Eos Faktor?


teprah # 2012.09.04. 05:20

nuffy: Az hogy lehet, hogy ők vissza kapcsoltatták oda ami a Te neveden van? Az E.ON bürokráciában én még nem láttam olyat, hogy millió papír( kiköltöző-beköltöző)kitöltése nélkül ezt meg tennék.

nuffy # 2012.09.03. 16:59

Tisztelt Fórumozók,

A mai nap 2012.08.31, kaptam egy levelet az EOS Faktortól,miszerint 351.911 ft-os elmaradásom van az E.On felé.Az érdekes számomra hogy a levelet csak bedobták,és nem ajánlottan küldték,ha már hivatalos levél,ennyiből a postás is kibonthatta volna,és mit sem tudnék a levél létezéséről.

Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Az eggyik az, hogy az hogyan lehetséges ,hogy amíg egy fogyasztó nevén számla elmaradás van,és kikapcsolják az áramot, hogy utána más pedig visszakapcsoltathatja anlkül hogy kifizetné az előző számlát?

Ugyan is a ház amint a tartozás van az én nevemen van a mai nap felhívtam az E.On-t és érdeklődtem, 2008. Május végén volt utoljára fizetve számla, én Decemberben elköltöztem, és nem laktam ott ..ismerősök laktak, akik úgy néz ki nekem szépen gyűjtögették a villanyszámla adóságot, és még a nevemen volt a számla 2010. 01.10-ig. Csináltak nekem egy szép kis számlát kikapcsolták, majd bekötteték az ő nevükre újra. Én ilyen esetben mit tudok lépni? Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.Tudok valamit lépni, hogy mégse rajtam legyen behajtva ,hanem rajtuk. Vagy kénytelen vagyok ,részletfizetést kérni mivel nem tunám egyben semmiképp kifizetni? Esetleg eladni, eladhatnám a Faktoringnak a házat, hogy ne kelljen kifizetnem? Az is furcsa hogy 2010.01.10.-én kikapcsolták,és azóta csak most találtak meg a levéllel, 2 év után.

Köszönöm szépen!

Ildikó

teprah # 2012.09.03. 08:37

Nekem ami a legfurcsább ebbe a történetben, hogy hiába írtam nekik mailbe, ajánlott levélbe már többször is, egyszerűen nem hajlandók kimutatást küldeni, hogy miről is van szó, mennyi is volt a tartozás stb. Semmiről. Sem sima levélként sem ajánlottként. Nem igazán értem én ezt, hogy rájuk miért nem vonatkoznak a hatályos jogszabályok, nem értem a PSZÁF miért nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, és főként azt nem értem hogyan működhetnek így, ebben a formában, hogy gyakorlatilag rájuk semmi nem vonatkozik. Csak követelnek de semmit nem adnak ki. Ez nekem magas.

kaliber01 # 2012.09.03. 07:09

Az előző bejegyzésem utáni fejlemény:
Az invitel a személyes ügyfélszolgálati irodán tett látogatásom hatására küldött egy igazolást miszerint számlatartozásom nulla forint, kiváncsi vagyok az eos faktornak elküldte-e?

Egyébként ennek a maffia módszerekkel dolgozó cégnek nem semmi pénzügyi eredményei vannak tavalyi mérleg:
adózás utáni eredmény: 650 millió ft
ebből kivitt osztalék: 370 millió ft (Hamburgi székhelyű a cégcsoport)

alkalmazottak száma:84 fő
bérjellegű költségek: 307 millió ft (durván átlagban havi bruttó 300ezer ft-ot keres ott egy ilyen "telefonos zaklató" munkatárs

Fennálló követelésük ügyfelek felé: 1 milliárd 287 millió ft tehát még ennyi pénzt szeretnének bevasalni rajtunk.

És ami a lényeg jogi költségekre a kiadásuk tavaly 0 ft.
Tehát a fenyegetőzésen zaklatáson kívül mástól nem kell tartani.

Crowe # 2012.09.01. 07:57

üdv, nekem most küldtek elösször felszólitó levelet, de az itt olvasottak alapján nem veszem fel velük a kapcsolatot :) máshol is ezt irták, ill javasolták, hogy nem kell velük foglalkozni, nincs semmim foglalni ugysem tudnak, a barátnöm tv-je meg a gépe van itt a többi a föbérlöé, a barátnöm tudja igazolni számlával hogy a tv meg a sz.gép az övé és csak kölcsönbe van .

apocalypto # 2012.08.27. 08:58

Vagyonvizsgálatot nekik! Mindnek! Az egész Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarának, és az összes gazember követeléskezelőnek!

