Kedves Mindenki!
Közben megtaláltam, csak elbújt a szövegben.
Kedves Mindenki!
Közben megtaláltam, csak elbújt a szövegben.
Kedves Dr. juci!
Engem is érdekelnének ezek az anyagok, de nem tudom, hogy milyen gmailos címre töltötted fel, segítenél ebben.
DR.Juci!!!!
Istennő vagy...
áldom a neved....
pont már ott tartottam, hogy kinyomtatom azt az irgalmatlanul hosszú jogesetes feltölést a honlapról...és onnan szemezgetek...erre jössz, és megmentesz:)))))
Köszi!!!!!!!!!!!!
Sziasztok!
El tudná nekem valaki magyarázni pontosan, hogy mit is jelent az, amikor az Alkotmánybíróság ún. alkotmányos követelményt támaszt? Hogy ezt a fogalmat hogy kell elmagyarázni a vizsgán. A kukorelli könyvből számomra ez nem teljesen tiszta. Szerintetek elég, ami a novissima alkotmányjog könyvben van? Mert szerintem elnagyoltak benne a témák.
Sűrítve... Ehhe.
Figyelem-figyelem, szolgálati közlemény:
A gmailes fiókba feltöltöttem a jelenleg hatályos EU-tételsoron szereplő összes jogeset lényegét 30 oldalba sűrítve, használjátok egészséggel!
Sziera, üdv a klubban :)
Sziasztok!
Régóta olvasom a hozzászólásaitokat, de csak most lett aktuális a "betársulás". Elvileg májusban kezdem a szakvizsgákat.
Remélem befogadtok:)
Sziera
Mi ez a szabadvers? :)
londonier
megéri várni szerintem
engem már aktíváltak
idő, míg felviszik adatokat
nekik is új még
esetleg hívd fel őket,
és mond be neved,
hátha előre vesznek
Peppa, egész biztosan elírás. Valójában arra a határozatra gondolhattak, amely törölte a kölcsönzött munkaerő vonatkozó szabályok közül - többek között - azt, amely kivette őket az Mt. 90. §-ban foglalt felmondási védelem alól. Ma tehát őket is megilleti a vádelem.
Az indítvány olyan rendelkezéseket is támadott, amelyeket az AB nem talált alkotmánysértőnek, így pl. a jogellenes munkaviszony-megszüntetés miatt kisebb átalány-kártérítést.
2007-es vagy 2008-as a határozat.
Sziasztok! Valaki próbált már az elektronikus rendszeren keresztül bejelentkezni a szakvizsgára? Mert több, mint egy hete bejelentkeztem, és odáig jutottam, hogy az adataimat ellenőrzik. Na de meddig, vajon???
Sziasztok!
Munkajogból a munkaerő-kölcsönzésnél (48. tétel) meg van jelölve a 21/1994. (IV. 16.) AB határozat. Ez nem elírás? Nem értem, hogy tartozik a munkaerő-kölcsönzéshez.
Munkajoghoz az összes anyagot feltöltöttem, ami kell!
persze
Jelszó: szakvizsga
A szakvizsgázok@gmail.com-hoz más is hozzáférhet?
Akkor én is szívesen töltök fel oda anyagokat!
Köszönöm szépen Dr. Juci!
Drada! Gondoltam, hogy vagy elírtad vagy már nagyon fáradt vagy.:) Utóbbi eset miatt gondoltam válaszolok.
Peppa, köszönöm, de most látom, hogy elírtam, a 67. Eu csatlakozással összefüggő tételre gondoltam. És azt is látom, hogy felvetődött már a kérdés.
Peppa, szerintem az EUMSZ V. címe, ami magában foglalja a 44-45. tételek anyagát is, vagyis a polgári és büntetőügyekben történő együttműködést, erről van anyag a jogiszakin, viszonylag friss feltöltésű több kicsi Word-doksi. Én indítanék valami történeti rizsával, hogy hogyan is jött létre a 3. pillér, mit változtatott rajta az Amszterdami Szerződés és mi a helyzet most, aztán jöhetnek a konkrét intézmények.
Drada!
1997. évi LXXXI. tv. a társadalombiztosítási nyugellátásról 64. § - 83/B. §
Szerintetek az EU. 43. tétele - vagyis a szabadság, a biztonság és a jog érvényesülésén alapuló térség - alá mi tartozik pontosan?
Sziasztok!
A Byethost szervere megint lehalt, de már javítják a hibát. Ezért nem tudtam fel tenni az új tételeket.
Ideiglenesen a szakvizsgazok@gmail.com fiókba tettük fel a szociális biztonságos cuccokat eu-ból.
Amint az amcsik megjavították a tárhelyet, a jogiszaki-ra is feltolljuk a tételeket.
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni. Az új tételsor szerinti Munka-és Tb jogi tételsor 65. tétele kellene.
Előre is köszönöm
Sziasztok! Remélem valaki tud segíteni. Az új tételsor szerinti Munka-és Tb jogi tételsor 65. tétele kellene.
Előre is köszönöm
Előre is köszönöm
Kedves Zsezse26!
Az írásbelire mindent vigyél be magaddal, amit csak gondolsz( könyvet, iratmintákat) nem nézik, hogy mit használsz.
Én a munkajog írásbeli mintákat a jog.byethost5.com-ról töltöttem le, meg beszereztem innen-onnan, de az ami ott van, az bőven elég. Nézegessed meg azokat a példákat amik itt vannak fenn a fórumon, illetve a jog.byethost5.com-on, annyi bőven elég. De ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor sok időt ne szánj erre, max a vizsga előtti este rendezgessed össze az iratmintákat a különböző témák szerint, mert a szóbeli a lényeg.
Ha tudsz, akkor időben menj be, azt hiszem fél 8tól lehet bemenni, és én fél 8tól 9ig átolvastam a kigyűjtött jogeseteket. Ha ott egy kupacon ültök munkajogosok, akkor meg is tudjátok beszélni a feladataitokat.
Szóbelivel kapcsolatban annyit, hogy aki írt előtte, az lesz majd az első vizsgázó. Nagyon rendesek, és nem kérdeznek szó szerint rávezetnek a dolgokra.
Úgyhogy hajrá, hajrá, hajrá!
Ha bármiben tudok segíteni, csak szóljál!
Jó tanulást!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02