kinek fizessek?


C a s a b l a n c a # 2012.04.02. 12:24

Annak fizess, aki a számlát kibocsátotta!

A befizetéssel egyidőben értesítsed a behajtó céget, hogy a tartozást a jogosultnak (a megbízójának ! ) megfizetted, kéred az eljárás megszüntetését.

Ebből a lendületből a jogosulttól pedig kérj írásbeli nyilatkozatot, hogy számlatartozást nem tartanak nyilván a neveden. Ezt is küldd el a behajtó cégnek.

vegrehajtasugyintezo # 2012.03.29. 15:18

EOS-nak kellene vmi bizonyítékát adnia a jogutódlásnak....

MostKinek # 2012.03.29. 13:18

Kedves ismerős nevemen lévő telefonra csinált csinos számlát. (Tudom, hogy hülye voltam, rájöttem).

Mivel az összeg akkora volt, hogy egyszerre nem tudtam kifizetni, a T-mobile átadta az EOS-KSI-nek, akivel részletfizetési megállapodást kötöttem. Jelenleg még két részlet lenne vissza.

Ma azonban levél útján megkeresett a T-mobile, hogy rendezzem feléjük tartozásomat. Mivel nincs azóta újabb tartozásom, felhívtam őket, és kiderült, hogy ez az a régi tartozás, amit az EOS felé már fizetek, de december 1-vel (?) visszavette a T-mobile, és mostantól nekik kell fizetnem, megjegyzem, jóval kedvezőbb kondíciókkal, mint eddig az EOS-nak. (A végösszeg is kisebb, plusz hosszabb részletfizetést kaptam, ami nekem most számít, mert orvosi kezelés alatt is állok.

Szóval szuper... VAgyis csak az lenne, ha nem jutott volna eszembe felhívni kapásból az EOS-t, hogy ugye ők is tudnak erről, hogy ezentúl nem nekik fizetek. Naná, hogy nem.

Azóta a két céget felváltva hívogattam, mindegyik állítja, hogy neki kell fizetnem, és félre van tájékoztatva amásik.

Most kinek kell fizetnem?

A tartozás eredetileg a T-mobile-é, akinek az EOS hajtja be (nem megvette tőle, az általam befizetett összeg a T-mobile-nak megy), de valóban az EOS-sal van érvényes részletfizetési megállapodásom.... Nekem a T-mobile sokkal kedvezőbb lenne....