  • Addig tegye meg a Fidesz kormány, amíg megteheti. Mert, ha a NÉP teszi meg, az már nem akármilyen vagyonvizsgálat lesz! – Lángba borulhat az összes korrupt burzsuj palotája, s egy szál gatyában fogják őket kirángatni onnan, és a kilakoltatott, kifosztott tömeg kezére adni – Népítélet keretében!!!
teprah # 2012.08.27. 07:05

retne: Hogy hova ne azt tudom, a PSZÁF-hez felesleges. Ők nem foglalkoznak ezzel csak tanácsot adnak. Békéltető miegymás. Csak azt nem tudom ha ők nem foglalkoznak ezzel, akkor kinek a hatásköre lenne ez. Elég érdekes.

retne # 2012.08.26. 08:53

Akkor leírnám érthetően miről is lenne szó!A volt feleségemmel oly annyira megromlott a kapcsolatom, hogy minden iratomat visszatartott,köztük a hitelkártyámat(ez egy megújuló hitelkeret volt),irataimat is, mindent lenullázott.Mivel az EOS Factor állandóan zaklat, hogy tartozom, mert nem fizeti senki a számláról leszedett pénzeket.feljelentést tettem a rendőrségen, hogy visszaélt az okirataimmal, mert azóta, új személyi igazolványom és irataim vannak,én nem vehettem igénybe a bank szolgáltatásait és hát valahogy aktiválni kellett a bankkártyát.Most büntető eljárás folyik ellene és erről tájékoztattam az EOS Factort is. Ennek ellenére állandóan zaklatnak,semmit nem néznek,legyen az hétköznap vagy hét vége vagy ünnep vagy akár sms-ben is naponta többször. Nem hiszem el hogy nem értik meg, hogy büntető eljárás van és én semmi képen nem fogom kifizetni a lenullázott számla tartozást a bank felé. Ebben kérem a segítséget, hogy hová lehetne fordulni, panasszal élni, hogy fejezzék be a zaklatást.Köszönöm: retne

teprah # 2012.08.23. 09:45

Nem tudom ki hogy van ezzel, de nekem kezd a t@k@m tele lenni ezekkel a majmokkal. Csak nem hagyják abba a telefonálgatást. Minden nap, munkahelyen, munkaidőben, privátszámról.

kaliber01 # 2012.08.22. 17:28

Sziasztok!
Kaptam egy felszólitó levelet az EOS faktor behajtó cégtől miszerint 5 napon belül fizessek be 15336ft-ot mert megvásárolták a tartozásomat az inviteltől!

Itt pislogtam mint a béka, mert soha sem volt Invitellel szolgáltatási szerződésem, félórámba került, mire a régi eltett papírokból kiderítettem, hogy a fibernetnél volt 2009.06.18.-ig (az invitel felvásárolta a fibernetet) amit írásban felmondtam a fenti dátummal a legutolsó levél amit a fibernettől kaptam a felmondás után azon a fizetendő összeg nulla volt és nem mellékeltek csekket a levél alján, ezután semmilyen felszólitó levelet nem kaptam tőlük, ezekkel elmentem az eos ügyfélszolgálatra plusz az invitel ügyfélszolgálatra is, az eos-nál lefénymásolták a birtokomban levő dokumentumokat (felmondás+utolsó számla+eos levél)
Természetesen az invitelnél mosták kezeiket hogy ők eladták ezt a tartozást az eos-nak, az eos-nál pedig azt mondták, hogy miért nem kértem végszámlát a szolgáltatás felmondása után, hiába érveltem azzal, hogy utolsó számla szerint nulla tartozásom van.
Szerintem ha nem küldtek felszólitást a fibernettől (vagy inviteltől) már elévült az ügy, és innentől nincs mit követelni tőlem.
Jól tudom ezt?
Ill. ma felhívtak telefonon is ahol különböző jogi szankciókkal kezdtek el fenyegetőzni.
Mit tudok tenni, hogy ne zaklassanak?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Dr.Attika # 2012.08.22. 16:00

retne!
A magyar írott nyelv szabályai szerint fogalmazza meg kérdését, bizonyosan sokan válaszolnak.

retne # 2012.08.22. 13:19

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem?
A volt feleségemmel megromlót a kapcsolatom és annyira agresszíven lépet fel visszatartotta a hivatalos papírjaimat mellette lenullázta a hitelkártyákat.
Természetessen feljelentést tetem a rendőrségen de azóta az eos factor állandóan zaklat fenyegetőzik levélben.
Tájékoztattam őket semmi szín alatt nem vagyok hajlandó befizetni a hátralékot mert büntető eljárás van ebben az ügyben.
Kérdésem mely irányba induljak el mert már unalmas az állandó zaklatásaik.

