Eos Faktor?


ius latratus # 2012.03.30. 16:22

"En momentan ezt a "szanalmazast" tartom igen szanalmasnak. tizeneves tinilanyok megszokott beszolasa feszbukon es cseten.
a masik eleg volt az izrael altal penzelt berkommentelekbol akik manipulaljak a forumot es beletorodesre szolitgatnak fel mindenkit."

Nem vagyok a facebookon. Tizenéves sem vagyok, tinilány meg pláne.
A második mondatodat meg már elemezzük a MOSZAD-dal, de addig is beletörődésre szólítalak fel.

gerbera317 # 2012.03.30. 16:12

Szerintem próbáld ki a következőt:

Szerezz valahonnan 4000 svájci frankot, váltsd át forintra (1 millió), és add kölcsön valakinek azzal, hogy 10 év múlva 1,4 millió forintot szeretnél visszakapni. Aztán menjen fel a svájci frank - ahogy írod - 980 forintra, mi pedig kíváncsian lessük, hogy még mindig csak 1,4 millió forintot szeretnél-e visszakérni.

Ha beleegyezel a próbába, én esküszöm, mindent megteszek (ha kell, rendszeresen kijárok kocogni is) azért, hogy 10 év múlva is itt legyek. Nos?

Mariskanéni # 2012.03.29. 11:25

Sziasztok!Csakazigazat korrekt,jó hozzászólást írt!Én sem értem meg,hogy ezek mit képzelnek magukról,hogy az embert holmi kutyának nézik!Fenyegetőznek és nem értik meg,hogy az ember a semmiből nem tud fizetni!Szeretném megkérdezni,hogy az Eos,Intrum Justicia miféle cégek és milyen jogaik vannak?És meddig mehetnek el illetve mit lehet tenni az állandó fenyegtőzések ellen!Köszi előre is!

ius latratus # 2012.03.29. 06:23

Szánalmas.

csakazigazat

Vedd meg minél hamarabb azt a pár golyót!

szsysy # 2012.03.29. 06:01

ezt igen!!!mennyi igazság van benne!!!!!!!!!!!!!!!

ártatlan1 # 2012.03.28. 11:48

végrehajtó1

Köszönöm a válaszod,sokat segítettél!

végrehajtó1 # 2012.03.27. 19:24

Na figyi:

Semmihez nincs joguk.Érted?Csak fmh-adhatnak be később.
Amit írogálnak azt az egyik füleden be a másikon ki.

ártatlan1 # 2012.03.27. 19:18

végrehajtó1

Sajnos lehet nevetséges de igen,már egyszerűen nem tudom követni mihez van jogom,vagy mit tehetnek ellenem,hogyan védekezhetek és,hogy ők mit tehetnek:(

végrehajtó1 # 2012.03.27. 19:12

ártatlan1 te ezt a sok hülyeséget el is hiszed amiket írnak neked?

:)

ártatlan1 # 2012.03.27. 18:54

turbo71

Köszönöm és kívánom te sose kerülj ilyen helyzetbe,én is már bánom de nincs mit tenni.Legyen további szép napod!

turbo71 # 2012.03.27. 18:46

ha mégis megteszi akkor azért irtam hogy tegyél el mindent mert a biroság már tisztázza a dolgokat . a jog mostanában nem igazán szereti ezeket a fenyegetö embereket és ezt ök is tudják . a feljelentés sem igazán 15 nap ! ugyhogy nyugi!

ártatlan1 # 2012.03.27. 18:38

ius latratus

MMS így szólt: tisztelt.....adós ha a mai nap 15.00-ig nem hív fel ezen a számon felkutatjuk,felkeressük a családját rokonait,munkahelyét 2 szervezettel és akkor majd behajtunk mindent.Tisztelettel Dunacorp Dr.Jobbágy...

5 perccel később SMS: Semmi hajlandóságot nem mutat és nem veszi fel velünk a kapcsolatot így a mai nap feljelentem szándékos károkozásért,csalásért amit 15 nap elteltével foganatosítunk.Tisztelettel Donacorp ZRT Dr.Jobbágy....

