jogi útra terelem az ügyet... ezt írta ....


Marcipán002 # 2012.02.23. 09:09

na igen.. kérdés hogy valóban vannak-e részére kiskapuk..

kfgabri # 2012.02.23. 09:04

istenem, ezek az elmebetegek nem képeznek jogi kategóriát.
Ma Magyarországon mindent lehet, akár fmh-t is kérni a semmire, kérdés, hogy zöld utat kap vagy sem.

Marcipán002 # 2012.02.23. 09:04

anno a srácnak futó kapcsolata volt a lány... de azóta már férjhez ment.. a büntetés olyan 2 éves sztori, a "kapcsolatuk" olyan 4-5 éves lehet... szóval elvileg nem ezért...
az hogy tehet, de nem érdemes neki, már az is bosszantó.. persze, a srác elismeri, h anno nem adta fel a csekket a leírtak miatt, de az már nem hiszem hogy az ő hibája, hogy a lány nem intézkedett eddig és hagyta rakódni a díjakat..

ius latratus # 2012.02.23. 08:59

Én nem írtam, hogy nem tehet semmit. Inkább úgy értelmezném saját magam (ha már te nem tudtad), hogy értelme nem lenne.
Mert hülye.

Nyugodj le, nem vagyok pszichológus, de nem azért szállt rátok, mert így akar a közeletekben lenni? Ördögi bosszú? (bár inkább szánalmas, de lehet most afféle boszinak képzeli magát, hagyjátok, hadd tomboljon)

Marcipán002 # 2012.02.23. 08:50

a sztori amúgy igaz.. sajnos... és már a barátnőt is zaklatja a lány...

Marcipán002 # 2012.02.23. 08:49

Kedves ius latratus!

A mostani hozzászólásod már valóban érdemi... mert a kérdésemre válaszoltál :) amit köszönöm :)
Továbbá mert nem vagyunk jártasak ebben a témakörben, nyilván való, hogy minden vicc új, és nagy kerek szemekkel nézünk..
Szóval, a lényeg, hogy nem tehet semmit.
Semmilyen tekintetben.

wers # 2012.02.23. 08:46

ius latratus!
Goodwitch bejegyzése után pedig már kezdtem örülni, hogy mundenféle bizonyíték, papír stb. nélkül végre lehet bármit hajtani, van egy-két jó pénzes ismerősöm, gondoltam adok be ellenük FMH-t, hátha jönne egy ki pénz a konyhára.
De űgy tűnik ez az ötletem is bukott.

ius latratus # 2012.02.23. 08:40

Marcipán002

Bár nem tartozom az "érdemi hozzászólók" közé a te olvasatodban, azért annak csekély a valószínűsége, hogy fizetési meghagyásig eljusson ez a dolog, mert:

  1. abban az esetben a lány egy hülye,
  2. költségeiben sem éri meg (s még mindig hülye a lány),
  3. az a lány egy hülye lenne
  4. hülye lenne az a lány

Igen, az FMH a meghagyás. Ha valami isteni, vagy inkább ördögi csoda folytán a barátod most mégis kapna egy ilyet a MOKK-tól, akkor 15 napon belül az abban foglaltaknak ellent kell mondjon.

(csak én érzem úgy, hogy ez vihar a biliben-kategória?)

Goodwitch

Ugyan már! Nincs itt semmilyen végrehajtó, ha igaz is a sztori, a lány blöfföl. (mert hülye)

Marcipán002 # 2012.02.23. 07:58

Kedves Goodwitch!
Először is nagyon köszönöm az első érdemi hozzászólást!
Mivel nem vagyunk jártasak ebben, kérlek elmondanád mi az a FMH? Ez lenne a fizetési meghagyás? Az hogy nem foglalkozik vele hogy érted? Ez egy hivatalosan kiküldött felszólítás? Átveszi vagy nem?
Ok, átveszi... de miért fizetne?
Ez jelen esetben számomra azt jelenti, hogy bár ki, kamuból is küldhet ilyet akár kinek.. és akkor fizetni kell?
Mit lehet ez ellen tenni?
Előre is köszönöm a választ.

Goodwitch # 2012.02.23. 07:51

Indíthat FMH-t, ha ismeri a srác lakcímét. Ha jogerőre fut, mert a srác nem foglalkozik vele, ahogy tette ezt a büntetéssel, vagy át sem veszi az FMH-t, és jogerőre fut, mehet a VH minden gond nélkül. Ehhez semmilyen írásos bizonyíték nem kell.

Feljelenteni is lehet bárkit, bármivel, mondjuk ha alaptalan, annak vannak büntetőjogi következményei. De itt tuti nem erről van szó, mert annak a vége ritkán lehet a végrehajtó a feljelentett tudomása nélkül.


Goodwitch

Marcipán002 # 2012.02.23. 07:12

Kedves ius latratus!

Az világos hogy a lány fizet!
AÍ kérdésem arra irányult, hogy ő kezdeményezhet-e végrehajtást a srác ellen?
Vagy feljelentheti-e valamivel?
Mivel?

