindent. Tatlán még utána is "egyezkedni" akarsz? Hát miről?
Megkaptad a fizetési meghagyást, hozd magadat alkupozícióba azzal, hogy előzetesen teljesítesz, és utána a maradékról "egyezkedsz". De az, hogy a tárgyalásra a puszta seggedet viszed el, az minden, csak nem esély az "egyezkedésre".

lena07 # 2017.05.25. 07:14

Gerbera317!! Èn az egyezkedèst úgy gondoltam (Tudom hogy nem vagyok alkupozícióban) hogy ellentmondok a fizetési meghagyásnak, és legyen per, majd a perben arra fogok hivatkozni hogy nem kaptam hivatalos értesítést a tartozásomról, így azt az összeget amit az EOS követel nem ismerem el, kizárólag a tőketartozást.És ahogy eddig is írtam tudom hogy van, tudom hogy ki kell fizetnem, és ki is akarom fizetni.De nem akarok én még évekig az EOS-al veszekedni, így gondoltam egy per pontot tenne az ügyre.Sőt ugye gondoltam tegnap elsőkőrben arra is hogy részletfizetést kérek a közjegyzőtöl.De mivel ön itt felhívta a figyelmem hogy a fizetési meghagyáson nem csak a tőketartozás van feltüntetve, hanem a kamatok is %-ban.Ez utobbit nem értem miért nem számszerüsítettèk.Hogy mennyi akkor szerintük a mai napig a tartozás.Így mire kérnék részletetfizetési lehetőséget? (Ki tudom számolni egyébként :) )

drbjozsef # 2017.05.25. 08:00

Lena,
picit naív vagy. Egy per évekig simán tarthat. Ha valamelyik fél rögtön enged az első tárgyaláson, akkor persze nem, de ha nincs egyezség (és hát miért lenne, ha már per van, azokat a köröket előtte célszerű lefutni), akkor nem két nap alatt lesz vége.

lena07 # 2017.05.25. 08:10

drbjozsef! Igen tudom , sajnos nem picit vagyok naív.. Főként ebben a témában.Akkor ön szerint a a közjegyzőn keresztül próbáljak megegyezni?Megtehetem azt hogy elismerem a tartozást, de csak is a főkövetelést?Próbálom kitalálni hogy volna a legjobb.Tudom a legjobb az lett volna ha anno rendezem a tartozást :) De most ez van, ezt kell megoldanom.

drbjozsef # 2017.05.25. 09:22

A legjobb kifizetni a tartozást, naná.
Hogy mi a következő, azt sajnos nem tudom, mert nem értek a Vht-hez (sem), de az szinte biztos szerintem, hogy pereskedni az utolsó. Aki még nem pereskedett, az gondolja, hogy majd egy független, pártatlan fórumon megoldódik az ő ügye, és az milyen jó. Hát nem.
Egy kivétel van esetleg, ha _legalább_ 98%-ig biztos vagy abban, hogy jogszerűen elévült a követelés. Akkor érdemes FMH-ra ellentmondani. De ezt ritkán tudhatod ennyire biztosra.
A többi a kettő között, nem tudom, mit mikor mennyire érdemes. Az egyezkedés ilyen aszimmetrikus helyzetben nem igazán jó szó, de keress a guglival, adósvédő mindenféle oldalon biztos találsz tanácsokat, hogyan lehet ilyennek nekifogni, hogy érdemes hozzáállni.

ius latratus # 2017.05.25. 09:30

Háromezer oldalt telepötyögni a nyilvánvaló teendővel: fárasztó.
Mondj ellent, majd a jogosult dolga bebizonyítani, hogy nem évült el a követelése. Minden más, itt leírt dolog, csak szócséplés.

runningman # 2017.05.28. 13:54

Ha lena elbukja a pert hozzájön még egy "kis" perköltség. Ha már ellentmond akkor szerintem az egészet vitassa, ne csak a kamatokat.

Per közbeni egyezkedés: azért lehet, mert a végrehajtás során esetleg egyetlen forint sem térül meg. Tehát ott áll az eos perköltséggel, vh-költséggel, leutazott az ügyvéd(jelölt)je annak is kell adni valamit. Ha úgy néz ki, hogy bukta lesz a perben, még a végrehajtás előtt is lehet egyezkedni. Ha meg olyan papírja van az adósnak ahol a végrehajtást szüneteltetik mert nincs se vagyon se jövedelem, akkor kenyérre lehet kenni a követeléskezelőket.

Ki fél jobban: az adós vagy az eos. Az eos most nem fél, annyi ésszerűség van benne, hogy akivel sikertelenül próbálkozott végrehajtással azt nem piszkálja más üggyel sem mert minek. Egy bebukott perköltség neki nem tétel, ezért kéne minden_esetben ellentmondani, pereskedni, fellebbezni, végrehajtást elszabotálni, hogy gazdaságilag ne érje meg Magyarországon követelést venni. Sőt még ajándékba is csak nyűg legyen.