Szóval ezen nem kellett volna kiakadni vagy megrémülnöm,halandó kis polgár vagyok aki azért dolgozik,hogy ezeknek vissza fizessek mellette a gyerekeimnek valami kis apróságot tudjak adni,3 éve nem alszom nyugodtan,de többet hitelt kölcsönt senkitől.

ártatlan1 # 2012.03.27. 18:27

ius latratus

/Azért az legyen szem előtt, hogy az adósság az adósság. Azzal mézesmadzagot elhúzni a bajba került emberek előtt, hogy az fmh-nak való ellentmondással minden megoldódik, s majd ezzel szinte kizárólag a jogosult kerül kellemetlen helyzetbe, nos, nem túl szerencsés. Igen, időhúzásnak jó, de másra.../

Köszönöm a jó tanácsot!

Szem előtt van és nem keresem a kibúvót ha lenne akkora összegem már régen tojtam volna a fejükre,nekik a kicsi is kevés,sőt nem mondta senki se,hogy vakon vásároljanak egy olyan hitelt amit vagy nehezen de lehet egyáltalán nem tud behajtani,én mindig készséges voltam ők viszont minden írásos megállapodás elől el zárkóztak akkor minek is próbálja már készséges lenni,a hangnemről meg szóval már nem is érdemes beszélni,3 éve fenyegetnek és ez csak egy követelés kezelő cég a szándékosan húzza az időt,mert ennyi idő alatt akár már ki is végezhettek volna.

turbo71 # 2012.03.27. 17:53

ius latratus! nem viccböl irnak ide az emberek hanem mert bajban vannak és ha segitséget kérnek akkor nem egy vagy két szavas válaszokban kellene irni hanem érthetöen! vagy hosszabban !

ius latratus # 2012.03.27. 17:28

ártatlan1

"Köszönöm válaszod és tanácsod,már majdnem bedőltem nekik állandóan ezzel jönnek már 2009 óta eddig mindig vissza vertem a támadásaikat és a hangnemüket ami némi hagy némi kívánni valót maguk után,"

Persze, elhiszem, hiszen nem érthették, amiről beszélsz.

"sak egy picit félálomból megrémülve már azzal fenyegetett,hogy mindenkit felkeres családot, rokonságot, és bemennek minden hova,amúgy"...

Hülyeség.

ius latratus # 2012.03.27. 17:24

...."de az üzeneteket leveleket tedd el mert akkor szükséged lesz rájuk! ott pedig nincs mellébeszélés nekik ."...

Ja. Jó tanács. Segíthet, ha pl. elévülési kifogást terjeszt majd elő. (...)

..."addig fel a fejjel és ne legyél ennek a furfangos társaságnak az olyan embere aki mindent elhisz nekik! ha pedig ez sem elég legközelebb hivnak közöld velük hogy nem vagy ijedös és te jelented öket fel zaklatásért !"....

Ez meg szintén jó tanács. Zaklatásért...

Százszor leírtuk, én is, mások is, hogy nem kell szóba állni velük. Ha hülyeséget közlünk velük, akkor -joggal- hülyének is fognak nézni. Azért az legyen szem előtt, hogy az adósság az adósság. Azzal mézesmadzagot elhúzni a bajba került emberek előtt, hogy az fmh-nak való ellentmondással minden megoldódik, s majd ezzel szinte kizárólag a jogosult kerül kellemetlen helyzetbe, nos, nem túl szerencsés. Igen, időhúzásnak jó, de másra...

