Végrehajtói munkadíj+jutalék 6 - 7évvel később???


gerbera317 # 2018.09.21. 08:01

Most hiába vitatkozol velünk. Változtasd meg ezt, ha tudod: Vht. 254. § (4) Jutalék a végrehajtási eljárás eredményessége vagy részbeni eredményessége esetén jár a végrehajtónak függetlenül attól, hogy a teljesítés a végrehajtóhoz vagy a végrehajtást kérőhöz pénzben vagy természetben történt.

wers # 2018.09.21. 11:47

No de munka nélkül?

Kövezettek meg, de valahol együtt tudok érezni. Miért kell éreztetni, hogy morcos kezdek lenni, hogy valami történjen.

Értem én, hogy törvény, meg ebből él....

Pl. ma: elérhetetlenek voltak. Búgó női hang tájékoztatja a kedves ügyfeleket, hogy a hívásokat csak munkanapokon 9 - 11 óra között tudják fogadni. Nézem a naptárt, munkanapnak tűnik. Nézem az órát 9 múlt, de még nincs 11. Párszor megpróbáltam, meguntam. Majd személyesen.

gerbera317 # 2018.09.21. 12:37

No de munka nélkül?
Azt csak a kérdező állítja, és nem kizárt, hogy iratellenesen. Mi ezt innen nem tudjuk megítélni.
A végrehajtónak az az eljárása kerül ennyibe, amit a törvényes keretek között lefolytat. Ha nem tett meg a behajtás érdekében annyit, amennyit az adós megtett megánakcíóban, az azért van, mert nem teheti. És egyáltalán nem biztos, hogy a magánakció sikeres lesz, ha nincs ott előzetesen a bírósági végrehajtás. Ismétlem: nem tudjuk, mi történt.

Vadsuhanc # 2018.09.21. 12:59

Az sem kizárt sőt biztos is vagyok benne, hogy az adós fizetési kedve azért jött meg mert a végrehajtó megkereste legalább egy felhívással, hogy a tartozást fizessem meg. Én nem vonnám kétségbe ennek a lehetőségét mert ha teljesíteni akart volna akkor a végrehajtási eljárás nélkül is teljesített volna.

Nem szabad lebecsülni egy végrehajtó által történt fizetésre történő felhívás jelentőségét.

wers # 2018.09.21. 13:06

Tényleg nem ismerjük az ő esetét. Én a magaméra céloztam, hogy hónapok telnek el, és egyhelyben topogunk.

gerbera317 # 2018.09.21. 13:19

A GDPR miatt a végrehajtó telefonszáma és e-mail címe már csak vízfesték az intézkedéseinek fejlécén, meg a hivatali tábláján, meg mindenhol. A végrehajtó eddig sem volt híve a "küggyé csekket"-típusú telefonhívásoknak; most pedig már egyértelműen az a válasz, hogy „lóf@szt, a harmadik évezred már elég' régóta tart, fizess elektronikus úton (gy.k.: átutalással), egyébként pedig írd le, hogy mit akarsz, és lehetőleg e-papírként nyújtad be!

wers # 2018.09.21. 13:39

Csak röviden, tegnap érdeklődtem, hogy a júliusban megígért, végső határidő utáni plusz két hét után végre megtörtént-e. Nem. Akkor bejelentettem, hogy a következő ügyfélfogadási nap délután begyek, de most már nem a helyettes helyttesével, hanem A végrehajtó hölggyel akarok beszélni. Kb negyed óra múlva visszahívtak, észlelték, hogy ezen az ingatlanon már van folyamatos végrehajtás 2011 óta (ha nem pontos kifejezéselet használok bocs, nekem a fele kínaiul hangzik).
Közben beszéltem erről KBS-el,ismeri a tragikomédiát, felhatalmazott, hogy hivatkozhatok rá, hogy ő már júliusban kifogással akart élni, és már nehezen tudom visszafogni. Itt több részletet nem szertnék.

ius latratus # 2018.09.21. 19:02

Júliusban? Kárnak fogtad vissza Bélát, rendkívül hosszú idő, amíg döntés. Én magam ápr. végén nyújtottam be egy kifogást, a mai napig nem történt semmi. Illetve, de. De az pont semmi.

wers # 2018.09.22. 10:27

És még ha hozzá teszem, magát a végrehajtást KBS sokkal korábban indította volna. Túl tütelmes kennék?

