Végrehajtás szünetelése / felfüggesztése


végrehajtó1 # 2016.06.20. 18:02

Ha ügyesen csinálod akkor 80 éves leszel míg vonják a gyerektarit.
Oszt jónapot ( copy ryght Orbán viki)kérd vissza a volt asszonytól.

markitibor # 2016.06.20. 19:37

köszi mindenkinek a hozzá szólást.
Az elévülésre játszanék elsősorban és addig kihúzom a gyerektartás fizetéssel.
Úgy tudom míg nappali tagozaton tanulnak addig jár nekik.
Érdekelne ez a kivásárlás erről még nem hallottam.
Nem tudom hogy számít e de ez egy törvényszéki végrehajtás az állam javára jogosulatlan vagyongyarapodás miatt.
Természetesen nem gyarapodott a vagyonom csak rosszkor voltam rossz helyen.

Vh-ügyes # 2016.06.21. 05:25

minden követelésnek kétféle "értéke" van.
egy számszerű - jövőbeni - "névérték"
megy egy "ma ennyit adok érte..."
(akár egy részvény...)

nos, az állami az kivétel...

markitibor # 2016.06.21. 07:24

Úgy látom lassan bezárul a kör.

gerbera317 # 2016.06.21. 09:03

Azzal kezdted a témát, hogy "nagyon nagy összegű" végrehajtás van ellened. A törvényszéki végrehajtós ügyekre nem jellemző a "nagyon nagy összeg". Mit vétettél, hogy mégis?

markitibor # 2016.06.21. 12:08

Egy cég ügyvezetője voltam ami eladásara került.
Cég vagyona ami csak kp volt eladásközben úgymond eltűnt,illetve akinek én átadtam az letagadta hogy átvette.
És a bíróság neki adott igazat és azt mondta ki hogy nálam van pénz.
Ez egy 2011 eladás volt csak most értem ide mert eddig tartottak az eljárások.

gerbera317 # 2016.06.21. 12:36

Ez így nem kerek. A leírtak alapján ez polgári követelés, csakhogy akkor nem az állam a jogosult, és nem a törvényszéki végrehajtó jár el.
Ha a perben is ilyen átlátszóan védekeztél, ne csodálkozz, hogy ide jutottál.

markitibor # 2016.06.21. 13:11

nem vagyok jogász volt ügyvédem és természetesen nem írtam la mindent teljes részletességgel.
Csőd bűncselekmény miatt indult ellenem az eljárás mert az adás vétel után az új tulaj nem működtette a céget és nem tett eleget a fizetési kötelezettségeknek.És a bíróság szerint az adás vétel fiktív volt ezért megint rajtam kérték számon a cég pénzét.
Az ítélet szerint a cég vagyonával gazdagodtam és erre a vagyonra rendelt el a törvényszék vagyon elkobzást az állam javára törvényszéki végrehajtó által.
Ez a cég egy Bt-volt.

kökény67 # 2016.08.16. 11:30

Tisztelt Szakértők!
Egyik tartozásunk végrehajtóhoz került. Nála kértük a részletfizetést, utaltuk az első részletet.
Ingatlanjainkra rátette a végrehajtói jogot, ezért felvettük a kapcsolatot a végrehajtást kérővel (OTP Faktoring), akikkel meg tudtunk állapodni részletfizetésben. Utaltam két havi részletet, azt mondták, a végrehajtóval felvveszik a kapcsolatot, és kérik a szüneteltetést.
Erre ma kaptunk 3 levelet a végrehajtótól, az egyikben a gépkocsink lefoglalásáról foglalási jegyzőkönyvet küld, plsz egy levelet, hoy a Faktoring nem foadta el a felajánlott havi részlet nagyságát.
Másik két levélben mindkettőnknek pedig Részletfizetési megállapodás van az eredeti összegre.
Most ezt nem értem.
Lehet hogy csak egyszerre jött a két régebben elküldött levél az újjabb verzióal?

Ha a faktoring szüneteltetést kér, akkor a gépkocsival és a két ingatlannal mi lesz? Használhatjuk? Leveszik az ingatlanokról a végrehajtási jogot?

Tényleg nem értem ezt

gerbera317 # 2016.08.16. 15:37

Hány helyen kérdezted meg ugyanazt?