Így már érthető a kérdésem?

ius latratus # 2012.02.23. 07:09

Mi nem világos, kedves Marcipán?
Ketten is válaszoltak tulajdonképpen, s nem is nagyon kell kihámozni belőlük a mondanivalót.
A lány fizet.

Marcipán002 # 2012.02.23. 06:50

Esetleg valaki? :) Érdekelne a válasz :)

Marcipán002 # 2012.02.23. 06:10

A lány úgy írta, hogy ő a srác ellen kezdeményezett eljárást ő... csak azt nem értem, hogy milyen jogalapon? Objektív felelősség alapján a lánynak kell rendezni a fizetést nem?
A lány tulajdonában nincs semmi féle papír, amelyben a srác aláírásával elismerné a tartozást... ráadásul milyen tartozásról beszélünk? max az eredeti 5000+ forintról... a többi, ami erre jön, az a lány butaságából tevődött rá, hisz a felszólításokra nem azzal reagált, hogy rendezi-majd a srác orra alá dugja h fizessen- hanem várt.. két évet!
Szóval valaki aki esetleg hallott már ilyet, magyarázza már meg, hogy milyen alapon indíthatna a srác ellen végrehajtást? Vagy milyen alapon -milyen jogcímen- jelentené fel?

Gabicsek # 2012.02.22. 20:54

most rá pár évre kijött egy nagyobb számla, a szokásos büntetés, az elmaradt befizetés miatt”.

Nem évült ez el?

Egyébként a jármű tulajdonosának kell fizetni. Ha befizette, majd akkor megpróbálhatja a fiún behajtani, habár nem vagyok benne biztos, hogy meg is ítélnék.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.02.22. 19:56

:O)
Valószínűleg úgy értette, hogy vele szemben folyik a végrehajtás.

Marcipán002 # 2012.02.22. 18:43

Kedves hozzáértő fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni egy kellemetlen/kényes ügyben.
Van egy kedves ismerősöm, fiú, aki pár évvel ezelőtt barátságban állt egy lánnyal. Hivatalos ügyek miatt elmentek ügyvédhez, ahol is a parkoló társaság megbüntette őket, mert a srác által küldött sms-t nem fogadta el a parkolótársaság. Lényeg a lényeg, hogy az autón ott várta őket a csekk, és a srác azt mondta, hogy mert miatta voltak ügyvédnél, így ő majd befizeti.A lány autójával voltak, a lány vezetett, mert a fiúnak akkor nem volt jogosítványa. A lényeg, hogy a csekk elkeveredett, és nem lett befizetve, de a srác szólt hogy kérjen másikat, mert így nem tudja befizetni. . ráadásul éppen akkor költözött, szóval a nagy kuplerájban tűnt el. .
A lány nem kért másikat, és elfelejtődött ez az egész. . . most rá pár évre kijött egy nagyobb számla, a szokásos büntetés, az elmaradt befizetés miatt. A lány megkereste a srácot, és eléggé nyomdafestéket nem tűrő szavakkal magyarázta, hogy milyen ember, hogy nem fizette be, stb stb. . A srác akkor mondta neki, hogy egyben nem tudja kifizetni neki, mert nagyon szarul áll anyagilag de részletekben megadja a tartozást. Akkor ez nem felelt meg a lánynak. Ráadásul azt mondta, hogy tuti nem is igaz, csak nem akar fizetni. Pedig a srácnak valóban nem volt éppen munkája, ezért kérte hogy akkor apránként hagy fizesse. . . de ez egyáltalán nem volt elfogadható a lánynak. Megint eltelt pár hónap. Most ismét jelentkezett a lány, és azt mondta, hogy anno a srác ígérte a részletekben való megadást, ami a mai napig nem teljesült, és a gerinctelenséget nem tudja elviselni, és amennyiben nem fizeti neki ki a büntetést, jogi útra fogja terelni az ügyet.

Szóval összegezve a lényeg, hogy a lány autóját bűntették meg, a srác próbálta hogy részletekben adhassa meg a pénzt, de nem volt így jó. Természetesen nem vitatja a srác, hogy anno felajánlotta hogy befizeti a büntetést, csak a stílus miatt, meg a részletekben való fizetés elutasítása miatt azt mondta, akkor nem érdekli a dolog. . . Most meg jogi ügyet szeretne kreálni a lány. . .meg azt sem nagyon érti, hogy miért egy illetve két év után jelentkezik ezzel, már az első felszólításnál miért nem intézte el a bűntetést? Miért kellett ezzel eddig várni?
most a srác barátnőjét zaklatta, amelynek a végén ezt a mondatot szúrta be:
Csak, hogy tudd/tudjátok. . . a papírok már rég a végrehajtónál vannak ellene behajtásra, pusztán annyit kért Tőlem a végrehajtó, hogy mielőtt elindítja próbáljam meg mégegyszer hátha meg tudunk egyezni.

Van rá lehetősége? Egyáltalán milyen jogi ügyet tud a nyakába akasztani? Nem írt alá semmilyen papírt a srác, a lány nem is tudja a személyes adatait, a lány autóját bűntették meg
.
A válaszokat előre is köszönöm.