Végrehajtás külföldön


HunZolka # 2012.03.08. 15:23

Köszönöm a választ, bár kissé homályos még így is.

"külföldi elismerése után"?

Mit jelent ez pontosan? Ki/mi ismeri el az ítéletet?
A végrehajtó körbemutogatja az összes országban az ítéletet és rákérdez hogy van-e valami vagyona a helyi ingatlan-nyilvántartásban, vagy bármelyik ottani bankban? Gondolom nem így van.

Egyáltalán honnan derül ki, hogy a magyarországi nyilvántartásokban nem látható külföldön található ingatlana van-e valakinek? Ezt gondolom csak a megbízott végrehajtó vizsgál(hat)ja, de hogy jut el a végrehajtó oda, hogy na épp abban az országban kezdjen el célzottan érdeklődni?

Konkrétan amiatt érdeklődök, mert egy ismerős nagyon fél adóstársnak elmenni az élettársa mellé, mert fél hogy probléma esetén a külföldi vagyonához is hozzányúlhatnak, amit egyébként az ő gyereke örökölne.

ObudaFan # 2012.03.08. 15:15

A külföldi vagyonra az ítélet külföldi elismerése után a külföldi állam végrehajtója az ottani szabályok szerint vezethet végrehajtást.

HunZolka # 2012.03.08. 13:58

Én is csatlakoznék a témához egy kérdéssel:

Ha az adós nem tudja esetleg fizetni a hitelét, akkor egy esetleges végrehajtási eljárás során, ha mondjuk a fedezet ingatlanból nem lehet kielégíteni a követelést, a végrehajtó az adós külföldön található ingatlanát megterhelheti-e, illetve egyáltalán honnan derítheti ki hogy az illetőnek kint is van vagyona?

ingatlanok # 2012.02.25. 19:15

Tisztelt Szakértők!

Ha nem EU-s országban él, dolgozik az ember /Svájc, Liechtenstein/, azonban Magyarországon végrehajtás fog ellene indulni, mit tudnak tenni vele?

italy77 # 2012.01.30. 10:52

Tisztelt Fórum!

Olvastam már a fórumon, hogy külföldön is végrehajthatnak (pl.bankszámla inkasszó), de gyakorlatilag ez hogyan történik? Ha nem jelenti be az adós semmilyen magyar hivatalnál sem, hogy külföldön telepszik le, vagy hogy egyáltalán elhagyja az országot hogyan találják meg, hogyan tudnak bármit is foglalni? Lehet európai végrehajtást kérni azt tudom (kivéve Dánia), de keresik az egész világon az adóst mint tűt a szénakazalban?

A válaszokat előre is köszönöm!