Jani23 # 2016.08.17. 04:08

Jó napot.
Lenne egy kérdésem.
Van egy lakás hitelem ami be bukott de a eszközkezelő fogja meg venni a banktól.
A végrehajtás szünetel..(erről kaptunk értesítést is)
Viszont az autómat le foglalták és már a 2.árverezés végén állunk.
A 3. nál az a baj hogy lejjebb viszik az autó értékét.
Ilyenkor ha szünetel a végrehajtás,akkor az a ingó-ra nem vonatkozik?
Tehát nem kaphatom vissza a személy autómat?
A választ előre is köszönöm..

gerbera317 # 2016.08.17. 06:37

NET-programnál a végrehajtás szünetel, ami azt jelenti, hogy érdemi intézkedés a NET-programos ingatlannal érintett ügy(ek)ben nem történhet. De ezt nem jelenti azt, hogy a korábban lefoglalt vagyontárgyakat fel kell oldani a foglalás alól. Ha a NET-program véget ér, az ingatlant finanszírozó végrehajtást kérő ügye befejeződik, a többi ügy viszont ott folytatódik, ahol félbeszakadt. Szép is volna, ha az autót fel kellene oldani, és amíg a végrehajtások szünetelnek, addig te szépen eltapsolod az autót...

gumulka # 2016.11.07. 21:54

Tisztelt Szakértők!

Válóperem során jogtalanul végrehajtás indult ellenem egy nem létező tartozás végett. Ekkor nagyon magam alatt voltam, és nem érdekelt semmi, nem éltem végrehajtási kifogással. Ezt a végrehajtást azonban szüneteltetik, mert újabb kapcsolatban született gyermekem után gyerektartást fizetek, és lefoglalható vagyonom nincs.
Ezen előzmények után a kérdésem most következik:
Végrehajtást indítottam egy adósommal szemben, és a végrehajtás ugyan ahhoz a végrehajtóhoz került, aki ellenem végrehajtást szünetelteti. Azt a tartozást mivel jogtalan én nem szeretném kifizetni. A végrehajtó most kéri hogy a költségeket előlegezzem meg. Megteheti-e hogy szünetelő végrehajtást feléleszti, és a behajtott adóságot letiltja tőlem a régebbi "tartozásom" fejében.
Van mégegy tartozásom, ami álláspontom szerint szintén jogtalan. Ártatlanul eltélt a Bíróság, amely ügy egyébként most van folyamatban a Strassbourgi Bíróságon. Figyelmeztetésben részesültem, és köteleztek a bűnügyi költség egyetemleges megfizetésére a volt feleségemmel.Ezt nem fizettem be, hiszen nem érzem magam bűnösnek. Ezt le tudják -e vonni a végrehajtótól.
Mivel tartozásaim jogtalanok inkább mnem fizetem ki a végrehajtási előleget ha ezt el tudják venni.

Köszönöm válaszukat, és esetleges tanácsukat, hogy mit tehetek.

gerbera317 # 2016.11.08. 12:46

Megteheti-e hogy szünetelő végrehajtást feléleszti

Megteheti (54. § d) pont).

Ártatlanul eltélt a Bíróság

Amíg ezt jogerősen meg nem változtatja valaki, addig az így is marad.

balmis # 2016.12.21. 16:06

Tisztelt Szakértő!
Végrehajtást indítottam egy személy ellen, bíróság az illető panaszát elutasította, arra hivatkoztak hogy bírósági letétbe tették a pénzt. Most a végrehajtó innen hívja le a pénzt! Kérdésem: Ha adós 15 napon belül ezt is megtámadja (mert végrehajtó felé költségei lesznek) kb menyi idő amíg dönt a bíróság? Gondolom ezt is elutasítják. Előre is köszönöm!

gerbera317 # 2016.12.21. 17:46

mert végrehajtó felé költségei lesznek

Akárhonnan is közelítem ezt a moslék megfogalmazást, nem értem, a közlés szándékát. Nem derül ki belőle, ki követel kitől. Pedig lassan kezdem megtanulni, mi a qva annyát helyesítenek azzal, hogy "felé".

