Takarék szövetkezet, kezes


Sherlock # 2012.04.07. 09:56

Nem kell lenyelni, majd odaadja az, akinek kifizetted. Azért szeretik a bankok a készfizető kezest, mert pénzükhöz jutnak egyből és nem kell lejátszaniuk azt az ügyféllel, amit neked kell majd + az is benne van, hogy a kezesnek készségesebben fizet, mint egy idegennek, ha fenn akarja tartani a jó viszonyt.

Kedves anti30,

ennek a biztatásnak van valami célja/haszna/gondolatmenete?

anti30 # 2012.04.07. 12:20

Kedves Sherlock
Ekkora összegnél nem sok haszna, nincs értelme!
Én segíteni szeretnék, így van célja, engem is megráncigáltak volna ha nem járok pontosan utána!
Biztatás kell az embereknek!!!
Vagy úgy gondolod, hogy hagyni kell, hogy eltapossanak minket! Nem bántom a pénzintézeteket!!! Csak tudod hogy mi van ebben az országban!

guba" # 2012.04.07. 12:46

Azt nem értem , hogy mint készfizető kezest, azonnal a fizetés mulasztások után meg kellet volna hogy keressenek!

Ha nem keresték meg, az sem befolyásolja a kezes helytállási kötelezettségét. Kivéve, ha a per megindításáig sem szólítja fel teljesítésre a jogosult a kezest, mert akkor az ebből eredő költségekért már nem fog felelni a kezes.

zsozsoo # 2012.04.07. 14:43

Újfent köszönöm a válaszokat!

Nem akarok kibújni semmiféle fizetés alól, csak azt nem tartom jogosnak, hogy a három évi kamatot is ki kell fizetnem. Ha egyből szólnak és jogos a tartozás, akkor szó nélkül kifizetem, kötelességből és akkor nincs annyi kamat rajta. (duplájára növekedett a tőketartozás a három év alatt míg senki nem szólt nekem) Amúgy még annyit az egészhez, amikor felhívtam az ügyintézőt, azt mondta, hogy nem tudja pontosan mi történhetett, mert ő most került oda nemrég, mert az előző állományt kirúgták. Most nézik át az ügyleteket és próbálnak rendet rakni.

Micimackó44 # 2012.04.07. 19:10

anti 30

Köszönjük még egyszer a kedvező választ, és megy az ismerősöm ügyvédhez,mert legalább van értelme!

zsozsoo # 2012.04.24. 11:28

Üdv!
Tovább is van mondom még :) !
Az ismerősöm (adós)felesége bement a takarékszövetkezetbe, mivel ő is kapott levelet a tartozásról (most kapta ő is, régebben ő sem kapott)és elkezdett érdeklődni a kölcsönről, hogy hogy is van ez. Erre előhozták az összes papírt ami a szerződéssel kapcsolatban volt nekik - egy szerződés, egy ügyvédi felszólítás az adós felesége részére (amin szerepelt az aláírása egy szépséghibával, hogy nem is az övé volt, valaki aláírta helyette), aminek a tértivevényén ugyancsak nem az ő aláírása volt és a mostani levél tértivevénye, amin már az ő aláírása volt. Amikor rákérdezett, hogy a befizetésekről valami kimutatást szeretne látni, mivel ők havi utalással fizették egy másik bankon keresztül a törlesztőrészleteket és ennek ellenére tartozás maradt fenn, akkor azt mondták, hogy arról nincs semmi csak a gép mutatja, hogy tartozás van, nézze meg a képernyőn. Ez már vicc szerintem, mi az, hogy a befizetésekről nem tudnak kimutatást adni és nem tudják megmondani, hogy miből keletkezett a tartozás, csak van és kész.
Na, valakinek véleménye esetleg ötlete van?
Köszi előre is!

anti30 # 2012.04.28. 17:41

T. zsozsoo
Adnia kel a kimutatást. Neked tisztában kell lened az összeggel kapcsolatosan! Ki kel adniuk egy olyan papírt, amin szerepel hónapokra lebontva, milyen összegegek csapódtak a törzstökéhez, és ilyen megtérülések voltak a hitelező felé!