ártatlan1 # 2012.03.27. 17:06

turbo71

Köszönöm válaszod és tanácsod,már majdnem bedőltem nekik állandóan ezzel jönnek már 2009 óta eddig mindig vissza vertem a támadásaikat és a hangnemüket ami némi hagy némi kívánni valót maguk után,eddig azt sem tudták hol dolgozom pedig ők mindent tudnak most mégis kiderítették,most jön majd a fizetés letiltási próbálkozás ami szerintem megint nem megy hisz 50%-már viszi a feleségem még 15 évig biztosan,szóval csak egy picit félálomból megrémülve már azzal fenyegetett,hogy mindenkit felkeres családot, rokonságot, és bemennek minden hova,amúgy évente egy levél jön amiben az áll,hogy jogi útra terelik mos meg egy a Dunacorp ZRT jogásza ként adta ki magát,el is kezdtem nyomozni hát sajna nem az,szóval fontolom a feljelentést erősen,csak sajna anyagilag nem tehetem meg,ja és még valami nincs telefonom ami nyilvános lenne és már szomszédokat is zaklatják,hogy adjanak nemek át egy fecnit amin a telefonszámuk van és sürgősen hívjam őket szóval amúgy se alszom nyugodtan ezek után még annyira se.

turbo71 # 2012.03.27. 16:32

álj álj álj! ne higy el nekik semmit sem ! fenyegetnek !! majd ha fizetési megyhagyást adnak ki akkor mond ellen és majd a biroságon ki kell adniuk hogy mennyiért és hogyan vették meg a kölcsönt és mit akarnak bevasalni rajtad ! kb 10 % ért veszik meg ! de az üzeneteket leveleket tedd el mert akkor szükséged lesz rájuk! ott pedig nincs mellébeszélés nekik . addig fel a fejjel és ne legyél ennek a furfangos társaságnak az olyan embere aki mindent elhisz nekik! ha pedig ez sem elég legközelebb hivnak közöld velük hogy nem vagy ijedös és te jelented öket fel zaklatásért ! u.i ne felejts el az adatait elkérni attol akivel beszélsz mindent anyja neve stb és csak utánna igazold magad nekik !

ártatlan1 # 2012.03.27. 13:19

Most kaptam egy újabb most már SMS végzéssel és két hivatalos szervvel nem tudom kik lehetnek azok felkeresnek,miért nem küldenek hivatalos levelet és miért fenyegetnek,én hajlandó vagyok a fizetésre de nekik az kevés többet pedig nem tudok fizetni.

ártatlan1 # 2012.03.27. 13:01

Tisztelt hozzá értők!

A mai nap kaptam egy MMS a Dunacorp ZRT-től és az áll benne ha nem veszem fel velük a kapcsolatot mai nap 15.00-ig akkor szándékos károkozásért feljelentenek,én heti két alkalommal beszélek velük de a havi 35.000ft fizetésből nem tudok nekik egy fillért sem adni,ennek ellenére hetente 3-szor sőt naponta zaklatnak már piros levelező lapokat küldözgetnek ez így megy már 2 éve,mit tehet ellenem miért okozok kárt szándékosan azzal ha tényleg nem tudok fizetni,amúgy semmilyen hivatalos más helyről vagy tőlük nem érkezett levél amelyben igazolnák,hogy hogyan került hozzájuk a nem törlesztet hitelem,sőt felajánlottam,hogy havi 5000ft kezdek és ha több lesz akkor emelem nem fogadták el,volt amikor ők ajánlottak és kértem,hogy adja írásba-erre jött a válasz akkor a bíróság.

Válaszukat köszönöm!