ius latratus # 2018.09.22. 11:12

Igen.
Béla Nyíregyházán is tanult, tehát megfontolt, bölcs, és hát persze zseni, mondom: Nyíregyházán is tanult.
Aztán persze máshol is, de ott már koptak a fent említett jelzők patinái...
;))
Szóval, ha ő már hamarabb elindította volna a vh-eljárást, akkor az úgy a jó. Úgy lett volna jó...
Igen, túl türelmes vagy.
Keresd meg, s vágjatok oda!
Na.

wers # 2018.09.25. 07:54

Még egy kérdésem lenne, ha a végrehajtási jog a nevemre bejegyezve, a másik végrehajtót én is kereshetem, hogy tájékoztasson 2011 óta mi történt, jelenleg hol tart? Én is elküldhetem neki az új értékbecslést, mert azon az értéken amivel árverez a kutya sem fog licitálni. Mint ahogy eddig sem. Tehát szóba áll velem a másik végrehajtó, vagy elhajt messzire?

gerbera317 # 2018.09.25. 08:05

Mi az, hogy "másik végrehajtó"? Mitől "egyik" az egyik, és mitől "másik" a másik? Előzmény nincs a kérdésedhez?

wers # 2018.09.25. 08:35

2018.09.21. 15:39
Tehát 2011-ben területileg egy város végrehajtója volt illetékes, mikor én kértem a végrehajtást akkor már Székesfehérvár. A fehérvári végrehajtó most 20-án vette észre, hogy már folyik folyamatos végrehajtás.

wers # 2018.09.25. 08:39

kimarad a "másik" azaz másik város

wers # 2018.09.25. 08:40

vagy asszem folyamatos árverés a jobb kifejezés

gerbera317 # 2018.09.25. 08:42

Ettől én most nem lettem okosabb. Különösen a második mondatot nem értem. Segítek szívesen, ha tényállás érthetően van felvázolva.

wers # 2018.09.25. 08:43

Ami eszembe jutott, ugye egy végrehajtás is el tud évülni, 2011 igen régen volt. (vajon aki akkor kérte a végrehajtást annak nem hiányzik az a pénz?)

gerbera317 # 2018.09.25. 08:43

Ja, hogy közben írtál. Még így sem egészen tiszta. előbbről kellene kezdeni.

wers # 2018.09.25. 10:00

gerbera317, küldtem neked e-mailkét, megpróbáltam értelmesen összefoglalni a teljes rémtörténetemet

gerbera317 # 2018.09.26. 07:30

@wers
Elolvastam az előzményt. Mondanom sem kell, hogy nem véletlen, hogy nélküle nem értettem a tényállást. A véleményem, hogy

