Albérlet , árverés


C a s a b l a n c a # 2012.03.02. 11:05

Albérlőként máris nézzél másik kecó után, mert az új tulaj nem köteles veled szóba sem állni...

Esetleg kössetek új szerződést és béreljétek az új tulajtól, de erről meg kell állapodnotok.

nemiroff # 2012.03.02. 09:23

A vevő tudatában volt annak hogy mi benne lakunk . tehát ő úgy vette emg hogy mi benne lakunk . Úgy tudom , hogy neki kell biztositania másik lakást mivel mi erről nem tehehtünk . A lakás bérleti szerződés meg nem szünhet meg szerintem csak más a tulaj .

gerbera317 # 2012.03.02. 08:50

Az árverési vevő beköltözhetően vette meg az ingatlant. A bérleti szerződés a volt tulajjal köttetett, az új tulaj neki nem jogutódja. Úgyhogy jelenleg jogcím nélkül laktok az ingatlanban. Ha az új tulaj kéri a birtokba adást, a végrehajtó ki fog tenni benneteket. Nem lesz hátrány tehát, ha már most kezdtek csomagolni.

Más persze, ha meg tudtok egyezni az új tulajdonossal, és vele köttök bérleti szerződést. De addig is, az aktuális bérleti díjjal - szerződés hiányában - nem tartoztok senkinek, az új tulaj legfeljebb használati díjat követelhet tőletek, de azt is csak akkor, ha érvényesíti ellenetek.

nemiroff # 2012.03.01. 18:06

Sziasztok .
.
Albérletben lakunk a párommal és 2 éves kislányunkal.
A lakás tulajdonosa nem fizette a banki hitelét ezért elárverezték az ingatlant , viszont mi benne lakunk mint albérlők . Meddig tudunk maradni az ingatlanban ? Mi az ami ilyenkor a szokásos eljárás mind az új tulajdonosra nézve mind ránk mivel mi önhibánkon kívül kerültünk ebbe az ügybe . Esetleg kell e biztosítania másik lakást ?