juci74 # 2012.03.27. 11:21

Egy történet!
T-home előfizetésünk volt,de a férjemmel mind a ketten munkanélküliek lettünk így nem tudtuk fizetni a szolgáltatást.Ki kapcsolták és 52050 ft tartozás lett.Több felszólító levél jött de a nincsből nem tudja az ember kifizetni.Először a férjem majd én is elhelyezkedtem.Mivel deviza hitelesek vagyunk így a fel gyülemlett lakás hitelre és a közüzemi számlákra összpontosítottunk elsősorban.2011.09.12 én tragédia történt,a férjemet munkába menet közben(robogóval közlekedett) el ütötte egy teher autó.Súlyos életveszélyes sérüléseket szenvedett(koponya és egyéb törés),jelenleg is ő táppénzen én pedig ápolási segélyen vagyok,mert agysérült lett.Decemberbe kitudtuk fizetni egy biztosítási pénzből a Thome felé a tartozást.Kifizetést követően jött az Eos-tól egy levél hogy eladta a Thome a tartozást nekik ,ami 176.500 ft lett az 52050 ft ből.Felhívtam az Eost hogy ez valami tévedés.Azt mondták hogy őket nem érdeklik,hogy én a Thomenak kifizettem,azok eladták és ennyi a tartozás.De azt nem mondta meg hogy mit tartalmaz a 176500 ft.Én meg mondta hogy már egyszer kifizettem,nem fizetek 3*annyi összeget másnak.Közben a Thome még kiküldött januárba,mikor már állítólag eladta,egy 2289 ft csekket(határidőn túli pénzügyi teljesítés késedelmi kamata)címmel.Most ott tartunk hogy az Eos fenyeget ,levélbe és telefonon,ha nem fizetek jogi út lesz.A hab a tortán hogy egyik nap felhívtak és megadtak egy számlaszámot hogy 2 napom van hogy 10000 ft -t ráutaljak.De a poén az egészben hogy a felszólító levélben nem az a bank és számlaszám van megadva..Első lépést megtettem a Thome ellen a fogyasztóvédelemnek írtam..Most fogalmazom az Eos ellen a Pszáf-nak..Tanácsot szeretnék kérni ez ügyben..köszi

FinanceFairy # 2012.03.27. 07:39

Köszi a válaszokat.

Gerbera, az eszembe sem jutott, hogy egyáltalán ne fizessek, sajnos szeretek jól aludni és a lelkiismeretem is fontos, és ha már egyszer felvettem a hitelt, amit nem volt kötelező, ki kell fizetni, mese nincs.

Azt már tudom, hogy kamatokkal együtt mennyit kell fizetnem, ez 2.4, de várom az FHB hivatalos válaszát. Egyet tudok: 4 milliót egész biztosan nem fogok fizetni :) Tudom, mekkora kamattal vettem fel anno a hitelt, tudom, mekkora a késedelmi kamatokkal és sima kamattal növelt tőke összege. Arra próbálok megoldást találni, hogy a jogos követelésnél többet ne kelljen fizetnem. Egyébként az FHB-nál jó fejek voltak, azt mondták, hogy ha találunk egy olyan köztes összeget a felvett hitel és az ő követelésük között, amit egy összegben teljesítek, rendben leszünk. Én ebben benne is leszek nyáron. Nagyon bízom benne.

gerbera317 # 2012.03.26. 20:08

én vagyok az egyetlen, akinek azt, hogy fizessek...?

Na igen, van itt olyan, aki olyanokat ír, hogy:
Fizetni akarsz? Ne tedd -> hívj fel; Tudják, hol laksz? Jelentkezz ki -> hívj fel; Bújkálni akarsz? Segítek -> hívj fel stb. Csakhogy örök életedben nem bújkálhatsz. Valószínűleg végrehajtó1 nem fehér kéményseprő, hogy ilyeneket tanácsoljon. Ha fizetsz 30 ezrével, azt szerintem is jól teszed. Arra ügyelj, hogy ha fizetsz, akkor a jogosultnak fizess. Tehát ha nincs engedményezés, akkor ne valami harmadik személynek, ha pedig volt engedményezés, nehogy az engedményezőnek fizess! De mielőtt kitolod mind a négy és fél milliót, valahogyan derítsd ki, valójában mennyi az annyi. Gondolom, amit az 1 millió és jogos járulékain túl kifizetnél, tudnád másra is költeni...

FinanceFairy # 2012.03.26. 19:17

rájottem, fizetési meghagyás.

Én azt nem értem, hogy ahogy végigolvastam a fórumot, mindenkinek azt írjátok, hogy ne fizessen, én vagyok az egyetlen, akinek azt, hogy fizessek...?

FinanceFairy # 2012.03.26. 19:14

végrehajtó, mi az az fmh? Én semminek nem mondok ellent, fizetek 30ezresével a csekkeken. Ennyi, amit tudok tenni, és reménykedek, hogy az orokolt házamat kifizesse a vevő, és végre lezáródjon az ügy. Még egyszer leírom: nem a megúszásra megyek, kicsit sem, ezért is nem tenném azt, hogy nem fizetek egy fillért sem...