Egy a lényeg: az adós panaszát nem a bírói letét miatt utasították el, és ha további kifogással él, azt se azért fogják elutasítani, "mert végrehajtó felé költségei lesznek" (pfúj!). Viszont tény, hogy a behajtott összeg addig nem utalható ki neked (nem feléd, he!!!), amíg van az ügyben elbírálatlan kifogás.

balmis # 2016.12.21. 19:30

Tehát a moslék megfogalmazásban egy kérdés szerepel: Ha a bíróságra fellebbezés érkezik a pénz kiútalása miatt, az kb mennyi időbe telhet amíg elbírálják? Köszönöm szépen! Kellemes Ünnepeket kívánok!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.12.21. 19:35

Nem fog fellebbezés érkezni.

balmis # 2016.12.21. 19:38

Köszönöm Kovács Úr!

Vera9999 # 2018.03.22. 18:30

Szeretném a segítségeteket kérni: kaptam egy jegyzőkönyvet végrehajtás ügyben, amiben szüneteltetik az ügyet, mert gépjárművem nincs, bejelentett munkám nincs, banki megkeresés nem vezetett eredményre, nem kérték a helyszíni eljárás lefolytatását, se az ingatlan eljárás folytatását. Behajthatatlan magyarul. Gondolom sokatoknak ismerős Intrum Justitia Zrt, 10évvel ezelőtti történet providentes tartozásról. Érdekessége, hogy kikértem a végrehajtó okiratot, majd ügyvéd által pert indítottam tavaly év végén ellenük kézbesítési vélelemre hivatkozva. Per azóta sincs lassan fél éve, de a szüneteltetés persze megjött. A végrehajtói jog már gondolom nem kamatozik, de még ha kell 100évig rajta lesznek a tulajdoni lapomon míg per nem lesz? Csereingatlan esetében átvezethető a végrehajtói jog? Hogy tudnám megszüntetni őket a tulajdoni lapomról? Tudom..fizessek,na de nem véletlenül nevetett az ügyvéd is és vállalta az ügyet. Szeretnék értelmes választ, aki jogilag képben van és érdemben megoldást mutatna ebben a helyzetben.

Vadsuhanc # 2018.03.22. 18:35

Amennyiben a végrehajtási jogot az ingatlanodra bejegyezték akkor azt bármikor árverezhetik.

S mi van a perrel ? Hol tart ?

Vera9999 # 2018.03.22. 19:00

azért az nem úgy működik hogy árverezik csettintésre 200ezer ftért a 16millás ingatlant, viccnek is rossz. A perről még semmi info sajnos. 10 év után tudtam meg ezt is csupán a tulajdoni lap kikérése kapcsán, nem értesítettek egyáltalán. Szóval ez a szüneteltetés mégis meddig megy? előbb felgyújtom a házat mint árverezzék jogtalanul, ha ők így akkor én is. Nem gyerekes felfogás de azért mindennek van határa és nem fogom hagyni, minden személyes megkeresésre hápognak, semmit nem mondanak, mutogatás ezerrel. Jogtalan dolgokat, sunyiságot gyűlölöm és nem hagyom, meglátjuk a per végét. Ótvar egy társaság, szomorú hogy megoldás nincs csak fenyegetés, vicc

Vadsuhanc # 2018.03.22. 19:03

És a végrehajtó mit mondott?

Vera9999 # 2018.03.22. 19:13

2007ben 30ezer ft tartozásom volt a providentnél az exem miatt, majd 2008ban elköltöztem, erről a népességnyilvántartóban kikértem az igazolást, tudom jól ha a provident nem is de a végrehajtó igenis tudta a lakcímem, mégis kotlottak a tojáson 10évig, hagy kamatozzon szó nélkül. Végrehajtó egy kb frissen tojásból kikelt taknyos diszkópatkány kb, beleröhögött az arcomba hogy neki ez a dolga: pénzt beszedni és számolgatni, fizess adós. Úgyhogy hiába sürgetem az ügyvédet, ő már tavaly beadta perre a papírokat ellenük, semmi válasz még

Vadsuhanc # 2018.03.22. 19:44

A végrehajtónak valóban ez a dolga. Van a kezében egy végrehajtási lap amely egy bíróság vagy közjegyző adott ki. Ő nem tehet mást csak az abban foglaltakkal kapcsolatos végrehajtási eljárást lefolytatni.

Az ügyvéded mit mondott kit perelt be és miért ?