Szerintem egyezkedni úgy lehet igazán, ha az embernek van pozíciója, vagy el tudja hitetni a másikkal, hogy van. Az ellenfél "kegyelmére" hagyatkozva egyezkedni nehéz.

lena07 # 2017.05.29. 13:42

runningman! Most az van hogy inkább ellentmondanék.Nekem nincs jövedelmem.Van egy autó a nevemen amit amúgy is eladni készültem.Behajtani ilyen módon nem tudnak rajtam semmit.Nem tudom ilyen esetben a házastárs vagyonához nyúlhatnak-e, olyanra gondoltam mint pl a fizetése, amit nem Magyarországon kap.Mint korábban írtam nekem gőzöm sincs a jogról, nem hiszem hogy egy perben tudnám magam képviselni, mert azt gondolom valahogy elő kell terjesszem a saját álláspontomat is.Még van néhány napom kitalálni hogy mi legyen.Még mindig kusza ez az egész dolog , pedig minden szabadidőmet ennek szentelem hogy utána olvasok mindenhol ahol csak lehet.

lena07 # 2017.06.07. 07:10

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, azoknak külön köszönet akik segítettek tanácsokkal/véleményekkel. Ha lezárult az ügyem jelentkezem, és megírom mi lett a vége.Szép napot kívánok!

adalbert # 2017.07.03. 11:55

Eos-szal egyezkedett-e már eredményesen valaki? Milyen tárgyalási stratégia a legkifizetődőbb? Szerényen esedezni, vagy mindent vitatni? Egyedül bemenni, vagy valamilyen szakértőnek látszó személlyel? Vagy mondjatok egy olyan szervezetet , ügyvédet, aki nem csak még jobban megvágja az embert, hanem tényleg alaposan le tudja vinni az EOS által valósan vagy valótlanul követelt összeget.

gerbera317 # 2017.07.03. 12:30

Hogy mit vitatsz és mit nem, az attól függ, mennyire vagy alkupozícióban. Ha egyáltalán nem vagy abban, akkor inkább ne keménykedj. Ebben az esetben, ha kedvezményt akarsz elérni, akkor a tárgyalásra vigyél magaddal kézpénzt is. Az egyösszegű teljesítés fejében komoly elengedést érhetsz el.

Vadsuhanc # 2017.07.03. 13:19

.." EOS által valósan vagy valótlanul követelt összeget...”"

Valótlan követelés esetén minek akarsz egyezkedni? Megírod, hogy a tartozás nem valós ezért meg ezért és ezt igazolod is okirattal.

Valós követelés esetén pedig lsd gerbera válaszát.

adalbert # 2017.07.03. 17:10

Ismerős családnak került az Eoshoz adóssága. anyagi segítséget nyújtanák neki, de szeretném tudni, hogy miért s hogyan lett ekkora az összeg. A rendelkezésre álló iratokban nem igazodok ki, nincs is meg minden papír. Az EOS 3 hónap alatt sem tudott olyan papírt kiadni, ahol minden kamat ,költség felszámolásról és befizetésről pontos kimutatás lenne.Az biztos, hogy a banktól átvett adósság majd megduplázódott mostanra, pedig az elmúlt öt évben befizették az akkori papíron szereplő átvett adósság kétharmadát. Ez a befizetés már bőven fedezheti azt az összeget, amiért átvették. Milyen feltételekkel mennyit ajánlhatunk , hogy belemenjenek. Azonnali kp mennyi előnyt jelentene?

Vadsuhanc # 2017.07.03. 17:40

adalbert

Ezek a kérdések ilyen formában nagyon-nagyon meghaladják a fórum kereteit. Tulajdonképpen 10 oldalt tele lehetne írni az esetleges válaszokkal, információ hiányában.

Bár lehet valaki tudja így is a választ....

Grave7 # 2017.07.03. 17:55

@adalbert: Ha az eredeti kölcsönszerződés és a felmondás megvan, valamint a befizetések dátumát és összegét ismerjük, alsós matek kiszámítani az aktuális tartozást. Talán Vadsuhancnak elmentette magának a számítást magyarázó korábbi írásomat és meg tudja osztani veled. Szöszölős, de ez van.

Konkrét számok nélkül nem lehet érdemi választ adni, de véleményem szerint, ha rögtön kp-ban ki tudjátok fizetni az aktuális tartozás felét, akkor akár születhet megállapodás. Persze a tartozástól, az aktuális térülés módjától, várható futamidejétől, stb. is függhet ez.

adalbert # 2017.07.03. 19:54

Köszönöm a hozzászólásokat. Pontos részletekkel nem szeretném untatni az itteni nyilvánosságot, de privátban szívesen megosztom a bárkivel. Ahogy mondtam a befizetésekről pontos adatokat adnak, de az, hogy a rendszeres befizetések ellenére végig a banki szerződésben szerepeltetett felmondás esetén alkalmazandó késedelmi kamatot számolják fel végig nem tartom fairnek. Az se egy tisztességes lépés volt, hogy amikor a nehéz helyzetben lévő család végül bevállalt egy összeget ( fizetésletiltással való fenyegetőzés) , s megkérdezték, hogy így ezt meddig kell fizetni az volt a válasz a telefonáló részéről, hogy sokáig, pedig a sok kamat felszámolása miatt azóta minden hónapban 5000 ft-tal nő az adósság. Ez már négy éve így megy, nem találok a papírok között egyet sem , hogy év végén közölnének valami egyenleget. No nem kis felelősség terheli az adósokat is, hogy ennyire pénzügyi analfabéták, hogy gyakorlatilag 4 évig csak tovább adósodtak. Ami még zavaró, hogy piszok nagy, a kezdeti tőketartozás 60-át kitevő költséget számoltak fel alig több mint 1 év alatt amitől havi rendszeres a befizetés. Röviden összefoglalva : a tőketartozás jogos, de magasnak találom a kamatot és irreálisnak a költség amit felszámolnak.

Bosko # 2017.07.04. 10:33

Mennyire lehet reális egy 2009-es tartozás 2017-ben történő behajtása? Tegnap kaptam egy ajánlott levelet a közjegyzői kamarától amiben egy 2009-es dátumozású EOS faktoringos tartozás kifizetését követelik!

A válaszokat előre is köszönöm!

drbjozsef # 2017.07.04. 10:41

Ennyiből? Lehet reális.

Bosko # 2017.07.04. 11:20

@drbjozsef A levélben annyit írnak, hogy valamilyen távközlési szolgáltatásról van szó. De erről az X év alatt nem kaptam semmilyen levelet.