1. Ha a végrehajtó több (például nyolc) ingatlant talál az adós nevén, akkor nem kér le róluk tulajdoni lapot, mert annak a költsége meghaladja azt, amit az előlegezett költség fedez. (A tulajdoni lap lekérdezésének díja készkiadás, és a végrehajtó nem kötelezhető arra, hogy a munkadíjából csoportosítson át rá.) Ezért elküldi a találati listát a vh-kérőnek, válasszon közülük, vagy értelemszerűen rendelkezzen. Ha ez a vh-kérőnek kevés, akkor pótköltségelőlegezést követően a végrehajtó lekérdezi a tulajdoni lapokat. Az ingyenes találati lista tartalmazza az ingatlan fekvését, helyrajzi számát, esetleg utca-házszámot. Jelleget (lakóház/szátó/út), területet (m2/ha), tulajdoni hányadot, és egyéb tartalmat nem közöl. A végrehajtó azért kérdezi meg a vh-kérőt, mert az hátha ismeri az adóst annyira, hogy ránézésre tudja, mi micsoda. Persze, ha nem tudja, akkor jön az előlegezős hisztéria.
2. Az adó- és értékbizonyítványos dolog úgy van, ahogy leírtad, de a végrehajtó nem mulasztott ott semmit. Azonban, ha már megvan, akkor semmi nem lehet akadálya a becsérték megállapításának.
3. Az nem igaz, hogy „nem kell az árverést elindítani”, mert folyamatos árverés van kiírva. A 159. § szerint a folyamatos árverés addig tart, amíg újabb vételi ajánlat nem érkezik, vagy valamelyik végrehajtást kérő nem kérte az újabb árverés kitűzését. Bármelyik végrehajtó kitűzheti ilyenkor az árverést, nemcsak a „másik”, azonban a végrehajtók közötti kommunikáció nélkül nem fog menni. Ha a) „ez” tűzi ki, előbb kérnie kell a „másikat”, hogy vegye le a folyamatos hirdetményt. Ha b) a „másik” tűzi ki, ahhoz „ennek” kell kérnie, hogy tűzze ki. A b)-t nem javaslom, mert a „másiknak” nincs új becsértéke, ő a régi becsértékkel tűzné ki. Új becsértékkel csak „ez” tűzheti ki. Nyilvánvaló, hogy előbb "ez" közölje a becsértéket, mert a leírásból nekem az jön le, hogy ezt még nem tette meg.
4. A nyugdíj megléte csak egy dolog. Gyorsan ki kell adni rá egy letiltást, és akkor majd ki fog derülni, hogy 50% erejéig már vonják. Ha mégsem ez derül ki, akkor pedig szerencséd van. :-)
5. A helyszíni eljárás kérése (vh-kérő jelenlétével) nem generálhat sértődést. Illetve generálhat, de az nem jelenti azt, hogy nem kell rá sort keríteni. Előbb kérni kell, majd pedig követelni. Ja, és nem viszontsértődni, ha a végrehajtó kéri a várható költségek megelőlegezését.
6. A vh-kérő nevének elírása a jegyzőkönyvben nem érdemi dolog. Ha úgy hagyják, akkor úgy marad; ha ragaszkodsz hozzá, akkor meg kijavítják, és persze, hogy puffognak hozzá, mert tényleg mi a pcsának…
És ebből mit támadtál meg KBS közreműködésével? A 3. és 5. pontok szerinti mulasztást lehet, de ott is inkább újból kérni kell, a vh-kifogást pedig csak kilátásba helyezni, ha továbbra sem történik semmi.

wers # 2018.09.27. 16:22

Nagyon köszönöm gerbera317, és elnézést, hogy csak most.

  1. talán mert nem kevés az az összeg, amit az "eljárás kezdetén megfizetendő költségekről" szóló jegyzőkönyvben megállapítottak. Bele kell, hogy férjen.
  2. Félig egyet értek. Nem hibázott? Trehány, nem törődöm volt. Szerintem. Hónapokig nem kereste? Azt elismerte, hogy "némi" csúszással kérte adó- és értékbizonyítványt (tul.lap. bejegyzés március 20, ő kérte a jegyzőtől május 15-én) de a nagyobb, hogy miért nem hiányzott ez neki hónapokig? Ha én nem futkosok a végrehajtó és a jegyző között több kőrt, a végrehajtó magától még most sem keresné. off - ha én így dolgoznék, már rég az utcán koldulhatnék .. bocs, nem csak másnak van sok munkája - on
  3. Na ez az a rész, ahol bármennyire is szorongatom a fonal végét, elvesztem. Kínai. Bár lehet, kínaiul meg tudnék tanulni. Végrehajtóst????
  4. Jó hír is van, a következő levonás tán már az enyém.
  5. Felajánlották panaszomra, hogy ismételjük meg, immár velem. Ez 40 fok kánikulában volt, én javasoltam halasszuk, mert egy gumiszerelő műhelynél jobban fog fájni, majd, ha fagy.
  6. Lehet rosszul fogalmaztam, nem elírás, átkeresztelés volt. Mintha gerbera helyett margaréta. Nem szeretem, ha nem a nevem írják le. Nem tudok rá immunis lenni, pedig sokszor előfordul.

És még egyszer nagyon köszönöm a törődést.

