Charlie McCreevy belső piaci biztos szóvivője hétfőn megerősítette, hogy kapcsolatfelvételre került sor a Bizottság és a kormány között a lex MOL ügyében és az egyeztetések „biztató irányban” haladnak. A szóvivő ugyanakkor nem kívánt reagálni az esetleges háttéralkuról lábra kapott értesülésekre.

Megerősítette hétfőn Charlie McCreevy belső piaci biztos szóvivője, hogy „jó irányban haladnak” azok az egyeztetések, amelyek a Bizottság és a magyar kormány között kezdődtek a két függőben lévő kötelezettségszegési eljárás, az úgynevezett lex MOL és a privatizációs törvény (állami artanyrészvények) ügyében. A BruxInfo más forrásból úgy értesült, hogy a kapcsolatfelvételre múlt csütörtökön került sor.

Oliver Drewes is megerősítette azt, amit hírügynökségi jelentések szerint Veres János pénzügyminiszter hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón mondott, nevezetesen azt, hogy Brüsszelben most egy magyar javaslatra várnak, ami kimozdítaná a holtpontról a két ügyet. A szóvivő ugyanakkor elhárított minden kérdést, ami egy esetleges háttéralku részleteit firtatta. Emlékezetes, hogy a HVG és a Népszabadság is azt írta a múlt héten, hogy a magyar kormány kész lesz visszavonulót, fújni a lex MOL ügyében (vagyis a Bizottság kívánságának megfelelően módosítani a törvényt), cserébe azért, hogy Brüsszel leállítsa az állami aranyrészvények ügyében indult eljárást, amivel kapcsolatban egyszer már úgy döntött, hogy az Európai Bíróság elé viszi az ügyet, de a mai napig nem küldte el keresetét Luxembourgba.

Veres János hírügynökségi jelentések szerint hétfőn közölte, hogy a magyar kormány egy megoldást fog javasolni a lex MOL ügyében. Budapest Veres szerint „kielégítő választ” kíván adni azokra a brüsszeli aggályokra, amelyek szerint a tavaly ősszel elfogadott törvény megsérti a tőke szabad áramlásának és a letelepedés szabadságának elvét.