Mariskanéni # 2012.08.21. 09:38

Köszönöm szépen a válaszokat!Gerbera,elnézésedet kérem,kicsit feszült voltam a tanácstalanság miatt!A lényeg,hogy vonnak,de a zavaró tényező az,hogy hiába kérik az elszámolást,hogy mégis hol tart a hitel,semmi!Hiába a levelek nem reagálnak!Attika,Ön tudna ebben segíteni nekem?Kitudná góbózni az ügyet???

turbo71 # 2012.08.21. 09:20

de az ászf -et elfogadta különben nincs kölcsön. meg ez a bank köti a levonást ha nem fizet valaki és ha nincs hozzájárulás nincs megint kölcsön sem . ez egy fajta biztositék. ugyhogy Ati itt hibádzik a néninél valami .

Dr.Attika # 2012.08.21. 05:36

Azt írta Mariska néni, hogy nem járult hozzá.

"a 33% letiltást a munkáltatónak annak ellenére,hogy ő hozzájárult volna kölcsönszerződés kötéskor!"

Ha hozzájárult volna sem vonhatja le és fizetheti ki a munkabért a munkáltató harmadik személynek jogszabályi rendelkezés nélkül.

turbo71 # 2012.08.20. 23:10

söt ha jol elolvassuk még ahhoz is nem fizetés esetén hozzájárul a delikvens ahhoz hogy a bank tájékoztassa a munkáltatot erröl a tényröl! igaz csak arrol hogy fizetési késedelembe esett a dolgozojuk . ászf!

turbo71 # 2012.08.20. 23:06

azért érdemes átolvasni a bank kölcsönszerzödésének feltételeit! ennél a a banknál bennefoglaltatik a pontokban hogy hozzájárulok a levonáshoz ha nem fizet valaki . aláirta a szerzödést igy ehhez is hozzájárult nem kérnek külön nyilatkozatot töle. ugyhogy mariskanéni nem mond rosszat!

Dr.Attika # 2012.08.20. 10:47

Így van, ahogy gerbera317 írja.

gerbera317 # 2012.08.20. 09:46

Mondjuk nem is a te véleményedet kérdeztem,hanem az Ügyvéd Úrét!

Mariskanéni! Az "üdv", mint megszólítás, nagyjából annyit jelent, hogy "kedves akárki, aki látja és olvassa, és véleménye is van", úgyhogy a kérdésedet nekem is feltetted, nem csak az ügyvéd úrnak.

Nagyon tévedsz, amikor azt hiszed, hogy a válasszal meg a válaszadó stílusával van a baj. Nem! A kérdésed az, ami nem jó. Megismétlem tehát újra: Az általad felvázolt eset elvi képtelenség! Érted? Ilyen nincs! Az előttem szóló is, ugyanezt pedzegette, én csak megerősítettem ugyanazt. Ebből le kellene vonnod a következtetést, nevezetesen azt, hogy ideje az ingyenes fórumot hanyagolni, és fizetős ügyvédhez fordulni. Mert vagy tényleg igaz, amit írsz, és akkor a kedves barátod ügyvéd segítségével tudja csak törvényes mederbe terelni az ügyét, vagy pedig eleve nem igaz, amit kérdezel, akkor pedig nem ide kell írni, hanem valami viccfórumra.

Úgyhogy tessék értelmesen kérdezni, és akkor a válaszadó stílusával sem lesz baj. Jó? Egyébként pedig: szívesen.

Mariskanéni # 2012.08.20. 07:01

Gerbera,ide azért írnak az emberek,mert tanácsot kérjenek!Eddig nem értettem!Mondjuk nem is a te véleményedet kérdeztem,hanem az Ügyvéd Úrét!A flegma stílusodat másnál alkalmazd!Köszönöm szépen!

gerbera317 # 2012.08.19. 19:58

Megismételem: ELVI KÉPTELENSÉG. Mit nem lehet ezen érteni?

Mariskanéni # 2012.08.19. 18:35

Minden szó igaz,amit leírtam!A legfelháborítóbb,hogy nem adnak felvilágosítást,hogy hol tart a tartozás,se elszámolás,se semmi!Ezért kértem tanácsot!Ellehetne azt érni,hogy megróják ezért a bankot???

gerbera317 # 2012.08.19. 17:45

:-)

Elvi képtelenség, hogy így legyen. Lássa: ügyvéd.

Mariskanéni # 2012.08.18. 20:22

Dr. Attika,akkor adjon kérem tanácsot!Ügyvédhez fordulni???

Dr.Attika # 2012.08.18. 17:17

Biztosan nincs így ahogy leírta. Valami nagyon hibádzik.