gerbera317 # 2018.09.28. 08:56

3. Na ez az a rész, ahol bármennyire is szorongatom a fonal végét, elvesztem

Akkor mégecce': Van az adósnak egy ingatlana, amit lefoglaltak a te ügyedben is (továbbiakban: ez a végrehajtó), meg korábban más ügyben is (továbbiakban: a másik végrehajtó).
A másik végrehajtó eljárásában az ingatlan értékesíthetetlen maradt a magas becsértéke miatt. Jelenleg folyamatos árverés van kitűzve (amiről illik tudni, hogy nem árverés, hanem ez csak egy megnevezés).
Tudjuk a szabályt is, hogy ez a folyamatos árverés addig tart, amíg valaki arra nem tesz vételi ajánlatot, vagy pedig valaki nem kéri az újabb árverés kitűzését.
Na, ez az utóbbi leszel te! És te kérheted az újabb kitűzést ettől a végrehajtótól is, meg (közvetett úton, ezen a végrehajtón keresztül) a másiktól is. Csakhogy:
A másiktól ne kérjed, mert ő ugyanazzal a magas becsértékkel fogja kitűzni az árverést, és az ingatlant megint nem akarja megvenni senki.
Marad tehát az, hogy kéred ezt a végrehajtót, tűzze ki az árverést (nyilván előbb közölnie kell az új becsértéket). Ezt ő nem is tagadhatja meg, előbb viszont meg kell keresnie a másik végrehajtót, hogy vonja vissza a folyamatos hirdetményt, mert nem lehet ugyanara az ingatlanra egyidejűleg több árverést is kitűzni. Ez a megkeresés egyébként semmiség, egyetlen nyomi kis levélváltás, és még csak papír sem fogy vele.

6. Lehet rosszul fogalmaztam, nem elírás, átkeresztelés volt
Ez akkor is csak fin§reszelés, minden érdemi nélkül.

wers # 2018.09.28. 10:31

:)) köszi szépen, még elolvasom párszor, és emésztem

gerbera317 # 2018.09.28. 10:36

Akkor mégegyszerűbben:
Kérd a te ügyedben eljáró végrehajtót, hogy közölje már ki a becsértéket, utána pedig tűzzön ki árverést. Emlékeztesd rá, hogy ezt nem tagadhatja meg arra hivatkozva, hogy az ingatlanra folyamatos árverést tűzött ki más végrehajtó.

wers # 2018.09.28. 15:51

kedves gerbera, 018.09.26. 09:30 köszönettel vett válaszod előtt bent jártam A végrehajtómnál, Székesfehérváron. Kb. másfél órás vajúdás volt. Nem részletezem. Úgy kezdtem, hogy az ügyvédemmel akartam jönni, sajnos nem ér rá, és kérem A végrehajtó jelenlétét. Megkért, hogy előbb vele.
Csak a végeredményt:

1. Négy ingatlanról van szó, egyiknél, ahol már folyamatos árverési hirdetmény van, kérik a "másik" végrehajtót, nyilatkozzon, hogy "az ingatlan tekintetében várható-e a közeljövőben ismételt árverési hirdetmény"
Másik háromnál: fenti végrehajtási ügyekben megkeresem, hogy a ... ingatlanok tekintetében korábban került-e kitűzésre árverés, illetve várható-e Ön előtt az árverés kitűzése?
2. Készült egy jegyzőkönyv, amiben rögzítették, hogy a jelenlegi becsékét újbóli megállapítását kérem, én , mint szintén végrehajtást kérő.
3. Nagyon lebeszél a végrehajtási kifogás ellen, végigmentünk lépésről lépésre, eleinte azt próbálta, hogy csak néhányszor, és alig 15 napot késtek (neked tényleg csak röviden írtam) három visszakérdezésemkor vakargatta a fejét, hááát.. majd említettem KBS nevét, na az volt fagyott arc, uhh vagy ojj , ahh,,, tudomisénmi feljajjdulás egy pillanatra (szerintem átgondolta, hogy bár a végrehajtás nem épp az esetem, de megvezetni nem igazán lehet + KBS) remélem kezdik érezni, én akarom ezt a végrehajtást, azaz nem, én a pénzemet akarom. Mihamarabb.
4. Megállapítottuk közösen, ha gyorsan akarok válaszokat, a "másik" végrehajtótól, jó döntés részemről, ha mihamarabb személyesen felkeresem. Remélem nem egyedül, felvértezem magam :))).
5. Kérlek itt segíts még, olyanra hivatkozik, hogy a Vht. 160 § 2 - 3. Hogy esetleg a másik árverés úgy áll, hogy a következő kihirdetéskor levihetné 50%-ra? Jó lenne ez nekem? Ösztönösen az az érzésem, jobb lenne a mostani sokkal alacsonyabb értéken újra kezdeni, mert utána sikertelen árverések után ezt lehetne 50%-ra csökkenteni.